folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İngiltere AB'den Ayrılır Mı? Ayrılırsa Ayrılmazsa Neler Olur?



İngiltere AB'den Ayrılır Mı? Ayrılırsa Ayrılmazsa Neler Olur?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Olayi bilmeyen murid(e) ler icin

    Birçok yerde yazılan çizileni okuyup takip etmeye çalışıyorum ama malumunuz cehalet kötü şey. Neyse.

    Aramızda bütün olayları takip edenler illa ki vardir. Sizce bu İngilizler AB'den ayrılırsa neler olabilir? Kimi ayrılırsa kötü olur diyor kimi asıl ayrılmazsa daha büyük şok etkisi yaratır diyor. Bazı yerler kesin ayrılacak diyor. Bazıları kararsız seçmen 1/3 ne olacağı belli olmaz diyor.

    Özellikle dolar/avro/altın cephesinde tahmini olan var mıdır aramızda?

    Elimdeki nakitle bu 3ünden birine girişeceğim.


    Minimalist Değilim Tembelim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Aralık/2009
    Homo

    Şu anda 3. Dünya Savaşı'nı yaşamaktayız. İnsanlar bunun farkında değil ancak birkaç on sene sonra bu yaşadığımız olayların hepsi aslında 3. Dünya Savaşı olarak anılacak ve gördüğünüz gibi Arap Baharı denen zıkkım ile başlayan Ortadoğu krizleri dibimize kadar geldi. Özetle buradan demem şu ki jeopolitik güçleri belirleyen kağıtlar yeniden dağıtılıyor ve ABD ile İngiltere'yi ayrı tutmak gibi bir hataya düşmeyerek AB'de olan bazı ülkelerin ABD çıkarlarına tehdit oluşturması bu hamlenin gerçekleştirilmesi hususunu (bence) doğurdu.

    İngiltere'nin AB üyeliğini analiz edecek olursak zaten parasal bir bütünlüğü yok yani Euro kullanmıyor ve politikalardan bağımsız, keza aynı şekil tarım politikalarından da bağımsız. AB aslında bir ekonomi birliği yani insanlar üzerinde sanki uhrevi bir birlikmiş gibi algı var ancak temelleri bayağı eski olan bir ekonomik birlik. Türkiye kapıyı tırmalıyor ama almayacaklarını özellikle son yaşanan hadiselerden sonra adımız gibi biliyoruz ki zaten almasınlar zira ölü bir birlik olma yolunda ilerliyor. 10 sene içinde İspanya, İtalya ve Portekiz'in aynen günümüz Yunanistan'ı gibi olacağını ve hatta daha da beter olacağını düşünüyorum zira Almanya'yı birlik içerisinden çıkarın ölü bir post kalacaktır. Lokomotif görevini Almanya yürütmektedir ve dikkat ederseniz Euro'yu dayatan da Almanya'dır çünkü parası o kadar değerlenmiştir ki zamanında mal ihraç edemez konuma gelmiştir ve yakın çevresi de tam tersi şekilde iyi durumda değildir ve özetle ticari ilişkiler berbat duruma gelmiştir. Euro'ya geçilmiş bir kısmen de olsa rahatlığa erişilmiştir.

    Şimdi gel gelelim İngiltere ile Almanya arasındaki ve diğer ülkelerle olan ticaretine bakmak gerekir. Dediğim gibi AB bir ekonomik birlik ve ticari ilişkileri kolaylaştırmaktadır ve üye dışındaki ülkelerin herhangi bir gümrük birliği anlaşması ya da serbest ticaret anlaşması yoksa ticaretten pek de fayda beklenilmemeli. İngiltere çıktı diyelim (Almanya ile ticaret hacmini bilmiyorum ama) büyük ihtimalle Almanya burdan zararlı çıkacaktır. Tek Almanya değil diğer ülkeler de zararlı çıkacaktır. AB'nin doğu kesimi bizim gibi gariban kesim oranın pek bir ticareti olmaz ve hacim de pek diş doldurmaz ancak batı kesim Almanya, Fransa gibi ülkelerin hacmi esas doluluğu oluşturur ve birlik bozulunca ticaret de bozulur ve ülkelerin gelirlerinde azalma olur.

    Şimdi bunca saçmalamamın üzerine analizimizi nihayetlendirecek olursak önceden dediğim İspanya, İtalya örnekleri gibi çökme seviyesinde olmasa da Almanya ve Fransa'nın etkileneceğini düşünüyorum. Referandum zamanı, faiz kararı zamanı, yağmur yağdığı zaman gibi durumlarda bizim ülkedeki dövizler hep yükselmiştir. Bizim memlekette tasarruflar yok denecek kadar azdır ve biz sıcak para ile yani ecnebinin faiz karşılığı bize borç verdiği para ile geçimimizi sağlıyoruz. ABD osurunca biz burda altımıza sıçıyoruz çünkü sıcak para öyle osuruğun sesine bile tepki gösterir. 2008'in bize teğet geçtiğini söyler Tayyip peygamber ancak ben teğetin geçtiğini düşünüyorum. Büyümemiz -%4 seviyelerinde olmuştur ve devam eden süreçte bizim iç dinamikler neticesinde döviz kurları almış yürümüştür. Geleceği de mevcut hükumetin densizlik ve bilgisizliğine bakara tahmin etmek pek de zor olmasa gerek. Her şey daha da boka saracaktır. Almanya'nın Ermeni olaylarını kullanması, diğer ülkelerin bize olan tavrı, dibimizde PYD'nin ABD tarafından desteklenmesi vs. Türkiye'nin kaleminin kırıldığının göstergesidir. Bizi seven bizi sömürdüğü için sevmekte idi yani herkes bineceği eşeğe ot veriyordu, eşek akıllanınca ya da daha güçlü eşekler çıkınca ot vermek de kesildi.

    Ayrılmazsa ne olur bilemiyorum ama ayrılırsa yukarıda dediklerim (bence) olur ve bize her türlü yine bir şeyler girer.

    EK:

    Afrika'daki sermaye savaşlarına dikkat etmenizi öneririm. Türkiye kendine pazar kapmaya çalışıyor yani Tayyip amca bir şeyler diyor biz çoğunu sallamıyoruz ancak bu dediğinde haklıdır. Çin özellikle Afrika'da muhteşem nüfuza sahip ve ABD'nin en büyük rakibi gelecekte Çin olacaktır. Rusya zaten yakın zamanda topu atacaktır gibime geliyor.

    Şu haberi bir analiz edin. Bizim yetkililer Mogadişu'ya gidecekti ve anlarsınız ki bu yukarıda dediğim pazar kapma amacı içindi. Ama nedense bu patlama oldu ve bize yakın olan milletvekilleri öldü. Analiz eder misiniz? Tesadüflere inanır mısınız?

    http://www.milliyet.com.tr/her-yerden-ceset-topluyorlar/dunya/detay/2255707/default.htm

     

    Caliber tarafından 15/Haz/16 02:35 tarihinde düzenlenmiştir

    Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    Ayrılacak tabi. AB çöktü hocam. İngiltere gerizekalı değil sonuçta. AB'deki batan ülkeleri beslemek istemiyor. Yunanistan'a mı bakacak adamlar? AB de ekonomik sorunlar çok arttı. Fransa'nın bir aydır içinde yer alan protestolar ve grevler sansürcü politikalar yüzünden gösterilmiyor yayınlarda. Gezi  hareketini "Türkiye insanlarına zulm ediyor" diyen ab ülkeleri Fransa'daki olayları bildiğin görmezden geliyor.

    Bizde diğer bir gerizekalı olarak AB ye girmeye çalışıyoruz o da ayrı salaklık.


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    Ayrılır ayrılmaz bilemiyorum ancak yeni bir haber değil. Uzun zamandır akıllarda konuşuluyordu. Neyse ne yaptıkları umrumda değil.

     

    İngiltere bütün tarih boyunca en fırıldak, çıkarcı ve kabul edelim akıllı politik bir ülkedir.  Yaş yere yatmaz.

    o ayrılıyorsa AB bitti diyebiliriz.  Beter  olsunlar diyeceğimde demeyim mübarek gün. lanet olsun içimdeki insan sevgisine ya   :))

    Bir ağız tadıyla beddua edemiyorum :)

    Yatırım olarak her zaman altın derim ancak daha iyisi hepsinden biraz almak en doğru karardır bence. Ancak altının payı çok olsun. 


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    Kesinlikle ayrılacaklar

    Her zaman ingilizler kazanır.


    Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Şu dünyada bi İngilizlere birde Ruslara güvenmem. Dünyada en çakal millet bunlar. 


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vesselam
    vesselam's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2009
    Erkek

    avrupa birliğinin kurucu fikir babası ingiltere eğer ayrılırsa bu birlik dağılır.


    Telegram @WVesselam
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    21li
    21li's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2015
    Erkek

    yukarıda bir arkadaşın belirttiği üzere şuan 3. dünya savaşı yürütülüyor.. bu savaş eskisi gibi sadece topla tüfekle değil.. biyolojik silahlar, ekonomi kartı vs. bir sürü faktörle yürütülüyor.. şuan ülkemizin tek kartı mülteciler.. ama onuda kimse siklemiyor çünkü ülkemizin blöf yaptığını biliyorlar.. tayyipin araplarla iyi geçinmesini eleştirenler emin olun şuan araplar ülkedeki para akışlarını bi kesseler ülke yerle yeksan olur.. tayyip bu yüzdendir ki arapların sıcak para akışları için onlarla iyi geçinmek zorunda.. malum ülkemiz üreten değil tüketen ülke pozisyonunda o yüzden sürekli sıcak para akışı olmalı..


    Çocukken müzik kesilince sandalyelere oturmaya çalıştığımız oyun, meğerse hep otobüsün alıştırmasıymış.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2013
    Erkek

    Elinde euro'su olan varsa hala fırsatı varken satıp dolar alsın. Dolar, Euro'dan daha pahalı olacak. İngiltere çıksın ya da çıkmasın. Uzun vadeli yatırım yapacaklar Dolar'a bassın. 2016 sonu itibari ile dolar kurunun 3 tl'ye fixlenmesi bekleniyor. Nasıl şuan 2.8-2.9 normal kabul ediliyorsa 2016 sonunda da 3 lira normalleşecek.

    Bunun yanında İngiltere ayrılırsa zaten doları tutamaz kimse. Batan bir gemiyi önce İngilizler terkeder.

    Ayrıca İngiltere ayrılıyorsa bu işte Amerika'nın parmağını ararım. Çıkar yakında kokusu.

     

    Edit: 3. Dünya savaşı fikirlerine de kesinlikle katılıyorum.

    exchanger tarafından 15/Haz/16 10:28 tarihinde düzenlenmiştir

    "Dünyanın bütün kötülüklerine baş kaldır. Bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır..." Y.Kemal
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mayıs/2007
    Erkek

    Adamlar ayriliyor bize anca 3bin yilinda girersiniz diyor. Bu siyaset dilinde siz geliyorken biz dönüyorduk demek galiba.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek

    3.Dünya Savaşı'nın yaşandığı falan yok. AB'nin lokomotifi Almanya ve Fransa'dır. İngiltere de trenin önemli ortaklarından. Konuyla alakalı sağlıklı ve derinlikli analiz yapabilmek için Anglosakson çıkarlarını ve konjonktürü iyi okumak lazım.  Bu da her babayiğidin harcı değil. Uluslararası ve dış politika literatüründe en az çalışılan ülkelerden biri İngiltere'dir. Ama yine de Brexit'in geçmesi halinde bunun AB'nin çöküşü yolunda kilometre taşı olduğunu söylemek zor değil.

    Burada daha kritik olan,  Avrupa'nın ortak karar ve müzakere mekanizmasının çökmesi ile ekonomik ve siyasi bilinmezliklerin birleşmesi sağın yükselişini hızlandıracaktır. Halkta artan huzursuzluk ve ideolojik dönüşüme mülteci krizi ve küresel terörizm tuz biber olunca da esas 3.dünya savaşı o zaman çıkabilir. Avrupa devletleri arasında Bismarck döneminde olduğu gibi ittifaklar bloklaşmalar ortaya çıkabilir.  Tabi bu söylediklerimiz sadece Avrupa kıtası ile ilgili. Rusya'nın böyle olası bir süreçte kiminle ittifak içerisine girebileceği, Balkan ülkelerinin pozisyonu ve Amerika'nın siyasi geleceği ayrıca tartışılması gereken hususlar. 

    Son olarak,  Türkiye'nin AB'ye girmek gibi bir derdi yok artık.

Toplam Hit: 6054 Toplam Mesaj: 47
ingiltere avrupa birliği