folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İngilizce Makine Müh.

İngilizce Makine Müh.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

bu bölümde okuyon arkadaşlar varmı ing. olarak bir kaç üni yazmayı düşünüyoruz kardeşim için Gaziantep üni makine ing. nasıl iş imkanları sıralama 80 binde başka revaçta olan bir bölüm varmı iş imkanı olarak 4 yıl sonra mezun olduğunda iş açısından sorun yaşamasına istemiyoruz kendi çabasına bağlı tabiki.

müh. için elektronik veya elektronik haberleşme vs. diğer müh. içinde genel bir yorum yaparmısınız. Özellikle şu an okuyan arkadaşlar fikir verirse memnun olurum. teşekkürler.

matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Hocam bölümün ingilizce olması büyük avantaj. Mecburen öğrenmesi gerekecek ama bazı okullarda hocalar bile ing bilmediğinden türkçe anlatıyorlar.

Bence mühendislik dalları arasında karar verilirken kararı kardeşine bırak yani şöyle bırak hangisine ilgiliyse onu seçsin . İnşaat mı yoksa elektronik mi. 

İnşaatta çok ilerlerse neler yapacak elektronikte neler yapacak. Ardından ekşide ve bilimum sitede öğrenci sayfalarında okulları araştırın. İsyan etmesin sonra okula gider gitmez

Ayrıca bir okul yazacaksanız burdan KUYTUL hocama buyuk saygılarımı iletiyorum adam hayatımı kurtardı 2 sene önce .

Ek bilgi: Ondan tercihler konusunda tavsiye alın. Tam hatırlamıyorum ama benim tercih sıralamam çok saçmaydı bana söylediği şu oldu.  Önce yazacağın meslekleri belirle. Gelmesi çok çok zor olandan kesin geleceğe kadar büyükten küçüğe sırala. En üste bak. Sonra bir altına. Bunu mu isterdin bunumu. Eğer altta kalanlardan birini üsttekilerden çok istiyorsan üstte kalan herşeyi sil. Böylece hem istediği tercihi yapmış olur hemde ölü tercih olayı olmaz

www.kriptopedi.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Erkek

eğer akademisyenlik veya yurt dışında çalışmayı düşünmüyorsan ing eğitim büyük dezavantaj.

ing bölüm okuyan çerek mühendis olur.

Ana dilde eğitim almak gibisi varmı ? hocalar yarım igilizceyle anlatıyor, sende anlatılanın yarısını anlıyorsun. çeyrek mühendis oluyorsun.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

Öncelikle şunu sorayım kardeşinin ingilizcesi nasıl?

Eğer hazırlık eğitimine güvenip yazmayı planlıyorsa iki kere düşünmesini tavsiye ederim. Çünkü öğrencilerin büyük bir çoğunluğu bu hazırlık sürecini faydalı bir şekilde değerlendiremiyor. İngilizce makine mühendisliği okumuyorum. Fakat şöyle bir çıkarım yapacağım. Örneğin; termodinamik alanındaki entropi ve ekserji gibi kavramlar insanın kendi dilinde bile anlamakta güçlük çektiği, aşina olmadığımız konular. Hazırlık sürecini tam anlamıyla tamamlayamayan öğrenciler, ilerleyen yıllarda büyük sıkıntılar çekebilir. Bu okulun bitmeyeceği anlamına gelmez fakat üniversitede harcadığı yılları iyi değerlendiremeyeceği anlamı çok rahat çıkarılabilir.

Tavsiyem, kardeşini popüler mühendislik bölümleri ile sınırlamaman yönünde. İlgi duyduğu ve sevdiği bir alana yönelsin. Böylelikle okulu hemen bitirmesi gereken angarya bir iş olarak görmeyecektir.

Boş zamanlarımda makine mühendisliği okuyorum. Meraklı değilsen oldukça sıkıcı olabiliyor.

arbeit macht frei
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

İngilizce temel seviyede günlük konuşma  sadece b1-b2 düzeyi 

popülere sıkıştırmayı bende istemiyorum işin  içinde bir çok değişken var o yüzden ince eleyip sık dokkuyor araştırıyoruz. İstediğim hem severek okuması hem de mezun old.  iş olanakları bakımından sıkıntı çekmemesi.

HeYeT tarafından 11/Tem/15 23:13 tarihinde düzenlenmiştir

matematik24.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    Bolvadinli bunu yazdı

eğer akademisyenlik veya yurt dışında çalışmayı düşünmüyorsan ing eğitim büyük dezavantaj.

ing bölüm okuyan çerek mühendis olur.

Ana dilde eğitim almak gibisi varmı ? hocalar yarım igilizceyle anlatıyor, sende anlatılanın yarısını anlıyorsun. çeyrek mühendis oluyorsun.

Abi trol musun :) ciddi olamazsın. 

www.kriptopedi.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Erkek

gayet ciddiyim. şaka yapıyor gibi bir halim mi var?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Hocam istersen yeni konu aç orda konuşalım bu konuyu arkadaşın konusu araya kaynamasın

www.kriptopedi.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek
    HeYeT bunu yazdı

İngilizce temel seviyede günlük konuşma  sadece b1-b2 düzeyi 

popülere sıkıştırmayı bende istemiyorum işin  içinde bir çok değişken var o yüzden ince eleyip sık dokkuyor araştırıyoruz. İstediğim hem severek okuması hem de mezun old.  iş olanakları bakımından sıkıntı çekmemesi.

Aslında tahribattaki müridler, meslekleri ile alakalı hangout yapabilir. Hem ufak müritler, hemde akrabalarınız için faydalı olacaktır. Sen bu konuyu bir gündeme getir. Faydalı olacaktır.

arbeit macht frei
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Erkek

konuşacak birşey yok, ben kendi tecrübemi paylaştım sende kendi tecrübeni paylaşmışsın.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Orta halli bir mak.  muh olaraktan bazi tavsiyelerde bukunmak istiyorum, 

1- Ingilizce bilmeyen muhendis, muhendis değildir. Bunun tartismasina bile girilmez.

2-Antep makine iyidir, bitirmesi çok çok zordur. Farkli bir yer tavsiye ederim. Gideceği okulun not sistemine iyi baksin. Sakaryadan da uzak durmasinda fayda var. 

3- Yapmaktan zevk alacağı bir meslek seçsin,  isme aldanim gitmesin,  ki ben böyle bir hata yapmıştım birinci sinifta bölüm değiştirdim. 

4-Polimer, imalat, güneş enerjisi,  rayli sistemler  mühendisliği  gibi sikimsonik bölümlere sakin ola gitmeyin. Mynet haberlerine kanmayin. 

5- Bir mühendis adayi mezun olunca ben ne yapacam diye 4. sinifta düşünüyorsa zaten siki tutmuştur,  2. sinifta alanini secip,  stajini ona gore yapip,  3. sinifta da bir şirkete yamanmali, ki mezun olunca maaşını kendi seçsin,  öğrenciyken part time baslayip mezun olunca 3k ve uzeri maasa baslayan cok arkadasim var.  Elektronik, bilgisayar, makine farketmiyor. 

Allah yolunu açık etsin. 

Kaan tarafından 11/Tem/15 23:59 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 3936 Toplam Mesaj: 25
makine ingilizce mühendislik