folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İnsan Kaynaklarından İş Görüşmesi İçin Çağrıldım (Dış Görünüm Hakkında)

İnsan Kaynaklarından İş Görüşmesi İçin Çağrıldım (Dış Görünüm Hakkında)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

riske girmeye gerek yok , ya komple kesiceksin ya da olabildiğince kısa tut. 

"programcıyım ben yeaaaa nolacak amk" diyerek gidemezsin, kurumsal firma (sanıyorum?) 

ajans falan olsa sorun olmazdı. 

ne diyon?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S-E-R-H-A-T
    S-E-R-H-A-T's avatar
    Erkek

iş görüşmesinde alınıp alınmayacağın ilk 3 saniyede karşıya bıraktığın izlenimde biter.

O nedenle dış görünümün ve giyimin çok önemlidir.

temel prensip şudur, Saçın sakalın ve kıyafetin, göze batacak kadar olmamalı, normal olmalıdır.

İlk bu sınavı verdikten sonra, karşındaki kişi direkt şirkete ne katabileceğinle ilgili düşünmeye başlar.

Karşındaki insan oatron, IK cı, birim müdürü yada istersen baban olsun, bu hep böyledir.

şeyini şeyettiğimin şeyi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bboy_kaya
    bboy_kaya's avatar
    Erkek

Türkiye'de ilk 30'da yer alan bir şirketin insan kaynakları yöneticisi olarak diyeceğim o ki, o  sakalı kesmelisin :)

Love is nothing without fucking!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShyRain
    ShyRain's avatar
    Erkek

ilk görünüm insanların her türlü konuşma, soru sorma ve bunun gibi bir sürü şeyi değiştirir.

Benim sağlam bir programcı abim bir gün iş görüşmesine çağrılıyor programlama konusunda bilmediği yoktur ve çok sağlamdır istediğin gibi sıkıştır adam photoshop bile biliyor o kadar yaniii.

Hani şu ilanlarda onuda bunuda bilsin tek kişilik ordu dediklerinden bizim HolyOne gibi düşün :)))

adam sallamayıp kotla görüşmeye gidiyor, hafifte kirli sakalı var.

Tüm mülakatları geçtikten sonra bu devam ediyor müdürün yanına çıkıyor aynı şekilde.

Müdür kapıdan girine nereye geldiniz diyor?

Bu da işte mülekatları geçtim ben şuyum diyor..

Müdürde siz hep bu kılıkta mı gezersiniz diyor?

Bizimki de sinirlenip nasıl yani diyor...

Müdür de arkadaşlar bir hata yapmış demekki size başarılar diyip almıyor işe ...

Sonuç şu;

Bir kişi ne işe girecekse girsin kim olacaksa girsin gerektiğinde şık olmayı, gerektiğinde kirli sakallı ve düzgün olmayı gerektiğinde de her türlü

kılığa girebilmeyi becermeli...

Kesinlikle sakalları kes sinekkaydı ol

takım giy

hoş ve hafif bir parfüm sık

kız istemeye gider gibi filinta gibi ol...

Hatta hatta fazla kiloların varsa o bile iticilik yapıyor emin olabilirsin...

Computer Engineer/SyStem Analyst/ Coder ShyRain
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

çek takımı git konuş rahat ol kes derlerse kesersin iş önemli sonuçta bir deilk işin tecrübe edin sakala takmayan başka bir firmaya girersin olmadı tecrübe edindikten sonra 

SeRDaR tarafından 12/Ara/14 11:44 tarihinde düzenlenmiştir

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreamth
    dreamth's avatar
    Erkek

Görüşmede söyle espriyle karışık. "İşe alınırsam sakallarımı kesecem" gibi. Hem ortamı yumşatırsın biraz hem de niyetini belli edersin. İnşaat Mühendisliği iş görüşmelerini bu yüzden seviyorum. Ne kadar pasaklı gidersen o kadar şansın artıyor. Proje müdürümüz iş görüşmesine takım elbiseli geldiği için almadı bir mühendisi. "Ben bu adamı çamurun betonun içine nasıl sokayım" dedi :) Haklı mı ? Haklı. 

Başarılar dilerim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

onlarada aynen bize söylediğin gibi söyleyebilirsin olumlu sonuctan sonra sakalları kesmekte tereddüt etmycegnı :)

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

ilk işin tabii kendi seçimin ama bence o kadar baskı olan yerde çalışmasan daha iyi yarın bunlar sosyal baskı uygular.çok çekti başım bu işlerden.

sakal bırakmam ama kıravatla işe gelmemi istedikleri çok oldu,rahat ol git konuş,eğer sakalla ilgili bir şeyler söylerlerse ,işe alındığım halde keseceyim dersin olup biter.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

İşe göre değişir elbette ama İK Pozisyonu olan bir şirket çağırıyorsa kesmen icab eder. Ha benim için önemli değil olursa olur olmazsa olmaz dersen problem yok.

Kendine İyi Bak ..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

Kes kurtur

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
Toplam Hit: 5448 Toplam Mesaj: 36