folder Tahribat.com Forumları
linefolder Android - IOS Programlama
linefolder Ilim İrfan Sahibi İnsanlardan Tecrübelerine Dayanarak Ufak Bir Soru(Yazılım İle İlgili)

Ilim İrfan Sahibi İnsanlardan Tecrübelerine Dayanarak Ufak Bir Soru(Yazılım İle İlgili)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    Mylitta bunu yazdı

Güzel kardeşim, bundan bir kaç sene önce Palyaçoluk yapıyordum.

Benim çalıştığım düğün,sünnet vs organizasyonlarda benimle beraber çalışan,

Türkçe sınırlı kelime konuşan, Kürt kökenli bir garson vardı. Sadece getir götüre dayalı bir iş yapmasına rağmen

5 saatlik çalışması için 60 lirasını alır, eğer düğün uzarsa da bunları tertipleyen lavuk

düğün sahibine, garsonların mesaisi bitti kaçacaklar, ateşleme yap diyerek adam başı 20-30 düşecek şekilde tokatlardı.

Bahşişi boku püsürüyle bu kardeşin cebine kalan para gecelik ortalama 75 TL idi. Barın arkasında yedikleri dana rostolar, gömdükleri yarım şarap ve rakıları saymıyorum bile.

Sen mühendis olacak adamsın güzel kardeşim. Emeğini kimseye kullandırtma. Yarın öbür gün mezun olacaksın, tecrüben yok gel seni deneyelim 1300 maaşla başla diyenler olacak.

3 sene tecrübeyle seni firmamızda barındıramayız, çok uluslu bir firmayız biz 1500 tlden stajer başla diyenler olacak. Kendini nasıl kurarsan, öyle devam eder.

30 tane Türkçe kelime bilen ilkokul mezunu bir garsondan daha düşük bir paraya BİLGİNİ satma.

Bu tokat gibi geldi . Teşekkürler. Beklediğim cevap belki de buydu . Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Umarım ilerde referans denen illetin sıkıntısını çekeceğim bir yanlış adım atmam.

Yorumlar için teşekkürler. 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 4154 Toplam Mesaj: 32
yazılım