Holy Land İsrailin Silicon Vadisi Çalışmaları Belgeseli
-
Konu şaşırtmadı. Gene oturduğu yerde göt büyütüp asalım keselim naraları atanlar çıkmış.
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıDrKeworks bunu yazdı
dunyanin her tarafinda kan doken, bebek-coluk cocuk demeden katledip, ulkeleri manipule eden, dunya ekonomisini elinde tutup sayamayacaginiz kadar cok miktarda parasi olan bir ulke icin ,“bok nolor nolor yopmos odomlor no kodor modonii” gibi guzellemeler okudum.
O kadar para bende de olsa, sahra colune ege denizi kurar, yat limani insaa edip yuzen gokdelenler yapardim.
Sonucta hersey para degil mi? Ki bu orospu cocuklari kendilerini ,ustun irk sayip, dunyanin geri kalanina zulmetmeyi helal sayiyorlar.
Dunydaki kapitalizmin mimarlari ve sahipleri, siyonizmin kuruculari ve yasatanlari da, bu adamlar.
Dunyayi amerika ve ingilteren ibaret mi saniyorsunuz? Amerika, ingiltere ,fransa ,almanya bla bla bla... bunlarin hepsi, israili kurmak icim ,kullanilan birer merdivendi.
Tum dunyada ki savaslarin buyuk bir cogunlugu, israili kurmak ve finanse etmek icindi. Hayranlik duyulacak bir yani yok..
Doğuda, Asya ve, Güney ve Güneydoğu Asya ülkelerinde yoklar mı, İsrailliler. Seninde ima ettiğin gibi, varlar. yada vardırlar. Benim merak ettiğim: bu süreçte yada sürede, araplar yada diğer milletlerden(ırklardan(?)) insanlar ne yaptılar. Zengini, Fakiri, Okumuşu, Alimi, SözümOna DevletAdamı gibileri.
bu noktada, @MuaythaisT in dediklerine katılmıyor musun?
muaythaist bunu yazdıdüşmanın da olsa, örnek alman gereken yanlarını örnek alacaksın..
olay sadece para değil kardeşim
para bu ülkeye de aktı , bu milletin geleceğine yatırım yapılacağına, belirli şahısların cebine yatırım yapıldı.( benim gördüğümde bu. Servet, mal,mülk bir cepten diğerinin cebine giriyor. toplam varlıklarda bir büyüme yok gibi, nüfus büyümesi dikkate alındığında. @RitmFarbRacourci )
neden? çünkü israil 3-5 nesil sonrasını düşünüyor, geleceğe yatırım yapıyor.
neden? çünkü biz cebimize ne soksak ne çalsak çırpsak kârdır, benim dışımda kim var amk, modunda kendimize yatırım yapıyoruz .
sadece devlete demiyorum, bizim en taban halkımızdan en tepemizdekine kadar, karakterimiz böyle . o sebepten neye layıksak onunla yönetiliyoruz ..
israil çoluk çocuk kadın yaşlı demeden öldürüyor, kendini üstün görüyor falan.. tamam, bunlar kötü, bunlara karşı çıkalım ..
ama adam bunları yapacak teknolojiyi-eğitimi-sermayeyi bütünlüğü nasıl sağlamış , onları da örnek alalım..
yiyip için dötümüzü kaşırken, "adamlar da çok şerefsiz yauw, çük kadar ülke dünyayı parmağında oynatıyor, bunları var ya bunları yoketmek lazım" gibisinden muhabbetler ,
"eyyy israil" kadar çözüm odaklı.. { @RitmFarbRacourci , evet. Acı ama, gerçek tamamen bu son cümlesindeki gibidir, bencede.}
bence yönetim ile ilgili bölümleri ve din ile ilgili bölümleri, biraz baskılayıp (kapatalım demiyorum.), maddi anlamda dönüşü olan , bilimleri ön plana çıkarmalıyız.
Üniversite ve sanayi ,birbirinden bağımsız ve ayrı düşünülemez. Paranın yarısından fazlası, bu kesime ayrılmalı. ama gerçekten ortaya birşeyler koyanlar, ortaya çıkarılmalı.
gerisi FasaFiso
bilim bir adım önde olmalı.Tabii ki katiliyorum. Kesinlikle dedikleriniz dogru. Zaten ben israili kotumserken biz iyiz demek istemiyorum aslinda. Bizler onlardan daha kotuyuz. Birakin onlarin iyi yanlarini almayi, daha kendi dinimizin iyi yanlarini bile alamiyoruz. Gecenlerde bir meslegi hakimlik olan bir abimiz bize sunu anlatti:
birgun buyuk bir magazada alisveris yapip ciktim. Esyalari arabama goturmeye calisirken beni durusmalarda goren bir adam cocugunu posetleri tasimasi icin yanima gonderdi. İlk baslarda istemedim ama, sonradan maddi durumunlarinin kotu oldugunu dusunup posetleri tasidiktan sonra cocuga para vermek istedim. Cocuk posetleri tasidi ama verdigim parayi almadi. Ben para icin yardim etmedim dedi. Peki ne icin yardim ettin evlat diye sordum, yarin oburgun isimiz duserse yardimci olursun diye dedi..
olaya bak. Daha 12-13 yasindaki cocuk adama bunu demis. Neden? Cunku buyuklerinden oyle gormus. Dunyadaki kisisel cikarlarini dininin ve vataninin onunde tutan en hastalikli toplumlardan birisi hic suphesiz ki bizimkisi. Ulke o yuzden batakliktan cikamiyor. Cunku guclu bir turkiye degil, guclu oldugumuz bir turkiye istiyoruz. Bilim ve teknoloji unileri yerkne her yere cami dikiyoruz. Sanki namaz kilmak isteyene kilacak yer yok amk.
-
DrKeworks bunu yazdı
dunyanin her tarafinda kan doken, bebek coluk cocuk demeden katledip ulkeleri manipule eden, dunya ekonomisini elinde tutup sayamayacaginiz kadar cok miktarda parasi olan bir ulke icin “bok nolor nolor yopmos odomlor no kodor modonii” gibi guzellemeler okudum. O kadar para bende de olsa, sahra colune ege denizi kurar, yat limani insaa edip yuzen gokdelenler yapardim. Sonucta hersey para degil mi? Ki bu orospu cocuklari kendilerini ustun irk sayip dunyanin geri kalanina zulmetmeyi helal sayiyorlar. Dunydaki kapitalizmin mimarlari ve sahipleri, siyonizmin kuruculari ve yasatanlari da bu adamlar. Dunyayi amerika ve ingilteren ibaret mi saniyorsunuz? Amerika ingiltere fransa almanya bla bla bla... bunlarin hepsi israili kurmak icim kullanilan birer merdivendi. Tum dunyada ki savaslarin buyuk bir cogunlugu israili kurmak ve finanse etmek icindi. Hayranlik duyulacak bir yani yok..
adam büyük resmi görenlerden.Helal . .
-
u235 bunu yazdıDrKeworks bunu yazdı
dunyanin her tarafinda kan doken, bebek coluk cocuk demeden katledip ulkeleri manipule eden, dunya ekonomisini elinde tutup sayamayacaginiz kadar cok miktarda parasi olan bir ulke icin “bok nolor nolor yopmos odomlor no kodor modonii” gibi guzellemeler okudum. O kadar para bende de olsa, sahra colune ege denizi kurar, yat limani insaa edip yuzen gokdelenler yapardim. Sonucta hersey para degil mi? Ki bu orospu cocuklari kendilerini ustun irk sayip dunyanin geri kalanina zulmetmeyi helal sayiyorlar. Dunydaki kapitalizmin mimarlari ve sahipleri, siyonizmin kuruculari ve yasatanlari da bu adamlar. Dunyayi amerika ve ingilteren ibaret mi saniyorsunuz? Amerika ingiltere fransa almanya bla bla bla... bunlarin hepsi israili kurmak icim kullanilan birer merdivendi. Tum dunyada ki savaslarin buyuk bir cogunlugu israili kurmak ve finanse etmek icindi. Hayranlik duyulacak bir yani yok..
Not : önce şunu söylemek isterim , HE OLDU AMK TÜM ALMANYA İSRAİL KURULSUN DİYE DÜNYAYA SALDIRDI. BU KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMEKTİR ilk sayfalardaki yazımdada söyledim , yahudilere tüm dünyada uygulanan o dışlama olmasa onlarda özünü belki kaybeder belki topluma dahil olurlardı. Ama dışlanmayı birlik olmak olarak kullandılar.
Almanyadaki Türkler , belçikadaki , ingiltere deki birlik olabiliyorlarmı ? Birbirlerini kollayabiliyorlarmı ? Hayır tabiki.
İsraile gelelim.
Adamlara para durduk yere mi geldi ?
Havadan mı geldi bu paralar ?
Allah beyin vermiş git kullan diye ,arapların kullandığını gördünüz m ? Bir arap şeyhi petrolden gelen parasını alır o parayla bugatti ve ingiltrere de bir klüp satın alır , para tekrar o ülkeye geri gider.
Tüm araplar böyle , ya fakirlikten ölüyorlar yada bok gibi parası olan batı icatlarına o parayı döküyor. Hangi arap ülkesi bilime ilime yatırım yapmış ?
Yok çoluk cocuk katlediliyorlarmış , yok israil terörizim uyguluyormuş.
Sen 3 gram beynini kullanmaktan aciz isen müstehaktır bu sana milyonlarca arap ın olduğu ortadoğuda adamlar göt kadar yerde tüm arapları dize getirdi neyle yaptı bunu ? Zeka ile.
Tek başına para yeterli olmadı hiç bir zaman , problem ne biliyormusun ?
Petrol biter , doğalgaz biter ama iyi bir eğitim iyi bir teknolojik altyapın varsa senin ürettiğin hiç birşey bitmez.
Okadar parayla neymiş sahranın ortasına deniz yaparmış.
Okadar parayı kazanabilecek hale gelmek bile ayrı bir tartışma konusu , gidip israil gibi bir başarıyı örnek alacağınıza hala kadınlara araba kullanmaya yasak uygulayan arapları örnek alırsanız böyle olur.
Filistin arap , mısır arap , filistin e yardımlar ulaşmıyor ?Neden ulan 10 bir tarafı arap ülkesi olan yerde araplara neden yardım ulaşmıyor ? tek bir cevabı var arapların bu kadar cahil olması.
Dünyada müslüman olupta bu kadar gelişebilen tek ülke Türkiye'dir bizden başka yok. Oda din ile aramıza yaşamımıza mesafe koyabildiğimiz için yolda adam kırbaçlatmadığımız için laikliği seçtiğimiz için.
Olay inanç olayı değil , neye inanırsan inan ilerlemekten vaz geçmeden sürekli ileriye götürebilmek mesele.
Sen dinci yahudileri gördün mü ? şapkalı uzun saçlı ? Adamlar o tipte bile öyle bir lobiye sahip ki paranın akışını teknolojinin akışını yönlendirebilyorlar.
Arapların savunulacak 1 tane yanını gösterin.
Ben size israilin savunulacak 100 tane yanını göstereyim.
-
PanxeR bunu yazdıu235 bunu yazdıDrKeworks bunu yazdı
Not : önce şunu söylemek isterim , HE OLDU AMK TÜM ALMANYA İSRAİL KURULSUN DİYE DÜNYAYA SALDIRDI. BU KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMEKTİR ilk sayfalardaki yazımdada söyledim , yahudilere tüm dünyada uygulanan o dışlama olmasa onlarda özünü belki kaybeder belki topluma dahil olurlardı. Ama dışlanmayı birlik olmak olarak kullandılar.
Almanyadaki Türkler , belçikadaki , ingiltere deki birlik olabiliyorlarmı ? Birbirlerini kollayabiliyorlarmı ? Hayır tabiki.
İsraile gelelim.
Adamlara para durduk yere mi geldi ?
Havadan mı geldi bu paralar ?
Allah beyin vermiş git kullan diye ,arapların kullandığını gördünüz m ? Bir arap şeyhi petrolden gelen parasını alır o parayla bugatti ve ingiltrere de bir klüp satın alır , para tekrar o ülkeye geri gider.
Tüm araplar böyle , ya fakirlikten ölüyorlar yada bok gibi parası olan batı icatlarına o parayı döküyor. Hangi arap ülkesi bilime ilime yatırım yapmış ?
Yok çoluk cocuk katlediliyorlarmış , yok israil terörizim uyguluyormuş.
Sen 3 gram beynini kullanmaktan aciz isen müstehaktır bu sana milyonlarca arap ın olduğu ortadoğuda adamlar göt kadar yerde tüm arapları dize getirdi neyle yaptı bunu ? Zeka ile.
Tek başına para yeterli olmadı hiç bir zaman , problem ne biliyormusun ?
Petrol biter , doğalgaz biter ama iyi bir eğitim iyi bir teknolojik altyapın varsa senin ürettiğin hiç birşey bitmez.
Okadar parayla neymiş sahranın ortasına deniz yaparmış.
Okadar parayı kazanabilecek hale gelmek bile ayrı bir tartışma konusu , gidip israil gibi bir başarıyı örnek alacağınıza hala kadınlara araba kullanmaya yasak uygulayan arapları örnek alırsanız böyle olur.
Filistin arap , mısır arap , filistin e yardımlar ulaşmıyor ?Neden ulan 10 bir tarafı arap ülkesi olan yerde araplara neden yardım ulaşmıyor ? tek bir cevabı var arapların bu kadar cahil olması.
Dünyada müslüman olupta bu kadar gelişebilen tek ülke Türkiye'dir bizden başka yok. Oda din ile aramıza yaşamımıza mesafe koyabildiğimiz için yolda adam kırbaçlatmadığımız için laikliği seçtiğimiz için.
Olay inanç olayı değil , neye inanırsan inan ilerlemekten vaz geçmeden sürekli ileriye götürebilmek mesele.
Sen dinci yahudileri gördün mü ? şapkalı uzun saçlı ? Adamlar o tipte bile öyle bir lobiye sahip ki paranın akışını teknolojinin akışını yönlendirebilyorlar.
Arapların savunulacak 1 tane yanını gösterin.
Ben size israilin savunulacak 100 tane yanını göstereyim.
İki ustte ki yorumumu oku dostum.
-
eklerde 1-2 yerde itirazım var. Onun haricinde, 2. sayfada kalmasına müsade edemezdim.
muaythaist bunu yazdıdüşmanın da olsa, örnek alman gereken yanlarını örnek alacaksın..
olay sadece para değil kardeşim
para bu ülkeye de aktı, bu milletin geleceğine yatırım yapılacağına, belirli şahısların cebine yatırım yapıldı.
neden? çünkü israil 3-5 nesil sonrasını düşünüyor, geleceğe yatırım yapıyor.
neden? çünkü biz cebimize ne soksak ne çalsak çırpsak kârdır, benim dışımda kim var amk, modunda kendimize yatırım yapıyoruz.
sadece devlete demiyorum, bizim en taban halkımızdan en tepemizdekine kadar, karakterimiz böyle. o sebepten neye layıksak onunla yönetiliyoruz..
israil çoluk çocuk kadın yaşlı demeden öldürüyor, kendini üstün görüyor falan.. tamam, bunlar kötü, bunlara karşı çıkalım..
ama adam bunları yapacak teknolojiyi eğitimi sermayeyi bütünlüğü nasıl sağlamış, onları da örnek alalım..
yiyip için dötümüzü kaşırken, "adamlar da çok şerefsiz yauw, çük kadar ülke dünyayı parmağında oynatıyor, bunları var ya bunları yoketmek lazım" gibisinden muhabbetler,
"eyyy israil" kadar çözüm odaklı..
ek:
ki malesef ,sadece bizim ülkemizde değil bu durum, tüm islam ülkeleri yerlerde sürünüyor..
bir tane var mı, şu islam ülkesi örnek bir ülke diyebileceğin?
2016 yılında George Washington Üniversite 'sinde bir grup akademisyen Prof Hossein Askari başkanlığında { bu kim bakmadım @RitmFarbRacourci} uluslararası bir araştırma yapıyorlar.
Kuran'dan ahlâki düsturları listeliyorlar;
adalet,
sözünde sebat,
iftira etmemek,
yalan söylememek,
vaadinde durmak,
liyakat ve ehliyet,
hırsızlık yapmamak,
başkasının hakkına tecavüz etmemek
gibi gibi...dünya ülkelerini bu kriterlere uygunluk açısından sıralıyorlar.
ilk sıraları geçtim, orta sıralarda bile müslüman "tek bir" ülke "yok." ( ne yani, burada gülmeyeyim {yada gülmeyelim} mi. ^^D`) yanlış anlaşılmasın, durumu onaylıyorum.)
Zelanda, Lüksemburg, İrlanda, Finlandiya, İsveç, Danimarka, İngiltere, Norveç gibi ülkelerle ilerliyor liste. Türkiye ise "103. sırada".. ( Aşağı Yukarı , hepsi Avrupa ülkesi, gibi. ^^D ne zannettin @@,) )anlayamıyorum, tüm emirleri: çalışkan, ahlaklı, disiplinli, saygılı, hak hukuk gözeten, adaletli, mütevazi, israf etmeyen, hayır yolda harcayan, yardımsever gibi, sıfatlara sahip bir insan olmayı öğütleyen, islam dininin ülkeleri, neden böyle..
günümüz müslümanlarına, günümüz müslüman ülkelerine bakıp "bunlar müslümansa ben müslüman değilim" demeye başladı, bu dinin mensupları..
"müslümanlık bu değil desek" müslümanlık denen şey yaşanmayan, kitapta olan birşey mi diyor? verecek cevabımız yok.. çok acı..
islama göre;
ilk emir oku, bizde okuyan kimse yok, cahillik diz boyu.. adamlar turist olarak gezdikleri yerlerde bile, ellerinde bir kitap. {Yalan yok, çantamda bir kitap bulunur. @RitmFarbRacourci ama 54 sayfalık bir kitabı, araya başka şeyler girdiğinden bitiremedim. buraya bir parça iyi gider. LOST FREQUENCİES & ZONDERLİNG ... CRAZY. ^^D canım istedi, öylesine ekledim. övünmek için değil. }
temizlik imanın yarısı, avrupa ülkelerinde sokağa bal dök yala.. biz sağa sola tükürmeye, elimizdeki çöpü sokağa, kola kutusunu denize atmaya devam..
seher vakti rızkın dağıtıldığı vakit, ({ Tam işte burada, benim itirazım var. NEDEN SEHER VAKTİ, günün diğer vakitlerinde çalışamıyor mu İnsan? hatta diğer vakitlerinde çalışan insanlar için de, "pozitif ayrıcalık" uygulanmalı. bence.}) biz bi iş çıkmasa da öğlene kadar yatsak modundayız, eyy avrupa! sabah güneş doğarken, işinin başında { @RitmFarbRacourci : neden, gece çalışan insanları yok mu, Avrupalıların? } ..
yiyiniz içiniz, ancak israf etmeyiniz, { @RitmFarbRacourci İsraf edelim demiyorum ama, insanın kendini özel hissetmek istemesi de, bir ihtiyaç değil mi. tamam, senin dediğin de bu değil, biliyorum ama, aşırı katı da olmamak lazım. ölçüsü nedir, bilmiyorum.} biz parayı bulunca hemen, son model telefon, son model araba, yarısından fazlası çöpe giden gereksiz lüks yemeklerle selfie durumundayız..
adamlar bozulana kadar { naaaaaa bu ben. yoksa çok mu cimriyim nedir. @@,) yok , değilim bence.} aynı telefonu kullanıyor, mütevazi arabalar, gösterişten uzak yaşıyor, gelirini geleceğe yönelik yatırımlara dönüştürmeye çalışıyor..başkasının hakkına girmek Allah'ın affetmeyeceği muazzam ciddi bir günah, sterişten {sitayiş`ten ?} uzak yaşıyor, gelirini geleceğe yatırıyor.?
başkasının hakkına girmek Allah'ın affetmeyeceği muazzam ciddi bir günah,bizim otobüse minibüse indi/bindimiz bile birbirimizi vura kıra, kimin neyine çökebilirsek, cebimizi nasıl doldurabilirsek, nasıl dolandırabilirsek, yakalanmadığımız sürece, herşey meşru, sorun yok..
adamlarda birbirine saygı, sevgi, son raddede .. şoför, karşıdan karşıya geçecek olan yayaya, 50 metre uzaktan, yol verme derdinde..Dünya'nın işleyişi, sebeplere dayalı,
Müslüman olanın inandığı Kitap "rızkı çalışan müslümana veririm" demiyor, "rızkı çalışana veririm" diyor.. [ Bunu tuttum bak. @RitmFarbRacourci]israil'li çalışıyor, israil'li alıyor..
avrupalı çalışıyor, avrupalı alıyor..
müslüman yatıyor, müslüman batıyor
.. özeti bu.. { tamam da, öldürmeyelim kendimizi bu kadar, yada ölmeyelim. ha haksız misin? hayır tamamen haksız değilsin.}inançlı bir insanım, namazıma, orucuma dikkat etmeye çalışırım, ve ticaretle uğraşıyorum..
alacaklı olduğum adama "dediğin 'tarihte' göndereceksin di mi" diyorum, cevap olarak "inşallah kardeşim, Allah büyük" diyor, ah diyorum içimden "dolandırıldık" (@RitmFarbRacourci ^^D. )
Allah-Kuran-İslam diyene karşı, bir müslüman olarak benim dahi aklımda ilk olarak "dolandırıcı" intibaı canlanıyorsa, ne kadar acı bir haldeyiz düşünebiliyor musun?..
dost acı söyler, en başta kendimizle gerçeklerle yüzleşmeliyiz ..
bizim adımız müslüman , görüntümüz müslüman , içimiz boş , vasfımız gayrimüslim [bence "günahkâr" Müslüman @RitmFarbRacourci] ..
adamların bizdeki adı gayrimüslim , değer yargıları, yaşantısı müslüman .
müslüman olanın bu manzaraya ağlaması lazım.. ama öyle bir duyarsızlıktayız ki göz yaşlarımız iphone X'imizin camı kırılsa anca dökülecek cinsten..
RitmFarbRacourci tarafından 02/Haz/18 22:19 tarihinde düzenlenmiştir