folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İnşaat Sektöründe Çalışan Deneyimli Makine Mühendisleri

İnşaat Sektöründe Çalışan Deneyimli Makine Mühendisleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hallederi_55
    hallederi_55's avatar
    Erkek

Yeni okul bitti 13 gün önce de bir mekanik firmasında işe başladım.Binaların mekanik tesisatlarını(İklimlendirme,yangın ve pis su hattı,temiz su hattı  vb.) yapıyoruz.

Bu konuda tecrübeli kişilere sorum nerelere bakiyim,neler öğrenmeliyim,kendimi geliştirmek için neler yapabilirim bu konuda.

Henüz çömeziz malum daha saf saf projeleri filan öğrenmeye çalışıyorum,boruları filan ama bana kaynak olmazsa çok yavaş ilerliyecekmişim gibi geliyor en azından yönlendiren birileri lazım,amacım biran önce işi öğrenip askere gitmek ve döndüğümde de iş sıkıntısı çekmeden inşaat sektöründe devam etmek.

Neler öneriyorsunuz?

_ICEMAN_
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Bu sektörde maaşlar istanbul'da ortalama 2000-3000 TL arası. O da 10-15 yıldır çalışan elemanlar.

Üstüne de çıkmıyor. Farklı yeteneklerin varsa mühendislikte değerlendirmeni tavsiye ederim.

Yok ben bu işi yapacam diyorsan, makine mühendisleri odasının zibil gibi kaynağı var. Tüm bilgiler mevcut.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

amelelerin yaptığı işi yapmak için mi mechanical engineer oldun?

tavsiyem hidrolik pnömatik otomasyon sistemleri sektörüne gir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hallederi_55
    hallederi_55's avatar
    Erkek

Hemen de soğuttunuz 4 günlük işten,ne öneriyorsunuz zaten daha yeni başladım fark yapmaz pek bu zamanlarda?

2000 3000 nedir ya bu para için çalışılır mı,ciddi misin dur ben askere gidene kadar bu paraları bulamazsam başka sektöre bakiyim:)

Ekleme: Kimse ayak yapmasın para için çalışıyoruz,en çok hangi sektörde açık önümüz.

Autocad pek bilmiyorum,solidworks fena değildir.Office bilirim.Bildiklerim bu kadar program olarak sanırım.

hallederi_55 tarafından 21/Tem/14 22:49 tarihinde düzenlenmiştir

_ICEMAN_
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Bu işi yapan arkadaşlar yanlış anlamasınlar lütfen,

bayramdan sonra birisi başlayacak yanımda, adam 32 yaşında, o da makine mühendisi.

senin yapacağın işleri yapıyormuş(mekanik tesisat, doğalgaz, asansör, vs) mezuniyetten bu yana.

Adam o işi bıraktı, hiç anlamadığı bir sektöre geçti... Makine imalat sektörüne, hiç anlamadığı bir sektör.

Neden deyince de maaşları söyledi, 2000-2500... Ben başlayalı 1 yıl oldu ondan fazla alıyorum.

Özellikle yeni mezun arkadaşlara söylüyorum, yeni mezun bir adamın 3-4 ayda öğrenebileceği bir iş yapmayın.

Siz 3 yıldır aynı işte çalışıyor olun, yerinizi dolduracak adam 3-4 aylık mezun bir adam olacak.

Ama 2-3 yılda iş üretebileceğiniz, zorlu süreçlerden geçtiğiniz, farklı tecrübeler gerektiren bir sektöre geçerseniz,

o zaman ne müdürü, ne patronu size gık çıkaramaz.

Patron sizi değil, siz patronu seçersiniz.

Maaşı da tabi..

Vardiya mühendisi, üretim mühendisi, imza mühendisi olmayın. Maaşınız istanbul şartlarında 2500ü geçmez.

Ek olarak, autocad, solidworks, catia, nx vs.. bunlar sadece araçtır.

Bu programları ortaokul öğrencisi de fevkelade öğrenebilir, kullanabilir.

Mühendislik kısmı neresinde peki bunun?

Tasarım programlarını piyano çalmak gibi düşünün, birçok kişi öğrenebilir, bakar notalara çalar.

Ama herkes 0'dan beste yapamaz. Mühendislik bestekarlıktır bir nevi, programı kullanmak sadece bir başlangıç.

Öyle ki, iş başvurularında elimi sallasam solid bilene denk geliyor.

Kaan tarafından 21/Tem/14 22:54 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    hallederi_55 bunu yazdı

Hemen de soğuttunuz 4 günlük işten,ne öneriyorsunuz zaten daha yeni başladım fark yapmaz pek bu zamanlarda?

2000 3000 nedir ya bu para için çalışılır mı,ciddi misin dur ben askere gidene kadar bu paraları bulamazsam başka sektöre bakiyim:)

Ekleme: Kimse ayak yapmasın para için çalışıyoruz,en çok hangi sektörde açık önümüz.

Autocad pek bilmiyorum,solidworks fena değildir.Office bilirim.Bildiklerim bu kadar program olarak sanırım.

Makine mühendisisin ve autocad bilmiyorsun ve solidworks fena değildir diyorsun?

Hocam ben bilgisayar muhendisi halimle öğrendim solidworksün herşeyini, hobi için sertifikalı solidworkscu oldum. Bence makine mühendisliği iyi meslek, önü baya açık. Kendini zorlayacak işler ararmanı tavsiye ederim.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

sana voliyi vurduracak mal mülk sahibi olabileceğin servet yapabileceğin sektörü tavsiye ettim

hangi sektörde önümüz açık yazmışsın )))))

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

yahu kardeşim iklimlendirme dedin mi öyle kolay bir iş değil adamdan kan alırlar...  sen yap bakalım bir avm nin iklimlendirmesini
    bizim bir hoca vardı mak. müh. yapmış dışarda sonra hocalık yapmaya başlamış anlatırdı... 
    mesela bir gün kalorifer sisteminde suyun yukarıya çıkması için bilmem kaç bar basınç basmışlar ama d bloğu ısınmıyormuş sorumlu bizim hoca... hoca tek tek gezmiş vanaları koleriferlerin bakımı tam nedir nedir derken o bloğun kalorifer tesisatının girisindeki boru zamanla deforme olmuş sızdırıyor kırmışlar boruyu tekrar yapmışlar... 
    tesisat tıkanmış çapaktan onu temizlemişler bilmem bilmem ne...
    işini bildikten sonra...
    bu işte para var mı ? alarkoyu kuran üzeyir garihte bu işte başlamış iklimlendirme ile... tutupta milletin işlerini yapmaktan tabii ki 2,5 alırsın hocam bilgi birikimi çevren oluştukça zaten sende iş kuracak alt yapı varsa müteahhitler falan kurda sana verelim işleri demeye başlar ordan parayı vurursun... 
    makine imalatı diyince bence orda pişmek daha zor en ala otomasyon sisteminide bilsen kaşarlı otomasyon şirketleri ingilizce konuşcak diyorlar sonra orda böyle bir imkanında yok kimse hadi bana bir makine yapta senden alayım demez "özel otomasyon işleri yaparım dersin" ama onunda tutacağını sanmam zaten festo.. abb... siemens gibi şirketler misli misli harika iş çıkartıyor...
    ben bugün piyasaya girecek olsam devam eder piyasanın ihtiyacını öğrenir sonra bir fabrikada işe girerdim optimizasyon makineler için "yani koca fabrikaya istediği makineyi yapmak" bir yandan iklimlendirme soğutma vs. bakım işlerinin kontrolünüde almaya çalışırdım... sonra yerine göre bir doğalgaz-proje şirketi kurardım bir yandanda para arttıkça makine üretim işine girerdim 

akmarky tarafından 21/Tem/14 23:14 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    akmarky bunu yazdı

yahu kardeşim iklimlendirme dedin mi öyle kolay bir iş değil adamdan kan alırlar...  sen yap bakalım bir avm nin iklimlendirmesini
    bizim bir hoca vardı mak. müh. yapmış dışarda sonra hocalık yapmaya başlamış anlatırdı... 
    mesela bir gün kalorifer sisteminde suyun yukarıya çıkması için bilmem kaç bar basınç basmışlar ama d bloğu ısınmıyormuş sorumlu bizim hoca... hoca tek tek gezmiş vanaları koleriferlerin bakımı tam nedir nedir derken o bloğun kalorifer tesisatının girisindeki boru zamanla deforme olmuş sızdırıyor kırmışlar boruyu tekrar yapmışlar... 
    işini bildikten sonra...
    bu işte para var mı ? alarkoyu kuran üzeyir garihte bu işte başlamış iklimlendirme ile... tutupta milletin işlerini yapmaktan tabii ki 2,5 alırsın hocam bilgi birikimi çevren oluştukça zaten sende iş kuracak alt yapı varsa müteahhitler falan kurda sana verelim işleri demeye başlar ordan parayı vurursun... 
    makine imalatı diyince bence orda pişmek daha zor en ala otomasyon sisteminide bilsen kaşarlı otomasyon şirketleri ingilizce konuşcak diyorlar sonra orda böyle bir imkanında yok kimse hadi bana bir makine yapta senden alayım demez "özel otomasyon işleri yaparım dersin" ama onunda tutacağını sanmam zaten festo.. abb... siemens gibi şirketler misli misli harika iş çıkartıyor...
    ben bugün piyasaya girecek olsam devam eder piyasanın ihtiyacını öğrenir sonra bir fabrikada işe girerdim optimizasyon makineler için "yani koca fabrikaya istediği makineyi yapmak" bir yandan iklimlendirme soğutma vs. bakım işlerinin kontrolünüde almaya çalışırdım... sonra yerine göre bir doğalgaz-proje şirketi kurardım bir yandanda para arttıkça makine üretim işine girerdim 

Hocana sormadın mı? "hocam o işte madem o kadar para vardı, neden hoca oldunuz?" diye..

Otomasyon işi yapıyorum, daha hiç festonun, abb'nin, siemensin makinesini görmedim gittiğim yerlerde:)

Ben Adana'lıyım, Adana'ya da doğalgaz 2-3 yıl önce geldi. Ciddi ciddi de birsürü proje çizip para kazanıyordum öğrenciyken, Zetacad, gasline cart curt yarım saatlik programlar. Ben de düşündüm ki mezun olurum, giderim memlekete açarım bir şirket para basarım.. Öyle olmuyor işte o işler... Adamlar kalkmışlar istanbul'dan ankara'dan gelmişler koca koca firmalar, kimseye göz açtırmıyorlar.

Son olarak bu devirde ingilizce bilmeyen mühendis, mühendisim demesin bir zahmet.

Kaan tarafından 21/Tem/14 23:33 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

iklimlendir me iyidir diğerlerinin önü kapalı hacı .

ek olarak ANSYS öğren.

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı
    akmarky bunu yazdı

işini bildikten sonra...

Hocana sormadın mı? "hocam o işte madem o kadar para vardı, neden hoca oldunuz?" diye..

Otomasyon işi yapıyorum, daha hiç festonun, abb'nin, siemensin makinesini görmedim gittiğim yerlerde:)

Ben Adana'lıyım, Adana'ya da doğalgaz 2-3 yıl önce geldi. Ciddi ciddi de birsürü proje çizip para kazanıyordum öğrenciyken, Zetacad, gasline cart curt yarım saatlik programlar. Ben de düşündüm ki mezun olurum, giderim memlekete açarım bir şirket para basarım.. Öyle olmuyor işte o işler... Adamlar kalkmışlar istanbul'dan ankara'dan gelmişler koca koca firmalar, kimseye göz açtırmıyorlar.

Son olarak bu devirde ingilizce bilmeyen mühendis, mühendisim demesin bir zahmet.

kiminin kafası sadece memurluğa çalışır demekki bizim hocanın kafa memurluğa çalışıyormuş... 10 yıl önceki şartlar vs. 
    festo abb yi muğlak örnek verdim hocam senin dediğin gibi koca koca firmalar göz açtırmıyorlar diye adı abb festo değilde istanbul ankara otomasyon olsun bende hemen açılacak demedim "şartların oluşması meselesi" iyi iş yapıyorsundur dürüstsündür adamlar sana firma kurdurur makineni alır " böyle çok tecrübe dinledim " 

ben tesisat işinden gelen parayla makine yapmaktan bahsediyorum oturupta otomobil motoruna girişmezsin ilk başta ya da tutupta bir baskı devre dizgi makinesi veya yürüyen bant veya yatar kesme yapmazsın 
    özel bişeyler yaparsın atayorum yatar kesme makinesiyle pvc yi aynı yere toplarsın 1 iş parçasından 3 dk kazanırsın veya motorun dişli kutusunda farklı malzeme kullanır performansını arttırırsın veya dizgi makinesinin lehiminde oynama yaparsın dizme şekline azıcık yapay eğri uydurma katarsın kendi dizer şu kadar daha isabetli dizer vs. vs. o koca firmaların koca kafalı ürün mühendislerinin göremediği noktaya atarsın fuarda da sürersin eşekler gibi alırlar :D " tabii bunun için lisans derlerinin iyi irdelenmiş olması lazım " ya da patentten kazanırsın ama dediğim gibi öncesinde para gereklidir ki şu halde büyük şehir şartlarında "ist. ank. izm." piyasada kaliteli adamın kurduğu şirket iş yapar çünkü bu işler internete yazılmaz arkadaş aranıp sorulur... ki buda iyi iş iyi parayı getirir...

akmarky tarafından 21/Tem/14 23:45 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 3752 Toplam Mesaj: 26