folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İngilizce Mühendislik Nasıldır Bilen Varmı ?

İngilizce Mühendislik Nasıldır Bilen Varmı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar tercih kılavuzunu incelerken itü'nün mühendisliklerinin ingilizcesi açıldığını gördüm bunlar geçen sene yoktu sanırım yeni açılan birşey doğal olarak ilk senesi olduğu için gözden kaçabilir veya ingilizce diye gözü yemediği için bir çok aday yazmaz diye düşünüyorum. sıralamam 13.500 civarı mesela itü endüstri müh. 6bin gibi birşeydi hani bi umut yazarım tutabilir de belki.

asıl soruma gelirsek mühendsliği ingilizce okumak nasıldır biraz zor olur ama zaten ingilizce bilmek zorunda olduğum için öğrenmeme fırsat olur diye düşünüyorum şu an ingilizcem çok iyi değil omegleden felan yazışabiliyorum veya birkaç kez turistle konuşmuşluğum vardır yavaş konuştukları zaman rahat anlıyorum.

ne dersiniz ingilizce okumak zormudur yarar sağlarmı artısı eksisi nedir bilen varmı ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Erkek

dostum iyi kaynaklar hep ingilizce zaten. türkçe bi bölümede gitsen ders notları kitaplar hep ingilizce.

ben uludağ'dayım(eğitim türkçe) ders notlarımızın adrsini vereyim;

http://ocw.mit.edu/index.htm

ayrıca bölüm ingilizce dediklerine bakma, millet türkçesini zor anlıyo ve o kadar kaliteli ingilizce bilen hoca da çok az. yani dersler çoğunlukla türkçe olur.

sadece bi iki psikopat hoca ingilizce devam ediyo derslere.

c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Hacı sana söle bişey diyim.Onu okumanın cesitleri vardır ingilizce bölümler var adam giriyor mesela diğer ing. bölümlerdeki gibi üniyi bitireyim ing. yi s.et dersi s.et mantıgı vardır o adam zar zor bitirir ama sen ciddi ing. de kasarım ordan bişeylerde kaparım demek istiyorsan cok sıkman lazım g*tü cünkü omegleden yazısmak falan cok baska bir olay birşeyin teknik ing. bambaska bir olay.Bir ton kısaltma,teknik terim,deyime kaçar kelimeler falan olur adı üstünde mühendislik zaten.Ama ordan cıktıgında da hakkını verirsen pehlivan gibi gezersn :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

u235 bunu yazdı:
    -----------------------------

Hacı sana söle bişey diyim.Onu okumanın cesitleri vardır ingilizce bölümler var adam giriyor mesela diğer ing. bölümlerdeki gibi üniyi bitireyim ing. yi s.et dersi s.et mantıgı vardır o adam zar zor bitirir ama sen ciddi ing. de kasarım ordan bişeylerde kaparım demek istiyorsan cok sıkman lazım g*tü cünkü omegleden yazısmak falan cok baska bir olay birşeyin teknik ing. bambaska bir olay.Bir ton kısaltma,teknik terim,deyime kaçar kelimeler falan olur adı üstünde mühendislik zaten.Ama ordan cıktıgında da hakkını verirsen pehlivan gibi gezersn :)

hacı tabiiki omegleyle orası bir deil ben sadece yabancı deilim o anlamda söyledim

@albay66

hacı sonuçta itü adı var ordaki hocaların basit olmayacağını düşünüyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Erkek

Ben okudum, Türkiye'de Boğaziçi veya Odtü de değilsen bi b.k değildir.

Liseyi anadolu lisesinde okuduysan bilirsin, dersler Türkçe sınavlar ingilizce, arada idealist hocalar çıkar ingilizce ders yapar ama alışırsın çok farketmez.

Kesin olarak söyleyeceğim şey gözünü korkutma Türkçe'sinden zor değil...

Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

Sscheme bunu yazdı:

Liseyi anadolu lisesinde okuduysan bilirsin, dersler Türkçe sınavlar ingilizce, arada idealist hocalar çıkar ingilizce ders yapar ama alışırsın çok farketmez.

dersler türkçe sınavlar ingilizce mi hadi oradan.

He is finding himself.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

peki diploama farkı oluyormu ?

normal okuyanda mesela itü endüstri yazıyorsa

ingilizce okuyanın diploması aynımıdır?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ebmarteu
    ebmarteu's avatar
    Erkek

ben londrada okuyorum Bilisim Muhendisligi. 4 senedir burdayim. ilk geldigimin 1 bucuk senesi dil egitimi aldim haftada 5 gun aksatmadan. Simdi ise seneye okulum biticek. Ilk baslarda zorlaniyorsun tabiki dogal olarak, ama zamanla alisirsin. ama kasacaksin! Bikmayacaksin yoksa olmaz, azim edeceksin, kendini sartlandiracaksin ki hedeflerine ulasabilesin dostum. "Basta zor gelir adim atilmis her yol" hesabi... 

Okuyacagin dal neyle ilgili bilmiyorum ama benimkisi programlama ve bilgisayar ile alakali oldugu icin zaten anatemasi ingilizce oldugundan turkce gormekten dersi daha yararli oluyor, hemde gelistirdigin bir dil olcak elinde, ki bu senin is bulma sansini 2 ye katlayacaktir.

**EbMaRtEu**
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre_gss
    emre_gss's avatar
    Erkek

ebmarteu bunu yazdı:

ben londrada okuyorum Bilisim Muhendisligi. 4 senedir burdayim. ilk geldigimin 1 bucuk senesi dil egitimi aldim haftada 5 gun aksatmadan. Simdi ise seneye okulum biticek. Ilk baslarda zorlaniyorsun tabiki dogal olarak, ama zamanla alisirsin. ama kasacaksin! Bikmayacaksin yoksa olmaz, azim edeceksin, kendini sartlandiracaksin ki hedeflerine ulasabilesin dostum. "Basta zor gelir adim atilmis her yol" hesabi... 

Okuyacagin dal neyle ilgili bilmiyorum ama benimkisi programlama ve bilgisayar ile alakali oldugu icin zaten anatemasi ingilizce oldugundan turkce gormekten dersi daha yararli oluyor, hemde gelistirdigin bir dil olcak elinde, ki bu senin is bulma sansini 2 ye katlayacaktir.

konuyla alakalı değil ama ..hocam bir gün orayla ilgili bir derleme yapsana bize..Hayatını yaptıklarını bir haftanı nasıl geçirdiğini ve oranın Aslında bilmediğimiz taraflarını anlatan bir yazı yazmanı şahsen hem merak ettiğimden hemde eğlenceli olabilceğini düşündüğümden söylüyorum..

Üni hocam  (kendisi 2. sortiden havacılıktan terk yarbaydan bozma iş etiği hocamızDI)
    kendisi orda okudu baya şeyler anlatmıştı birde senden duymak isterim.

yorgun senarist .]
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

Sscheme bunu yazdı:

Hacı sen normal bi okulda mu okudun yoksa bu ıkısınden bırınde mı? ben derste turkce konusan hoca falan duymadım da gormedım de ama

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ebmarteu
    ebmarteu's avatar
    Erkek

emre_gss bunu yazdı:

ebmarteu bunu yazdı:

konuyla alakalı değil ama ..hocam bir gün orayla ilgili bir derleme yapsana bize..Hayatını yaptıklarını bir haftanı nasıl geçirdiğini ve oranın Aslında bilmediğimiz taraflarını anlatan bir yazı yazmanı şahsen hem merak ettiğimden hemde eğlenceli olabilceğini düşündüğümden söylüyorum..

Üni hocam  (kendisi 2. sortiden havacılıktan terk yarbaydan bozma iş etiği hocamızDI)
    kendisi orda okudu baya şeyler anlatmıştı birde senden duymak isterim.

Tamam hocam, su aralar pek bi zamanim yok, pazartesi gunu yazicam istedigin sekilde bi yazi.

Nelerden bahsetmemis istersin daha cok?

**EbMaRtEu**
Toplam Hit: 4364 Toplam Mesaj: 28