Ilim İrfan Sahibi İnsanlardan Tecrübelerine Dayanarak Ufak Bir Soru(Yazılım İle İlgili)
-
SSH bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
@Austen , Hocam şöyle düşündüm. Ben Yazılım Müh. 1. Sınıf öğrencisiyim. Millet 4. sınıfta mevzun olup 1.300-1.700 TL arası maaşla başlıyor. Onlarda ortalama saatlik bu ücrete çalışmıyorlar mı mantıken? Ben böyle düşündüğüm için kabul ettim . Zaten sürekli kendimi geliştirip makale okuyorum paso. Android studio girip projeyi açıp grandle'nin anasını ağlatıyorum Manifest dosyasının anasını ağlatıyorum saçma sapan şeyler ekleyip düzeltmeye çalışıyorum. Bu şekilde ypamak yerine sağlam bi projede kendimi geliştireyim dedim boş yere zaman harcamaktansa saatlik 5Tl de 5TL dir dedim. O yüzden kabul ettim. Yaptığım işi hiçbir zaman küçük görmedim. Daha sınıfta Console de iç içe 2 for yazmayı bile bilmeyenler var böyle bi sınıfta okuyorum ve okula sırf imza atmak için gidiyorum. Hiçbir şeyi küçük görmedim zaten :/ Dediğinizi yapayım o zaman daha fazla ücret isteyeyim vermezse de bırakırım tekrar FreeLance devam edeyim.
@SSH , Hocam niye bu kadar ucuz ? Iş veren siz olunca vur beline garibin al ekmeği elinden mantığı değil mi ? Kimse kimsenin hakkını vermiyor zaten :/ Siz böyle diyorsunuz da Tahribatta bile. 20 yıllık projeye adam çok basit zaten o bu şu internette var ordan kopyala yapıştır ile çözülür. benim zamanım olmadığı için başkası kazansın istiyorum ile başlıyor cümleler. ve bu adamlar iş verenler tahribatta. kime güvenelim ? Ve piyasa bilgim yok. daha yeni yeni pişiyoruz :/
Bunların hepsi ayak arkadaşlar yok vaktim yok bilmem ne yokta sen kazanda bunlara aldırış etmeyin. Freelance iş nasıl yapılır ücret ne olmalıdır onunla alakalı bir konuşalım. Yeni piştiğinin farkındayım o nedenle diyorum zaten milletin kölesi olmayın diye :)
Hocam iş varsa konuşalım vallaha fark etmes :D
-
by_Tet bunu yazdı
Hocam işte bir müsibet bin nasihatten iyi.
Yaklaşık 600-700 liraya hem android hem servis işini yap deseler 800 ben vereyim siz yapın derim.
Bunun dışında hadi diyelim kırmamak istiyosun. Ozaman phpciden parayı kesecek sana verecek.
Ama gel gelelim php bir .net sistemi vs olmadığı için web servis bazlı çalışmaz doğal olarak, ona göre kodlamaması da çok doğal. Sen api deseydin o yapardı yine bişeyler.
Ben daha önce tahribattan da iş aldım 2 defa. İkisinde de yarıyolda bırakmak zorunda kaldım. İstenilen şey ile yapılacak olan o kadar farklıydı ki. Gerçi birisi blog yazmaktı ona bişey diyemem de. Anlayacağın parayı yüksek tutmak her zaman en iyisi olur.
Yerinde olsam bırakırdım kısaca
Konudan sapmış olacağım biraz ama burda yanlış/eksik bilgi verilmiş. PHP ile de gayet webservis uygulamaları geliştirilebilir. Hem SOAP hem de Restful. Hem server, hem de client tarafı için.
SOAP:
- http://php.net/manual/en/book.soap.php
- http://stackoverflow.com/a/12490799/637724
- http://www.sitepoint.com/web-services-with-php-and-soap-1/
Rest:
-
JPriest bunu yazdıby_Tet bunu yazdı
Hocam işte bir müsibet bin nasihatten iyi.
Yaklaşık 600-700 liraya hem android hem servis işini yap deseler 800 ben vereyim siz yapın derim.
Bunun dışında hadi diyelim kırmamak istiyosun. Ozaman phpciden parayı kesecek sana verecek.
Ama gel gelelim php bir .net sistemi vs olmadığı için web servis bazlı çalışmaz doğal olarak, ona göre kodlamaması da çok doğal. Sen api deseydin o yapardı yine bişeyler.
Ben daha önce tahribattan da iş aldım 2 defa. İkisinde de yarıyolda bırakmak zorunda kaldım. İstenilen şey ile yapılacak olan o kadar farklıydı ki. Gerçi birisi blog yazmaktı ona bişey diyemem de. Anlayacağın parayı yüksek tutmak her zaman en iyisi olur.
Yerinde olsam bırakırdım kısaca
Konudan sapmış olacağım biraz ama burda yanlış/eksik bilgi verilmiş. PHP ile de gayet webservis uygulamaları geliştirilebilir. Hem SOAP hem de Restful. Hem server, hem de client tarafı için.
SOAP:
- http://php.net/manual/en/book.soap.php
- http://stackoverflow.com/a/12490799/637724
- http://www.sitepoint.com/web-services-with-php-and-soap-1/
Rest:
Ben o cümleden, arkadaşın ne demek istediğini anlamaya çalışırken bu yanıt iyi geldi :D
Bence ortada ciddi bir kavram kargaşası çıkarmış @by_Tet
Neyse @MhmdAlmz senin konunla ilgili kendine şu soruları sor :
- Şu anda yapacak daha iyi bir alternatifim var mı ?
if (!alternatif)
Çalışmaya devam et, sen para için değil kendini geliştirmek için oradasın. Yeri gelecek, insanlardan seni sömürmesi için yalvaracaksın. Ancak böyle böyle bir noktaya gelirsin.
else
O işe yönel. Tabiki bence kendi kendini iyi disipline edemiyorsan, başkalarının altında çalışmaya devam etmelisin. Yoksa hiçbir projenin sonunu getiremezsin.
-
yaklaşık 2 sene önce konu açmıştım. dersanede yönetici olarak çağırıyolar filan diye. TANIDIK VE İYİ İNSANLARDI. Diğer tarafta da ordan alacağımın 1,5 katı maaş veren özel bi kolej.
Ben naptım? TANIDIK ve İYİ İNSANLARı seçtim. Ben dersaneye başlarken koleje başlayan arkadaşım ev araba aldı bi de evleniyor.
Ben de 1 sene öncesinden kalan 1,500 lirayı alabilmek için haftada 3 5 kere arıyorum ki sınava kadar idare edeyim kpssden sonra iş bulcam diye.
Sözleşme yapmadım sgk yatırın hemen diyip kaç ay arıza çıkarmadım. mesai almadım fazladan. üstüne üstlük haftanın 7 günü 12 13 saat çalıştım. kendi işim olsa çalışmazdım o kadar.
özetle iyiyse kendine iyi amk. o kadar iyi biriyse aga sen eşşek yüküyle kitap okulla uğraşıyon. al şu fazladan bin lirayı desin.
sikerim iyiliğini.
deveye diken insana sken yaraşır.
hakkını vermiyorsa gözünün yaşına bakma. çok biliyosa sen ver 5 lira onlar yapsın.
-
@ozgunlu abimin dediğine göre
String Result ="O işe yönel. Tabiki bence kendi kendini iyi disipline edemiyorsan, başkalarının altında çalışmaya devam etmelisin. Yoksa hiçbir projenin sonunu getiremezsin.";
System.out.print("Yapılması gereken ;\n"+Result);
@joe_black dediğine göre
Çalışma bırak kalsın.
2 farklı kapı . Neyse yorumları dikkate alarak bi sonuç üretirim. Şuanki fikrim ;
2-3 ay falan bu şekilde idare edip güzel bir teklif veya güzel birşeyler sunulursa bana bırakırım adamı yada o zaman gitmek için sebebim olur fazla para isterim verirse kalırım vermezse sen sağ ben selamet.
Ama şu durumda ne bileyim @ozgunlu abinin dediği biraz mantıklı gibi geliyor.
-
Hocam, kendini ezik hissetme. En azından adam senden iyi bilmiyor ya.
Ticari mantıkta iyi insan olmaz, 2 taraf da çıkarını gözetir. Sen kendi fiyatını belirle.
-
Abü böyle sorumsuz adamlar yüzünden meslekten soğuyoruz. Adam bir fikir sallıyor, satıyor olmayan projeyi sonra yığıyor işi sana, nasıl yapılacağı ile ilgili (yani business tarafı ile ilgili) hiçbi fikri yok. şanslıysan veriyor iki contact (bunlar analitik tarafı sıfır olan kişiler oluyor genelde) bunlara sor diyor.
Ulan ben salakmıyım olmayan programı satmasını ben de biliyorum. Sorumluluk sahibi olduğum için yapmıyorum öyle birşey. Bırak sen de verdiği sözün sorumluluğunu alsın. İş veren olarak işi ve gereksinimlerini bilmek onun görevi.
HolyOne tarafından 09/May/16 14:06 tarihinde düzenlenmiştir -
fiyatı arttır daha toysun adamda ne istediğini bilmiyor epey ugrastırcak seni 1300 tl para değil yapma değmez
-
MhmdAlmz bunu yazdı
@Austen , Hocam şöyle düşündüm. Ben Yazılım Müh. 1. Sınıf öğrencisiyim. Millet 4. sınıfta mevzun olup 1.300-1.700 TL arası maaşla başlıyor. Onlarda ortalama saatlik bu ücrete çalışmıyorlar mı mantıken? Ben böyle düşündüğüm için kabul ettim . Zaten sürekli kendimi geliştirip makale okuyorum paso. Android studio girip projeyi açıp grandle'nin anasını ağlatıyorum Manifest dosyasının anasını ağlatıyorum saçma sapan şeyler ekleyip düzeltmeye çalışıyorum. Bu şekilde ypamak yerine sağlam bi projede kendimi geliştireyim dedim boş yere zaman harcamaktansa saatlik 5Tl de 5TL dir dedim. O yüzden kabul ettim. Yaptığım işi hiçbir zaman küçük görmedim. Daha sınıfta Console de iç içe 2 for yazmayı bile bilmeyenler var böyle bi sınıfta okuyorum ve okula sırf imza atmak için gidiyorum. Hiçbir şeyi küçük görmedim zaten :/ Dediğinizi yapayım o zaman daha fazla ücret isteyeyim vermezse de bırakırım tekrar FreeLance devam edeyim.
1300-1700 gibi yerde başlayan 'mühendis' mutlaka niteliksizdir. Hocam mühendisten söz ediyoruz ya. Kendini iyi eğitmiş bir insanın o fiyatlara evet demesi bile nasıl bir psikolojide olduğunu gösterir nitelikte. Zaten bunlara evet diyenler ve bunu savunanlar yüzünden millet ayak üstü adam düdüklüyor. Şahsi fikrime göre eğitimli bir mühendis en az 2000-2500 aşağısına evet diyorsa o diplomayı yırtıp çöpe atsın.
İstersen en basit işi yap. Örneğini verdiğim niteliksiz kahveciler, garsonlar vs. bile bahşişi vs. derken senden daha fazla kazanıyor. Bir düşünmek lazım. İstersen freelancer iş yap, istersen dünyanın en basit yazılım işini yap. Yine de yaptığın iş belirli bir birikim gerektiren bir şey. R10 tarzı alaylı takılıp tek bildiği üç kuruşluk basit temeller olan adamların yaptığı işlerle donanımlı birinin yaptığı işi bir tutmayın. O adamlar sürümden kazanıp üç beş harçlık peşinde koşan adamlar. Çoğu da iş bilmez adamlar.
-
Saati 5 liraysa gel şu sırtımı bi kaşı. Yol da veririm. Bir tanede helalinden çukulat alırım sana. :D
Köle desen kızar ha :D