Honda Cbr 125
-
ya hem öğrenelim hem gezelim diye düşünüyorum ama açıkcası 125 lik motora 7-8 bin lira vermek işime gelmiyo sırf şekli için, ikinci eline güvenemiyorum,commutere yöneliyorum apache hoşuma gidiyo iki yorum okuyorum hoop ybr'ye dönüyorum sonra sonra youtube dan bi motor kazası videosu denk geliyo vazgeçiyorum, dön başa :)
Şöyle bi baktımda ybr başlangıç için iyi kullandıktan sonra dahada heves edersem 250 lik ss bakarım daha sonra diye karar verdim
-
Tnrsk bunu yazdı
ya hem öğrenelim hem gezelim diye düşünüyorum ama açıkcası 125 lik motora 7-8 bin lira vermek işime gelmiyo sırf şekli için, ikinci eline güvenemiyorum,commutere yöneliyorum apache hoşuma gidiyo iki yorum okuyorum hoop ybr'ye dönüyorum sonra sonra youtube dan bi motor kazası videosu denk geliyo vazgeçiyorum, dön başa :)
Şöyle bi baktımda ybr başlangıç için iyi kullandıktan sonra dahada heves edersem 250 lik ss bakarım daha sonra diye karar verdim
Zeytun-i tarafından 10/Oca/14 02:31 tarihinde düzenlenmiştir
bak güzel mürid, ben kurye'yim, apache'de kullandım cbf'te,cbr 125r'da ki hala cbr 125r kendi motorum 1 yıldır kullanıyorum nerdeyse.
başlangıç için tavsiye etmem, çünkü çok çabuk sıkılırsın 1 sene olmadan elinden çıkartmak istersin ayrıca scooter süremiyorsan direk vitesli düşünme.
sonra ybr ve cbf tarzı motorlar mimlidir yana barak obama amcayı getirsen kurye gözü ile bakarlar artık o tip motorlar odur yani comm hiç düşünme tipsizin tipsizi, naked desem para işi enduro geçicek vakitte değilsin race neyine senin dermişim :D
işin şakası bir tarafa sen önce bilmiyorsan scooter sonrasında, 2. el mondial mr gibi 150 ama aslında 250 gücünde olan motorlala başla onlar ilk bok edeceğin çin malları olsun ve hayatın boyunca 1 daha çin malı alma.
250 lik makinalar ile başla sonra paran oldukça gidersin işte duc 390 trip triump 675 suzuki gladius gibi sonra baktın para bok gibi akarsın binliklere. yeter mi bu kadar ?
not: yazım hataları var harddisk'te badsector var işkence ile yazıyorum yazım hataları ondandır. -
Tnrsk bunu yazdı
bazıları kafadan adama commuter sport fln öneriyorda
hocam herşeyden önce vitesli motor adama hız yaptırır
bir motor kazası videosu koysam buraya hayattan soğursun
cbr 125 tıfıl bir motor sadece şekil var ayrıca parçaları gebzedeki fabrikada üretiliyor
geçtiğimiz yaz 0 ı 7000 + 300 tl plaka seklinde alınabiliyordu cbr 125 şimdi nasıldır bilmiyorum
tavsiyem bu rakamlara motor almak için para ayırıyorsan (ki normal bi vatandaş salak mısın bu paraya araba alınır der ki haklı)
uzun yol ve zevkli kullanım için SYM nin 250cc'lik GTS veya Joymax scooter modellerinden birini satın alman
2. elde alabilirsin tanıdığın bildiğin biri vasıtasıyla sorun olmaz
ayrıca dünyada sadece SYM seramik silindir kullanır ve başka hiçbir firma seramik silindir motor yapamaz
dolayısıyla motor hararet yapmaz seni yolda bırakmaz ömürlük bir motorun olur... -
Hocam 125'lik Cbr var bende de, başlangıç motoru olarak bunu seçtim. Motordan memnunum ama başlangıç fiyatı ve parça fiyatları aşırı uçlarda, daha önce hiç tecrüben yoksa ve çok sevdalısı değilsen rahat rahat vurup kırabileceğin başka modellere bakmanı öneririm. Şu an satış fiyatı 8000 civarı sanırım, sıfır.
Hız olarak uzun yolda 140 ı anca görürsün, frenleme-süspansiyon sağlam, sıvı soğutmalı olduğu için hararet falan olmaz, tıkır tıkır çalışan bir tanecik silindiriyle zevkli sürüşler sunar.
-
Aslında tarzını ve aklındakini bilmeden bir kaç şey yazıcam.
Usta pek çok seçenek var, honda iyidir hoşdur da.. az daha para biriktirebilirsen, 8-8,5 kadar çok hoş ikinci el bir cbr 250 al ki.. daha kallavi motor. (Motorsiklet kullanmayı bildiğini varsayarak ve ekipmanların tam ise)
Ya da, git sıfır bir ybr125 al bütün motorsikletlerde olduğu gibi tekerlekler tırt olduğu için hemen bir set pirelli city demon ya da metzeller ME 22 al, yumuşak hamurlu yolu iyi tutar fiti fiti gider, sağlam sessiz, ha bir de 2000-2500 km 'de bir kaliteli yağ koy motora hava filitresi al, yağını balını suyunu koy, devam et. Satın alma maliyeti yanında kullanım maliyetide seni üzmez. Millet der ---yaa bu gurye motoru bu nee yaa. Boşver bak dalgana. 5000 de geçmezsin. şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız.
-
pcx al. otomatik vites istediğin yere ekonomik git. Kask yeri de var elde kask taşımazsın.
-
scooter değil gönlüm vitesliden yana scooterlara hiç ısınamadım bazı modelleri çok hoşuma gidiyo ama yinede vitesli olsun diyorum
düşüp kalkma vurma kırma konusunda herkes mutabık olduğu için ikinci el çin malı olacak sanırım çünkü garanti düşerim ben dağıtırım komple iyice öğrenince sağlam bişey bakarım en iyisi mantıklı olan bu