İlaçlar Markkette Satılcak Yakında Organlarımızda Market Raflarında !!!
-
Devlet ne yapmaya çalışıyor böyle eczanelerle neden anlaşmıyor. Eczaneler vatandaşı destekliyor çünkü devlet halkı sömürüyor değilmi şimdide rte ne diyor yakında marketlerden ilaç alıcaksınız. ozamn bizim ülkemizde neden eczanelik bölümü var ve insanlar bu bölümü bitirmeye çalışıyor okuyan insanların emeklerini çalmak değilmi bu ?
-
haberin kaynağını yazar mısın? aslı varsa saçmalık kesinlikle:S
-
o bilinmiyo işte hocam ama yazık binlerce kişinin ekmeğinle oynuyolar adilsizlik
-
archair23 bunu yazdı:
-----------------------------
Eczaneler vatandaşı destekliyor çünkü devlet halkı sömürüyor değilmi
-----------------------------bsg
-
bunun ucuzla alkası yok fiyatları indirebilir yine
-
Eczanelerin(çoğunun) devlete ne vurgunlar yaptıklarını en iyi eczanelerde çalışmış / çalışıyor olanlar bilirler. Galiba hükümet tarafından bu gerçekler biliniyor ancak karşısına menfi bir çözüm ile çıkılamıyor olsa gerek ki üstü kapalı bir savaş var. Ben gelişmeleri ilgi ile izliyorum.
-
eczacı bi arkadaşım durumdan bahsetmişti baya önce mevzu bi şekilde gerçekleşicek, marketlerde satılıyor diye kafana göre ilaç alabilirsin diye bişey yok reçeten ile alıcaksın yine ilacını, üniversenin eczacılık bölümü niye var demişsin, her martket kendi bünyesinde bu bölümden mezun kişiler çalıştırmak zorunda olduğunu ve bunun kurslarının verildiğini yine o eczacı arkadaşım söylemişti, bence büyütülücek bi konu değil, he eczanen var ise rekabet ortamı olucaktır doğrdur, türkiyenin sosyal duruma katkısı konusunda şuan bi fikrim yok ama ...
-
Çok saçma ya adamlar eczacı olabilmek için ne zorluk çekiyor hakları korunmalı bence..
-
Bu uygulama yurt dışında da mevcut.
Reçetesiz satılan krem vs. ilaçlar satılacak, esas olanlar değil tabi ki.
-
birincisi her ilaç markette satılmayacak..ikincisi her markette eczacılık bölümü okumuş personel bulunduracak ilaç reyonunda.. üçüncüsü eczanelerin yaptığı vurgunlar azaltılacak. dördüncüsü bunu abd yıllardan beri uygulamaya koydu hiç bir sorun çıktımı duydunuz veya gördünüzmü.. sonuçta herkes kafasına göre ilaç alamayacak yine ama rekabet ortamı gelişecek bu da fiyatlara ve kaliteye yansıyacak yani kazanan vatandaş olacak..en azından hükümet bunu yapmaya çalılıyor
-
benim bildiiğim tayyip bizzat dedi marketler süpermarketlerde satılabilir diye.