İnşaat Sektöründe Çalışan Deneyimli Makine Mühendisleri
-
Solidworks, Autocadden iyi değil mi ? Neden Autocad öğreniyor insanlar? Solidworks daha iyiyse onu kassınlar. Bir makineci cevaplayabilir mi merak ettim şimdi.
-
jqueryxs bunu yazdı
Solidworks, Autocadden iyi değil mi ? Neden Autocad öğreniyor insanlar? Solidworks daha iyiyse onu kassınlar. Bir makineci cevaplayabilir mi merak ettim şimdi.
İyisi kötüsü yok, yaptığın işe göre değişir o.
Autocad 2 boyut, solidworks 3 boyut. Kıyaslayamazsın öyle.
-
jqueryxs bunu yazdı
hocam autocad ve solid arasındaki fark bence şu şekilde
eğerki 2 boyutlu bır çizimse yani proje felan ( tesisat vb. ) autocad daha işine yarar
fakat çizimde 3 boyut , analiz gibi faktörler varsa kesinlikle solid .
ikisi arasındaki temel fark budur . gerisi kullanıcıya kalmıs. illa 2sininde yaptığı aynı işler vardır birinde kolay olur diğerinde daha zor .
bana sorarsan solid katı cisim çizimlerinde yani komplike bir parçada daha iyidir. ( civatalrı bir yere bağlama = assembly)
autocad ise parça çizimlerinde iyidir .( civata , )
-
Solidworks programında 2 boyutlu çizim yapılmıyor mu ? Şunu demek istiyorum 2 boyutlu çizimde iki programın arasındaki fark ciddi anlamda büyük mü ?
Yani Solidworksü kullanmayayım Autocadi kullanayım dedirtecek kadar ?
-
Hocam makine mühendisi neden oldun? Ciddi ciddi soruyorum , bu devirde en son yapılacak iştir bence. Çevremde bir sürü mühendis var akşama kadar beraberiz , adamlar 3 saat iş yapıyorsa 6 saat yatıyor devlette. Benim peder eskiden uğraşırdı dışardan iş alırdı geceleri falan otururdu. Dediği şu "şimdi her yer makine mühendisi millet yuva kuracak onlar yesin az ekmeğini , 3 kuruşa çalıştırıyorlar zaten". Çevremde ne kadar makineci varsa sen olma diyor :P
-
hocam affına sığınarak hangi üniversiteden mezunsun merak ettim .
şimdi şu şekilde söylesem daha ıyı olur . eğerki çizim kodlarında iyi isen autocad de cok hızlı çizimler yapabilirsin . ve olurda .
ama solid de ise 2 boyutta mouse becerıne kalmıs biraz illaki hızlanırsın . 2 boyutta autocad daha ıyıdir bunu sektör söyluyor belkı sen paintte bile iyi çizersin yani elle çizim .
işte okulda öğrettikleri aslında bu olmalı senın muhendıslık becerıne kalmıs nerede çizdiğin yeterki anlaşılsın .
-
csr288 bunu yazdı
şimdi şu şekilde söylesem daha ıyı olur . eğerki çizim kodlarında iyi isen autocad de cok hızlı çizimler yapabilirsin . ve olurda .
ama solid de ise 2 boyutta mouse becerıne kalmıs biraz illaki hızlanırsın . 2 boyutta autocad daha ıyıdir bunu sektör söyluyor belkı sen paintte bile iyi çizersin yani elle çizim .
işte okulda öğrettikleri aslında bu olmalı senın muhendıslık becerıne kalmıs nerede çizdiğin yeterki anlaşılsın .
İyi de ben makine mühendisi değilim ki bu tür konuları neden araştırayım sadece merak ettim soruyorum.
-
jqueryxs bunu yazdıcsr288 bunu yazdı
İyi de ben makine mühendisi değilim ki bu tür konuları neden araştırayım sadece merak ettim soruyorum.
hocam sana demedim :D konu sahibine demiştim ama baktım zonguldak mezunu . hocalarını bi iç çektim . özellikle teknik resim hocasına .
-
Bir de CATIA diye bir program var özellikle yabancı forumlarda sıkça adı geçiyor. Bu da çizim programı sanırım 3D.
Solidworksten iyi deniliyor. Neden CATIA ile çizmiyorsunuz o zaman ?
-
kardeşim makine kalıp sektöründe bir firmada planlama departmanında çalışıyorum ne solid ne autocad CATİA ve UNIGRAPHICS kullanılıyor
autocad ise daha çok kaynak öncesi işleme parçalarında kullanılıyor sen sağlam para kazanmak istiyorum diyorsan catia öğren ben bunun bu bu bu modullerini biliyorum diyeceksin anca öğle para kazanırsın otomotiv havacılık savunma sanayi bunları kullanıyor ....