İlkokul 1.Sınıf Ödevi Yapabilen
-
:)))))))
SUPERBICO bunu yazdı:
-----------------------------
yapabilmem için soruyu anlamam gerek :|
----------------------------- -
ya arkadaşlar madem kolay zor değil yapılır şöyle olmayı böyle olmalı demeyin örnek vererek açıklayın soruyu.
-
xxjokerxx bunu yazdı:
ya arkadaşlar madem kolay zor değil yapılır şöyle olmayı böyle olmalı demeyin örnek vererek açıklayın soruyu.
-----------------------------Adamlar 10 yaşındaki çocuktan internet sitesi yapmasını istemişler :)
Oyun adları, resimleri, yazanlar.
Detaylı açıklamalar... :D
Yok böyle bir şey. :)
bizim forumda bile derdini bir türlü anlatamayan binlerce adam var. Bu anlatamayan ve anlayamayanların vebali bu eğitim sistemini sunanların üzerine mk
-
Gelecek parlak ilk okuld aisyan etmeye başladı çocuklar :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
-
evet geleceği parlak çok zeki abisi onun için soruyor
-
thanatosus bunu yazdı:
Verilen performans ödevi aslında adım adım anlatılarak dağıtılır çocuklara,haberciler olayı karışık göstermek için cozutmuşlar biraz.Şunu söyleyeyim kimsenin tarafında değilim,eğitim fakültesi mezunu ve öğretmen adayıyım :)
ÖDEVİ NASIL YAPACAKSINIZ?
- Öncelikle verilen harfleri dikkatlice inceleyiniz. (e, l, a, t, i, n, o, r, m, u, k, ı, y, s)
- Yazdığınız metne bir başlık bulunuz.
- Kurduğunuz cümlelerin arasında anlam bakımından bütünlük olacak.
- Cümleyi yazmadan önce kurduğunuz cümlenin anlamlı olup olmadığına dikkat ediniz.
- Yine cümle yazarken baştaki kelimenin baş harfine dikkat ediniz.
- Cümle yazmayı bitirdikten sonra cümle sonuna hangi noktalama işaretini kullanmanız gerektiğini belirleyiniz.
- Özel isimlerin yazılışına dikkat ediniz.
- Yazdığınız metni görsellerle (resim) destekleyiniz.
- Ödeve uygun bir kapak hazırlayınız.
aBunun uygunluğuna öğretmen karar verir zaten,gerekli örnekler gösterilmiştir çocuklara,defterlerinde nasıl yapacakları filanda yazılıdır.Hemen galeyana gelmeyin,performans ödevleri çocukların gelişimi açısından çok gerekli ve yerinde ödevlerdir.Ülkemizde maalesef veliler yapıyor çocukların ödevlerini,öğrenci yapsın denmiyor zaten ama veli gerekli yerlerde destek olarak ödevi yaptırmalı çocuğuna.Birde zaten çocuktan komplike,çok zor ödev istenmez arkadaşlar.Burada çocuktan istenilen uzun uzun ve detaylıca hatay öyküsü veya tez yazması değilki.Örneğin şunu yazacak: Ben bugün sabah okula geldim.Kahvaltımı yaptım falan filan tarzında basit cümlelerle rahatça yapabilir.
-----------------------------olayı gerçekten güzel açıklamışsın ayrıca arkadaşların bilmediği birşey var sanırım el yazısında alfabe E harfinden başlar e l a t i n diye gider normal yazıda alfabe a b c d diye sıralanır şu an ki eğitim sisteminde el yazı sı temel alınarak eğitim yapılıyor birinci sınıf ögrencisi bu ödevi rahatlıkla yapabilir ben oğlumun derslerine yardım ettiğim için bu konuda fikir sahibiyim ilk başlarda banada çok saçma geliyordu işin aslını astarını araştınıca olayı çözdüm
-
Eğitimde herşey basitden karmaşıga somutdan soyuta doğru anlatılır ve en zayıf öğrencinin bile anlayabilecegi türden basit bir dil kullanarak örneklerle anlatılır. Bu soru 2. veya 3. sınıf öğrencisine daha basit bir dil kullanılarak verilse yapılabilir fakat 1. sınıf öğrencileri için çok agır kaçar..
Cevap Şöyle birşey olması gerek sanırım :
ilkbahar resmi Yaz resmi Sonbahar resmi Kış resmi
İlkbahar Yaz Sonbahar Kış Ağaçlarda çiçekler açıyor Ali, Veli ve Ayşe yüzmeyi çok seviyorlar -x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x x-x-x- -x-x-x--x-x-x-x--x-x-x-x Kuşlar dallarda ötüşüyor xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x x-x-x- -x-x-x--x-x-x-x--x-x-x-x Ali tavuklarla oynuyor xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x x-x-x- -x-x-x--x-x-x-x--x-x-x-x Veli Aliyi izliyor xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x x-x-x- -x-x-x--x-x-x-x--x-x-x-x Ayşe şok geçiriyor xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x x-x-x- -x-x-x--x-x-x-x--x-x-x-x -
BosphorusPasha bunu yazdı:
-----------------------------Nimet Çubukçu (Milli Eğitim Bakanı): Fatma Nur Serter Hanım’ın ve Muharrem İnce Bey’in dile getirdiği bir ödev, ilkokul birinci sınıf performans ödevine ilişkinÖ Gölbaşı Şehit Göçer İlköğretim Okulundaverilmiş performans ödevini ben yapamadım”, yani Sayın Serter “Ben de yapamadım” dedi... Okuldaki öğretmenimizden bilgi aldık, bu konuda bu soru yardımcı kaynak kullanılarak verilmiş bir performansödevi. Ama ben her şeye rağmen merak ettim, birinci sınıflarda uygulanmış, dört şubede 120 öğrenci öğrenim görüyor, bütün öğrenciler bu ödevi doğru olarak anlamış ve yapmışlar.Muharrem İnce (CHP): İnanıyor musunuz? Aileleri yaptı Sayın Bakan.Çubukçu: Sizin moralinizi bozmak gibi olmasın ama Sayın İnce, ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin hepsi bu ödevi tam olarak yapabilmişler.İnce: Siz yapın bunu, bir saat içinde siz yapın, bütün eleştirilerimi geri alacağım.Çubukçu: Ben yaparım Sayın İnce.İnce: Size 1 saat süre, siz YÖK Başkanıyla beraber yapın, eleştirilerimi geri alacağım.Çubukçu: Ben üniversite sınavında dereceye girerek girdim. Sizin derecenizi merak ediyorum, burada paylaşırsanız. Dolayısıyla, ben gireceğim bütün sınavlara girdim, başarmamam gereken konuları da başardım.İnce: Şimdi, elli yaşına yaklaştık, o performans ödevini bir saat içinde yaparsanız şu Genel Kurulu terk ederim, bir daha girmem, söz veriyorum.Çubukçu: Şimdi, burada sınav başarılarını yarıştırmayalım.İnce: Hayır, siz onu bir saatte yapın, terk edip gideceğim burayı.Nimet çubukçu Saçmalamış.. Kadındır saçmalar doğaldır.. Ben her zaman derim, Devlet işinde kadının yeri yok. diye Al işte buda kadın, Cevap veremeyince rezil olacağını anlayınca başka kulvarlarda üstünlüğünü göstermeye çalışmış. Koyu akpciyim bilen bilir, Ama yanlışlarına tavizde veremem bu kadının burada olamsı ç.ok saçma, iki senede eğitim sistteminin içine sıçtı taklit taklit nereye kadar.
olaya bak ya. ilkokul çocukları gibi cevapları var kadının. -
lise sona gidipte okuması ve yazması sorunlu kaç çocuk gördüm. zannımca bu verilen ödevler çok zor değil. anne babalarında çocuklarının eğitimine katkıda bulunmaları için yapılan bir faaliyettir sonuçta. renkli ve şekilli yazmakta ödevi bir oyun ve eğlenceye dönüştürme çabasıdır.
ayrıca bu verilen ödevler 1 günlük değil. ödeve göre 1 hafta veya 1 aylık süreler veriliyor.
-
adam okul ödevini bize yaptırıcak :p