folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İngilizce Mühendislik Nasıldır Bilen Varmı ?

İngilizce Mühendislik Nasıldır Bilen Varmı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    habitrail
    habitrail's avatar
    Erkek

Gözünde bu kadar büyütmemelisin ben ingilizce eğitim veren bi üniversitede okuyorum derslerde sınavlarda ingilizce kısaca herşey ilk sene seni biraz kasar hazırlık eğitimi alsan bile çünkü hazırlıkta sana grammer ve anca kelime öğretirler onlarda bölümünle alakalı deildir hep genel şeylerdir. Bölüme başladığındaysa bi anda işin rengi değişir ancak sana bağlı olmakla beraber çabuk alışırsın. Avantajına gelince bu ülkede artık ingilizce şart ve sen hem ing bölüm bitireceksin hemde itü teorik olarak bu ikisi çok büyük avantaj bide pratiğe dökersen o zaman işte belirli bir kesimin içine girersin:D

Düşünmeden öğrenmek vakit kaybıdır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Valira
    Valira's avatar
    Dişi

itüde zaten ders kitaplarının yüzde 80i ingilizce, meslek derslerinde doğru düzgün türkçe kaynak yok.anca hocaların yazdığı kitaplar iş görebiliyo ama sağlam kaynakların hepsi ingilizce.

ayrıca itüdeki hoca da ingilizce bilmiyo pek sen merak etme :) süper ingilizcesi olan hocalar da var haklarını yemiyim ama genelin durumu böyle.

%100 ingilizce program çoğunlukla yurtdışından gelen öğrenciler için açılmıştı, deneme olarak bikaç sınıf oluşturucaz demişlerdi bikaç ay önce ama tam olarak nedir ne değildir bilmiyorum. 

eğer o sınıflarda yabancı öğrenci yoğunluğu çok fazla olmazsa,hocalar yine dersi türkçe anlatmaya devam eder.hatta ingilizce anlatsalar da, iyi anlatamadıklarını bildiklerinden paso anladınız mı diye soruyolar tekrar ediyolar çok.yazarsan bişey kaybetmezsin hem çanlar da düşük çıkar :)

The ability to destroy a planet is insignificant, next to the power of the force.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Erkek

husnuweb bunu yazdı:
    -----------------------------

Sscheme bunu yazdı:

Ben okudum, Türkiye'de Boğaziçi veya Odtü de değilsen bi b.k değildir.

Liseyi anadolu lisesinde okuduysan bilirsin, dersler Türkçe sınavlar ingilizce, arada idealist hocalar çıkar ingilizce ders yapar ama alışırsın çok farketmez.

Kesin olarak söyleyeceğim şey gözünü korkutma Türkçe'sinden zor değil...

dersler türkçe sınavlar ingilizce mi hadi oradan.

Derslerin %100 ingilizce işlendiği bir anadolu lisesi örneği söylermisin bana??? Ayrıca bir dahaki sefere "hadi oradan" gibi kıraathane ağzı laflarla değil adam gibi cevap verirsen iyi olur.

musdawdaf bunu yazdı:

Hacı sen normal bi okulda mu okudun yoksa bu ıkısınden bırınde mı? ben derste turkce konusan hoca falan duymadım da gormedım de ama

Normal bir okulda okudum, o ikisi hariç çoğunda bahsettiğim usül geçerli.

Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Hocam türkiyedeki mühendisliklerin alayı ingilizce zaten :)

kimse kıcını kaldırıp kaynak hazırlamadığı için, ingilizceyi indir indir öğrenciye bas mantığı var...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

Ben okuyorum ingilizce inşaat mühendisliği. 

Yanlız bizim okulda dersler Türkçe sınavlar ingilizce muhabbeti yoktur.

Tamamiyle %100 ingilizce derslerimiz. 

Okuması zor değil zaman geçtikçe ingilizceye alışıyorsun bir sıkıntı olmuyor.

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YesMilord
    YesMilord's avatar
    Erkek

ODTÜ'de okuyorum. İlk başta zorlanılır ama sonradan alışılır. Hatta alışılınca o kadar da zor olmadıgı görülür. Çünkü dil frekansı denen bi olay var, zamanla beyninin kendini bu frekansa ayarlar sonra da alısırsınız. Hazırlıkta bile birsey bilmeyen adama dersler ingilizce işletilir herkes ingilizce konusur, olayı cabuk kapmanın mantıgı da burda. Sonuc olarak hic problem olmaz...

I don't wanna be an angel, I just wanna be God.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

teşekkürler tamam o zaman kesin yazarım inşallah tutar

bi sorum kaldı onu cevaplamadınız; ingilizce mezunuyla normal mezunun farkı varmıdır ikisine de aynı diploma mı verilir?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

ap up ap

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

İngilizce mezunun diploması ingilizce olur

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek

XpertVision bunu yazdı:

teşekkürler tamam o zaman kesin yazarım inşallah tutar

bi sorum kaldı onu cevaplamadınız; ingilizce mezunuyla normal mezunun farkı varmıdır ikisine de aynı diploma mı verilir?

işe girerken ingilizce bilme avantajın olur hocam sonradan ögrenmek zorunda kalmazsın.

hangi bölümü secicen?

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
Toplam Hit: 4366 Toplam Mesaj: 28