İlaçlar Markkette Satılcak Yakında Organlarımızda Market Raflarında !!!
-
Berkant_1997 bunu yazdı:
-----------------------------
o bilinmiyo işte hocam ama yazık binlerce kişinin ekmeğinle oynuyolar adilsizlik
-----------------------------bence kesinlikle adilsizlik değil. Devlet ilaç fiyatlarını düşürdü diye ayaklanan eczanecilere az bile oluyo bence. Tek dertleri kar olan adamlara en adil çözümü bulmuş devlet...
-
İyi Dalga Valla :(
-
kreyzi lardeş,im , markette eczacı bulundurmak yasal olarak şart olur.Ondan sonra nasıl bir eczanede tek bir eczacı yetmiyorsa yanına kalfa alınır ,
Nasıl eczanelerde kalfa olmadan müşterilere tek bir eczacı yetişemiyorsa , marketrlerde de mecburen kalfa almak zorunda kalırlar.
Eczacıların kar marjını , ne kadar çok ar ettiğini sen de biliyorsun.Eczacılar bu kar marjından ferağat etmedikten sonra bu sorun çözülmez.
Bu hükümet devlet ehastanelerinde ilaç satmayı durdurup , oralardaki kuyrukta beklemeyi sonra erdikdikten sonra eczacıların cirosu en az 3 'e katlandı , karlarıda en az 3 kat arttı.Şimdi bu karlarından vazgeçmek ,istemiyorlar.Madem halkın sağlığıylaçok ilgileniyorlardı , o zaman devlet hastahanelerde ilaç satmaktan vazgeçtiği için bizim karımız 3 kat arttı.Biz de o zaman kar marjımızı düşürelim , ortayolu bulallım , böylece devlet ilaç şirketleriyle pazarlık yapıp daha ucuz ama daha kalitesiz (!) ilaç alamsın diyebilirdi.Ama nerde , oluşturmuşlar tekeli , TEB in arkasında güç oluşturup , halk ilaç alaak yer bulamayacak deyip , devleti tehdit ediyorlar.
O devirler geçti , ama teb bunu anlayamadı henüz,
-
Devlet eczacıya göz dağı veriyor bu sgk yla anlaşamamazlıklar çıkınca bi şekilde kabul ettirecek eczacıya Direttiyor İlaçların marketlerde satılması halkın bilinçsizce ilaç almasına sebep verir. böyle bi uygulama eczacılar için çok kötü olur meslek yok olur eczaneler çalışan okadar kalfa var onlarında sonu olur. Vatandaş eczacının yanında olması gerek bu durumda büyük bi niting olabilir.
-
eczacilar halki nasil somuruyor ? bilen varsa bi aciklayabilir mi ?
-
melekTBT bunu yazdı:
Çok saçma ya adamlar eczacı olabilmek için ne zorluk çekiyor hakları korunmalı bence..
eczacilik okuyan birisinin gorevi eczane acip ilac satmak mi yoksa ilac yapmak mi? -
blackhammer bunu yazdı:
-----------------------------melekTBT bunu yazdı:
Çok saçma ya adamlar eczacı olabilmek için ne zorluk çekiyor hakları korunmalı bence..
eczacilik okuyan birisinin gorevi eczane acip ilac satmak mi yoksa ilac yapmak mi?
-----------------------------Eczacı kimyager deyilki sürekli ilaç yapsın! eczacının görevi hastaya kendi elinden ilaç vermek reçetede yapma ilaç varsada yapar (:
-
student bunu yazdı:
kreyzi lardeş,im , markette eczacı bulundurmak yasal olarak şart olur.Ondan sonra nasıl bir eczanede tek bir eczacı yetmiyorsa yanına kalfa alınır ,
Nasıl eczanelerde kalfa olmadan müşterilere tek bir eczacı yetişemiyorsa , marketrlerde de mecburen kalfa almak zorunda kalırlar.
Eczacıların kar marjını , ne kadar çok ar ettiğini sen de biliyorsun.Eczacılar bu kar marjından ferağat etmedikten sonra bu sorun çözülmez.
Bu hükümet devlet ehastanelerinde ilaç satmayı durdurup , oralardaki kuyrukta beklemeyi sonra erdikdikten sonra eczacıların cirosu en az 3 'e katlandı , karlarıda en az 3 kat arttı.Şimdi bu karlarından vazgeçmek ,istemiyorlar.Madem halkın sağlığıylaçok ilgileniyorlardı , o zaman devlet hastahanelerde ilaç satmaktan vazgeçtiği için bizim karımız 3 kat arttı.Biz de o zaman kar marjımızı düşürelim , ortayolu bulallım , böylece devlet ilaç şirketleriyle pazarlık yapıp daha ucuz ama daha kalitesiz (!) ilaç alamsın diyebilirdi.Ama nerde , oluşturmuşlar tekeli , TEB in arkasında güç oluşturup , halk ilaç alaak yer bulamayacak deyip , devleti tehdit ediyorlar.
O devirler geçti , ama teb bunu anlayamadı henüz,
-----------------------------abi doğru ssk'dan ilaç almayı durdurup dışarı verdi ama
sen hiç ordan ilaç aldın mı yada ilaç aldığında kontrol ettin mi
orda çalışanların çoğu temizlik işcileriydi tansiyon ilacı almaya gittim ben
bizzat adam bana ağrı kesici veriyor tamamdır diyor hadi ben orda biliyordum
yemedim ama bilmeyen kişilere neler neler oluyordu yani devlet ilk hatayı
özel hastaneleri açmakla yaptı ordaki pisliği temizleyemediği için bizim sektore el attı
adamlar indirim yaptı elimizde 150 milyar ilaç vardı 40-50 milyarı indirim ile gitti zarar ortada
biz sadece bunu karşılayın sonra istediğin kadar indir dedik ama adam yok diyor sorun burda
ortaya çıkıyor
-
ben yapmasini ogrendiklerini biliyordum da o zaman yanlis biliyormusum.
-
eskiden çapada oturuyordum ve 7 yıl once edındıgım bır bılgı soyleydı ecza deposu acabılmek ıcın eczacılık bolumu dıploması kıralıyorlardı aylık bedelı 3-5 bın tl gıbı bır seydi ayrıca yıne yasadıgım bırsey dedem amelıyat olurken bıze okadar cok serum ılac vs aldırmıslardıkı bız ıtıraz etmıstık savunma olarak ıhtıyac duyabılırız amelıyat ortasında nasıl temın edıceksınız demıslerdı bızde tabıkı canımız daha onemlı oldugu ıcın ustune gıtmemıstık daha sonra sorup ogrendıgımde doktorların cogunun eczadepoları ıle anlasmalı oldugunu bu gelen urunlerının bır cogunun acılmadan gerı gıttıgını hatta bazılarının gelmedıgını ogrenmıstım ınsanları zan altında bırakmak ıstemem hepsı bole de demek ıstemıyorum ama basımdan bolebır olay gectı.ayrıca eczacılık mezunu olacak ınsan lar ılla eczane acıcak dıye bırsey yok
eger market te satısı gerceklesecekse bunlarında bellı kuralları olur raftan meyve suyu alınıyor gıbı alınmaz yani sanırım inş