folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İngilizce Mühendislik Nasıldır Bilen Varmı ?

İngilizce Mühendislik Nasıldır Bilen Varmı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

chaigg bunu yazdı:
    -----------------------------

XpertVision bunu yazdı:

teşekkürler tamam o zaman kesin yazarım inşallah tutar

bi sorum kaldı onu cevaplamadınız; ingilizce mezunuyla normal mezunun farkı varmıdır ikisine de aynı diploma mı verilir?

işe girerken ingilizce bilme avantajın olur hocam sonradan ögrenmek zorunda kalmazsın.

hangi bölümü secicen?

tutması pek muhtemel değil hocam ama itü endüstri yada işletme mühendisliği.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

seadog bunu yazdı:

İngilizce mezunun diploması ingilizce olur

teşekkürler hocam.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CRASH
    CRASH's avatar
    Erkek

XpertVision bunu yazdı:

asıl soruma gelirsek mühendsliği ingilizce okumak nasıldır biraz zor olur ama zaten ingilizce bilmek zorunda olduğum için öğrenmeme fırsat olur diye düşünüyorum şu an ingilizcem çok iyi değil omegleden felan yazışabiliyorum veya birkaç kez turistle konuşmuşluğum vardır yavaş konuştukları zaman rahat anlıyorum.

ingilizce bilgisayar mühendisliği okuyan biri olarak, mühendisliği ingilizce okumanın türkçeye göre epey avantajlı olduğunu söyleyebilirim. öncelikle mühendislik tüm dünyada aynı mühendislik (bu ülkede verilen dersler daha verimsiz olabilir, ama bahsettiğim şey bu diil). bu yüzden mühendisliği ingilizce okumak çok daha faydalı olur ve ilginç bir bilgi; ingilizceye aşina olduktan sonra dersleri ingilizce anlamak, türkçe anlamaktan daha kolay hale geliyor (tecrübeyle sabittir). zaten "ingilizce kaynak daha kalitelidir ve daha kolay bulunur" vs. bunlara girmeme gerek bile yok. ha şöyle bir gerçek de var: başlamadan önce ingilizce bilmelisin bir yere kadar. hiç ingilizce bilmeyip, hazırlığı geçtikten sonra dersleri anlamak için kıvranan bir sürü insan biliyorum.. 1 yıllık hazırlık kesinlikle yeterli değil.

edit: ingilizce seviyesi hakkında kafa karışıklığını gidermek için: en azından bi intermediate / b1 seviyesinde bilmen lazım. genelde ingilizce eğitim veren üniversitelerde hazırlık atlama sınırı b2 level upper intermediate olarak belirlenir. ünivetsite hayatın boyunca da c2'ye kadar bi yolun var. eğer intermediate seviyenin altındaysan bu yaz ingilizce çalışmanı öneririm

The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

hazır bu başlık altından sorayımda ikinci öğretim nasıl oluyor bide fen edebiyat fakültesinden bölüm okuyanların iş bulma imkanı varmnıdır ?

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

butun yazıları okumadım ama tecrubelerime dayanarak soluyorum eger fizik matematik kimya vsde saglam turkce egitim aldıysan cok zorlanmazsın ama eger bu dallarda egitimin cok saglam değilse ve ingilizcende kıtsa hiç girip o bolumlere kendini mundar etme rusca ile deneme yapma sansım oldu :D

delimiyim ben?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

ayhun bunu yazdı:

butun yazıları okumadım ama tecrubelerime dayanarak soluyorum eger fizik matematik kimya vsde saglam turkce egitim aldıysan cok zorlanmazsın ama eger bu dallarda egitimin cok saglam değilse ve ingilizcende kıtsa hiç girip o bolumlere kendini mundar etme rusca ile deneme yapma sansım oldu :D

buna katılmıyorum ben bu yıl beginner sevıyesınden baslayıp bı yılda hazırlıkta advanced seviyeye gelen kısıler gordum calıstıktan sonra rahatca yapılabılır

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Teknik ingilizce içerir ve t*şak ister.Oktay Sinanoğlunun bir bilişim konferansından açıklamalarında.İngilizce eksik bir dildir ve bilimsel hiçbir alanda açıklayacağın şeyleri ingilizcede tam ortaya koyamazsın.Bu yüzde dünyanın en genç yaşta profesörlerinden olan bu bilim adamımızın konferansları türkçe verilir.Yani ingilizce eksik ama teknik ingilizceyle birlikte ingilizce okumak daha zor.Şu anda ingilizce mekatronik mühendisliği 1. sınıfa geçmiş bulunmaktayım.

https://t.me/pump_upp
Toplam Hit: 4368 Toplam Mesaj: 28