İngilizce Makine Müh.
-
Havacılık ve Uzay Müh. nasıl sizce arkadaşlar ?
-
Kaan bunu yazdı
Orta halli bir mak. muh olaraktan bazi tavsiyelerde bukunmak istiyorum,
1- Ingilizce bilmeyen muhendis, muhendis değildir. Bunun tartismasina bile girilmez.
2-Antep makine iyidir, bitirmesi çok çok zordur. Farkli bir yer tavsiye ederim. Gideceği okulun not sistemine iyi baksin. Sakaryadan da uzak durmasinda fayda var.
3- Yapmaktan zevk alacağı bir meslek seçsin, isme aldanim gitmesin, ki ben böyle bir hata yapmıştım birinci sinifta bölüm değiştirdim.
4-Polimer, imalat, güneş enerjisi, rayli sistemler mühendisliği gibi sikimsonik bölümlere sakin ola gitmeyin. Mynet haberlerine kanmayin.
5- Bir mühendis adayi mezun olunca ben ne yapacam diye 4. sinifta düşünüyorsa zaten siki tutmuştur, 2. sinifta alanini secip, stajini ona gore yapip, 3. sinifta da bir şirkete yamanmali, ki mezun olunca maaşını kendi seçsin, öğrenciyken part time baslayip mezun olunca 3k ve uzeri maasa baslayan cok arkadasim var. Elektronik, bilgisayar, makine farketmiyor.
Allah yolunu açık etsin.
tavsiyelerini bekliyorum. gaziantep makine yazacaz gibi ing. hazılrık olarakmı zor genel olarakmı zor.
-
müh. olacaksa bence makine müh zirvedir iş açısından.
-
janni bunu yazdı
alanı geniş old. için onu seçtik aynen hocam.
-
HeYeT bunu yazdıjanni bunu yazdı
Okula ilk başladıgımda hoca, makine her iş mühendisliğidir demişti. Sonraları hak verdim.
-
1234567B bunu yazdıHeYeT bunu yazdıjanni bunu yazdı
Okula ilk başladıgımda hoca, makine her iş mühendisliğidir demişti. Sonraları hak verdim.
hangi üni. hocam
-
HeYeT bunu yazdı1234567B bunu yazdıHeYeT bunu yazdıjanni bunu yazdı
hangi üni. hocam
afyon
-
benle aynı profil resmini kullanan bi arkadaş demiş ki anadilde eğitim olmalı :) bu sanırım oktay sinanoğulunun bir sözüydü, belki bunla ilgili kitabı da var tam hatırlamıyorum. Aslında bir bakıma doğrudur, eğer o dil yetisi anadil kadar iyi değilse her şey çok açık olarak öğrenilemz. Ancak şu da bir gerçektir @Kaan ın söylediği gibi dil bilmek zorunluluktur. Aynı şeyi yazılımcılar için de söylüyorum. İngilizce bilmeyen adam benim gözümde yazılımcı değildir.
Hazırlıkta iyi öğrenebilirsin hocam ihmal etme, hele daha önceden doğru dürüst temelin yoksa.. Bir de eramsus tarzı bir şey koyarak yurtdışıan gidebilirsen pratiklik anlamında çok şey öğrenirsin ve ufkun açılır..
Bölüm olarak şunu seçin bu seçin diyemem.. Bana göre iyi bölümden ziyade, insanın yapmaktan hoşlanacağı mesleğe yönelmesini tercih ederim. Alanında iyi olan adam zaten açıkta kalmaz. Bu X bölümü olur, Y bölümü olur. Ama tabi gelecek araştırması da yapmak lazım.. Bazı bölümlerdeki iş imkanları daha az, onlara dikkat etmek lazım.
Ve son olarak batı taraflarında okumak daha iyi olabilir, özellikle makine mühendisliği gibi bir bölüm okunuyorsa sanayi şehirlerinde olmak işe yarayabilir.. Antep hakkında çok bilgim yok
-
Puanlar konusuna pek hakim değilim ama bildiğim kadarıyla KTÜ de makinede çok zor olduğunu biliyorum
Bu arada Ajdar da makine mühendisiydi sonradan mı böyle oldu acaba baya baya şaftı dağıtmış :)
-
abicim mühendislikler ölü bölüm olma yoluna doğru gidiyor her şehirde üniversite var ve hepsinde de inanılmaz mühendis mezunu olacak 5 sene sonra. şu an bile mühendis olarak iş bulmak çok zor iken 5 sene sonrasını düşünemiyorum her anadolu şehrinde mühendislikler var ve eğitim kalitesi yerlerde malesef.
benim şimdiki aklım olsa sağlık, öğretmenlik gibi iş imkanı olan bölümler okumayı düşünürdüm. yani millet ya üniversite okuyayım da neresi olursa olsun diyor ama 5 sene sonra ah vah ederler.