folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Hristiyan Olarak Doğsaydınız ?

Hristiyan Olarak Doğsaydınız ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fdumanli
    Fdumanli's avatar
    Erkek

Z-CHAN bunu yazdı:
    -----------------------------
    Yine ateist olurdum.

müslümanlığa geçermisiniz diye soruluyo gene ateist olabilirsiz ama bu konuyu bağlamayan bi mesele..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    Müslümanlığa müslümanken kafa yormuyorum hristiyan olunca bence hiç yormazdım :D

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

konyada konyalı bir ailenin çocuğunu budist doğma ihtimali yoksa

sicilya adasındaki italyan bir ailenin cocuğunun müslüman doğma ihtimali yok

yada katolik bir aile de doğan çocuğun musevi olma ihtimali yok,

ve tabiki hepsi birbiri ile aynı orantıda din doğumdan gelen değil size ailenizin ve sosyal çevrenizin yüklediği bir kimlik...

bu sizin tercihinizde değil (her ne kadar öyle olduğunu söylesenizde)

şu anki müslümanlığınızdan nasıl caymıyorsanız, aile ve sosyal çevrenizin yüklediği dinide değiştiremezdiniz

has din müslümanlık diye birşey olsaydı dünyada geri kalan 4 milyar insanda geçerdi müslümanlıga öküz değillerya.

bassinyourface
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pusla
    pusla's avatar
    Erkek
    Önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan daha zor demiş  Albert Einstaine. Şöyleki Hrıstiyan olarak doğmuş olsaydık beynimize hrıstiyanlık ile ilgili karşı konulamaz düşünceler yerleştirilecekti. Bu sebepten ötürü ancak  çok geniş çapta bir araştırma ve  Allah'ın yardımı ile ancak geçebilirdik herhalde.

en uzun süreçömez kalma rekorunu kırmaya çalışan çömez
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

ultrAsker bunu yazdı:
    müslüman dogdugunuzda incili okuduysanız, muhtemelen geçerdiniz :)

hoca aynı şekilde hangi kitabı okursan geçersin.Kitapta herşey mükemmeldir.Fakat insan üzerinde baskılar farklıdır.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

Din Kültürü hocamıza sormuştum hocam hadi biz Müslüman olarak doğduk yargılanacağımız kriterler var peki ya hristiyan olarak doğanlar ne olacak türünden bir soruma hoca şöyle cevap verdi (Sanırım Bir ayet eşliğindeydi fakat ben unuttum hatırladığım kadarıyla açıkliyim ) ;

- Her insana hayatında bir kere bile olsa islam ışığı yanacaktır yani cahillik mazaret değildir.

Gibi bir açıklamada bulunmuştu.

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fdumanli
    Fdumanli's avatar
    Erkek

AsilKan bunu yazdı:

Din Kültürü hocamıza sormuştum hocam hadi biz Müslüman olarak doğduk yargılanacağımız kriterler var peki ya hristiyan olarak doğanlar ne olacak türünden bir soruma hoca şöyle cevap verdi (Sanırım Bir ayet eşliğindeydi fakat ben unuttum hatırladığım kadarıyla açıkliyim ) ;

- Her insana hayatında bir kere bile olsa islam ışığı yanacaktır yani cahillik mazaret değildir.

Gibi bir açıklamada bulunmuştu.

din hocasının görüşü teori olarak mantıklı, fakat pratik olarak çok zor birşeydir. herkes tarafından kabuldür ki din değiştirmek o kadar basit bir iş değil.

islamın hak din olduğunu biliyoruz bu doğrultuda elimizde kaynaklar var insanlar var vs bunun için müslümanız.

hristyian olarak doğsaydım aynı kaynaklar gene yer üstünde var olacaktı ama ailen hristiyanken onları alıp okumak incelemek cok zor olacaktır.

ve en zor kısım da var. hristiyan ailene anne/baba ben müslüman oldum demek..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

Gereksiz tartışma. Hiçbi zaman bir daha doğamayacağımız için bilemeyiz!

Şu an müslüman olduğunuz için müslümanlığa geçerdim demesi kolay geliyor tabi 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bugun Hristiyanliktan Muslumanligi secenlerin oranina bakarak ne kadar imkansiz bir durumu tartistiginizi gorebilirsiniz :) Gecen aylarda bir kaynakta Muslumanliktan Hristiyanliga gecenlerin oraninin daha fazla oldugunu okumustum.Ekonomik nedenlerle din degistirmekte birinci siradaydi.Adam yurtdisina cikabilmek icin vs din degistiriyor :) Yani gunumuzde din artik inanc bagindan cok ticaret bagini kuruyor.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Memati92
    Memati92's avatar
    Erkek
    sana şu kadarını sölüm kardeş, hristiyan doğsaydım, müslüman olarak ölürdüm. anla işte.

Bizim imzaya ihtiyacımız yok...Biz adımızı duyana imzamızı çakmışızdır... Şeref Ekmek Bulamazken, Şerefsiz Fırın Açıyor amk. mehmetkoc_92@hotmail.com
Toplam Hit: 8948 Toplam Mesaj: 59