Hristiyan Olarak Doğsaydınız ?
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------
Yine ateist olurdum.
-----------------------------müslümanlığa geçermisiniz diye soruluyo gene ateist olabilirsiz ama bu konuyu bağlamayan bi mesele..
-
Müslümanlığa müslümanken kafa yormuyorum hristiyan olunca bence hiç yormazdım :D
-
konyada konyalı bir ailenin çocuğunu budist doğma ihtimali yoksa
sicilya adasındaki italyan bir ailenin cocuğunun müslüman doğma ihtimali yok
yada katolik bir aile de doğan çocuğun musevi olma ihtimali yok,
ve tabiki hepsi birbiri ile aynı orantıda din doğumdan gelen değil size ailenizin ve sosyal çevrenizin yüklediği bir kimlik...
bu sizin tercihinizde değil (her ne kadar öyle olduğunu söylesenizde)
şu anki müslümanlığınızdan nasıl caymıyorsanız, aile ve sosyal çevrenizin yüklediği dinide değiştiremezdiniz
has din müslümanlık diye birşey olsaydı dünyada geri kalan 4 milyar insanda geçerdi müslümanlıga öküz değillerya.
-
Önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan daha zor demiş Albert Einstaine. Şöyleki Hrıstiyan olarak doğmuş olsaydık beynimize hrıstiyanlık ile ilgili karşı konulamaz düşünceler yerleştirilecekti. Bu sebepten ötürü ancak çok geniş çapta bir araştırma ve Allah'ın yardımı ile ancak geçebilirdik herhalde.
-
ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------
müslüman dogdugunuzda incili okuduysanız, muhtemelen geçerdiniz :)
-----------------------------hoca aynı şekilde hangi kitabı okursan geçersin.Kitapta herşey mükemmeldir.Fakat insan üzerinde baskılar farklıdır.
-
Din Kültürü hocamıza sormuştum hocam hadi biz Müslüman olarak doğduk yargılanacağımız kriterler var peki ya hristiyan olarak doğanlar ne olacak türünden bir soruma hoca şöyle cevap verdi (Sanırım Bir ayet eşliğindeydi fakat ben unuttum hatırladığım kadarıyla açıkliyim ) ;
- Her insana hayatında bir kere bile olsa islam ışığı yanacaktır yani cahillik mazaret değildir.
Gibi bir açıklamada bulunmuştu.
-
AsilKan bunu yazdı:
-----------------------------Din Kültürü hocamıza sormuştum hocam hadi biz Müslüman olarak doğduk yargılanacağımız kriterler var peki ya hristiyan olarak doğanlar ne olacak türünden bir soruma hoca şöyle cevap verdi (Sanırım Bir ayet eşliğindeydi fakat ben unuttum hatırladığım kadarıyla açıkliyim ) ;
- Her insana hayatında bir kere bile olsa islam ışığı yanacaktır yani cahillik mazaret değildir.
Gibi bir açıklamada bulunmuştu.
-----------------------------din hocasının görüşü teori olarak mantıklı, fakat pratik olarak çok zor birşeydir. herkes tarafından kabuldür ki din değiştirmek o kadar basit bir iş değil.
islamın hak din olduğunu biliyoruz bu doğrultuda elimizde kaynaklar var insanlar var vs bunun için müslümanız.
hristyian olarak doğsaydım aynı kaynaklar gene yer üstünde var olacaktı ama ailen hristiyanken onları alıp okumak incelemek cok zor olacaktır.
ve en zor kısım da var. hristiyan ailene anne/baba ben müslüman oldum demek..
-
Gereksiz tartışma. Hiçbi zaman bir daha doğamayacağımız için bilemeyiz!
Şu an müslüman olduğunuz için müslümanlığa geçerdim demesi kolay geliyor tabi
-
Bugun Hristiyanliktan Muslumanligi secenlerin oranina bakarak ne kadar imkansiz bir durumu tartistiginizi gorebilirsiniz :) Gecen aylarda bir kaynakta Muslumanliktan Hristiyanliga gecenlerin oraninin daha fazla oldugunu okumustum.Ekonomik nedenlerle din degistirmekte birinci siradaydi.Adam yurtdisina cikabilmek icin vs din degistiriyor :) Yani gunumuzde din artik inanc bagindan cok ticaret bagini kuruyor.
-
sana şu kadarını sölüm kardeş, hristiyan doğsaydım, müslüman olarak ölürdüm. anla işte.