İngilizce Makine Müh.
-
Bu yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliğinden mezun oldum. Gaziantep Makine'yi kesinlikle öneririm. Neredeyse tamamı ODTÜ'lü hocalardan oluşuyor. Eğitimleri harika. Makine mühendisliği okuduğun sırada birazcık kendini geliştirdiğin takdirde asla aç bırakmayacak bir meslektir. Tavsiye ederim ama şunu da söyleyeyim bu bölümü yazarsan lise 3 ve 4 de kazanmak için götünü yırttığın okulu bitirmek için daha çok yırtman gerekiyor :) Bu arada yeni açılan üniversiteler nedeniyle öğrenci sıralaması 40 binlerdeyken 100 binlere çıkan KTÜ'yü de tavsiye ederim. Makine mühendisliği bölümünde çok büyük labaratuarlar ve sürüsüne bereket profesör var. Haberin olsun. Yolun açık olsun.
-
Bir yıl daha hazırlanıp daha prestijli bir ünide bilgisayar veya elektronik okumanı tavsiye ederim.
Bu tavsiye de eğer mühendislikte ısrar ediyorsan diye. Yoksa bir yıl daha kalıp sağlık alanlarına girmeni önerirdim.
Mühendislikte okuyan birinden görüş istemiştin, benim görüşüm böyle.
-
cem-engine bunu yazdı
Bir yıl daha hazırlanıp daha prestijli bir ünide bilgisayar veya elektronik okumanı tavsiye ederim.
Bu tavsiye de eğer mühendislikte ısrar ediyorsan diye. Yoksa bir yıl daha kalıp sağlık alanlarına girmeni önerirdim.
Hangi üni.?
dediğin gibi bende söyledim tekrar hazırlanmasını kabul etmedi. Ben 2005 öss de 28 bindeydim. 2. Girişimde.
tekrar hazırlanmadığıma çok pişman oldm amaç biz yandık kardeşimiz yanmasın.
HeYeT tarafından 13/Tem/15 10:46 tarihinde düzenlenmiştir -
HeYeT bunu yazdıcem-engine bunu yazdı
Hangi üni.?
dediğin gibi bende söyledim tekrar hazırlanmasını kabul etmedi. Ben 2005 öss de 28 bindeydim. 2. Girişimde.
tekrar hazırlanmadığıma çok pişman oldm amaç biz yandık kardeşimiz yanmasın.
Hocam kardeşiniz için olduğu gözümden kaçmış. Benim giriş derecem 1000-2000 bandıydaydı, ama dediğim gibi şuanki aklım olsa mühendislik yazmazdım. Koç ile Bilkent arasında kalmış bir arkadaşın konusunda kendi sebeplerimi yazmıştım. Herkes öyle hissedecek diye bir şey yok tabi, forumda çok çalışıp çok güzel yerlerde olan arkadaşlar (abiler, ablalar) da var.
Fakat söylediğim gibi bence değmez, en azından şu sıralar öyle düşünüyorum.
Son olarak eğer mühendislikte ısrar edecekse, kesinlikle İngilizce okusun, ama İngilizce mühendislik eğitimini düzgünce verebilen bir üiversitede. Önceki mesajımda gibi prestijli ünilere gitsin demiştim, kendimden ve başka ünilerdeki arkadaşlarımdan İngilizce eğitimin gayet güzel verilebildiğini biliyorum, daha alt seviyedeki okulları ise bilemiyorum araştırmanız lazım.
edit: Bu da o konu;
http://www.tahribat.com/forum/koc-elektrik-elektronik-vs-bilkent-elektrik-elekt-208584
cem-engine tarafından 13/Tem/15 12:59 tarihinde düzenlenmiştir