İng Tercümesi İyi Olan Elemanlar Bi Yardım Etseniz..
-
Esconda bunu yazdı:
-----------------------------Kardesim aynen ceviriyorum biraz gec kaldim ama maksat yardim.Yaziyi aynen ceviriyorum
OZET(BASLIK)
John Rawlings, Neath Port Talbot'un yerel yetkili danismani Matematik danismani Richard Dunne ve sinif ogretmeni Pamela Morgan ile desimallerin ogretiminin yenilenmesi ile ilgili olarak calisiyorlardi
Bu programda Pamela Welsh'in 4/5 yili siniflarinda desimallerin terminolojisi ve basit fraksiyonlarin onemi ile ilgili bir sistem deneniyordu.
Ilk once sinif desimallerin ve fraksiyonlarin "ayni degerde" fakat nasil "degisik goruntude" olabilirligini gozden gecirebilirdi.
Grup calismasi takip edilir ve ogrenciler bir numara olarak onu esdeger kisimlara ayirirlar.Tekrar matematigin sozlugunun onemi vurgulanarak binler tanitilir.Sonuc olarak ogrenciler gruplar icinde numaralara 3 desimal numara yeri eklerler.
Bazi gruplar cikarma uzerinde calisirlar.Buna "Komik Sayma" diyede adlandirirlar.Cikarma islemini yapabilmek icin binliklerin arasina yuzluk tasirlar.
Bu programi cekerken Rachel Harris uzucu bir sekilde programdan birkac ay sonra oldu.Ogretmenler tv'si Rachel'in ailesine bu programin gosteriminin devamina izin verdigi icin tesekkur etti ve arkadaslarina ve ogretmenlerine derin bir sempati beslemektedir.
-----------------------------hocam eyv bunlar çok makbule geçti.bu şekilde devamınıda yazabilirsen süper olur.arkdaşın istediği çeviri bu tarzdı eyw.
-
Yardim olabildiysem cok mutlu olurum.Ama vidyoyu degil altindaki ozet yaziyi cevirdim.Cok karisik bisiler yapiolar ama.
-
Baska yazi yok ama gostersen yarin sabah cevirebilirim yatacagim cunku.
-
Esconda bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------hocam yazıya çevirme durumumuz yok yani çünkü bazı kelimeleri zaten anlayamıorz.ing telafuzu bi garip.yutuolar falann kelimeleri.o yüzden bizde filmden anlamaya çalışıorz.saol yinede.
-
m_cey bunu yazdı:
-----------------------------Esconda bunu yazdı:
-----------------------------hocam yazıya çevirme durumumuz yok yani çünkü bazı kelimeleri zaten anlayamıorz.ing telafuzu bi garip.yutuolar falann kelimeleri.o yüzden bizde filmden anlamaya çalışıorz.saol yinede.
Su vidyoyu bi izliyimde yarin yardimci olucam bu konu bikenarimda kalsin.
-
Ing Tercümesi Iyi Olan Elemanlar Bi Yardım Etseniz
Eleman Derken İşemi Alacaksın Hoca. -
rkadasim konusmalarda pek bir sorun yok yani vidyoyu izleyerek kesirli sayilarin okunmasi ve toplanirken gruplar halinde ne gibi yanlislarin ve dogrularin ortaya cikmasi gibi seyler aciklaniyor.Ogretmenin dediklerinde pek bir degisiklik yok.Ama ogrenciler zehir gibi gercekten.Son olarak 3 kisilik kiz grubunun islemi yaparken ne yaptiklarini tam anlayamadim.Galiba beslik sistemde kesirli sayilari topluyorlar.
Birde sana bir sorum var?
Ogrence tezimi?
Yoksa ogretmenmisin veya arkadasin farketmez.
-
NiGhT_SouL bunu yazdı:
Ing Tercümesi Iyi Olan Elemanlar Bi Yardım Etseniz
Eleman Derken İşemi Alacaksın Hoca.
-----------------------------hocam:) ben bu eleman lafını hep kullanırım.en genel sıfat hepimiz elemanı değilmiyiz bi sistemin.gece gece felsefe yaptırtma da bana :D
-
Esconda bunu yazdı:
-----------------------------rkadasim konusmalarda pek bir sorun yok yani vidyoyu izleyerek kesirli sayilarin okunmasi ve toplanirken gruplar halinde ne gibi yanlislarin ve dogrularin ortaya cikmasi gibi seyler aciklaniyor.Ogretmenin dediklerinde pek bir degisiklik yok.Ama ogrenciler zehir gibi gercekten.Son olarak 3 kisilik kiz grubunun islemi yaparken ne yaptiklarini tam anlayamadim.Galiba beslik sistemde kesirli sayilari topluyorlar.
Birde sana bir sorum var?
Ogrence tezimi?
Yoksa ogretmenmisin veya arkadasin farketmez.
-----------------------------arkadaşım mat.öğrt. 4.sınf öğrencisi. bu tez değil.bu video üzerinden eğitim sistemini anlatan bi sunum hazırlıyor.ve de videoyu açıklaması gerekiyor izleyenlere.o yüzden de önce kendi anlaması gerekiyor tam anlamıyla.
-
Yani ogretmen aralarda ogrencileri kaldiriyor 2.234 alti cizili olani kesirli bir sekilde oku diyor oda "34 bolu 1000" diyor.Bunun gibi sorular! tam olarak istiyorsan yarin aciklayayim.