folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İnsan Kaynaklarından İş Görüşmesi İçin Çağrıldım (Dış Görünüm Hakkında)

İnsan Kaynaklarından İş Görüşmesi İçin Çağrıldım (Dış Görünüm Hakkında)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

Kılık kiyafet kurumsal firmalarda önemlidir, küçük firmalarda önemli değildir. Eğer kişi yazılımcıysa tabi.

Eski çalıştığım firmada (hepi topu 10-15 kişilik bir firma) işe gelen yazılımcılardan x tanesi şort giymişti biri giymemişti, ahanda patronun tepkisi buydu;

"Olm hüseyin manyak mısın bu havada kotla gelmişsin bak herkes şort giymiş."

Ama aynısının bir Turkcell'de olacağını hiç zannetmiyorum = )

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HowL
    HowL's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Eğer o işi ve boşluktak çıkıp birşeyler yapmak istiyorsan o sakalı keseceksin. Sana getirisi yok götürüsü var. Kes gitsin. Hayatından önemli mi? 

Mutluluk çatık kaşlıdır ve ciddidir. Bizim gibilerin sonu en fazla sürpriz olur :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

kesmene gerek yok hoca birşey olmaz

hatta bekle biraz daha uzat öyle git

farklı ol ki işe alsınlar seni

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

Bunlara ilaveten zıtlık ve benzeştirme etkisi denen kavramlar da var bence özellikle sırayla mülakat yapıldığında dikkat edilmesi yararlı olabilir.

Zıtlaşma etkisine göre ilk izlenime bağlı olarak sonraki izlenim olumlu/olumsuz olabilir. Bir nevi kalıpyargı benzeri bir mekanizma işliyor, ama istemsiz gerçekleştiğinden farketmeyebiliyorsun. Kararlarını doğrudan etkileyebiliyor.

Benzeştirmeye göre ise biri çirkin biri çekici iki insanı yan yana koyun. Normal şartlarda çirkin olanı yanındaki çekici insandan ötürü istemsiz olarak daha çekici algılarsınız. Tipine güvenmeyen görece yakışıklı birinin yanına yapışıp beraber takılsın, puanı artabilir. :)

Toplam Hit: 5446 Toplam Mesaj: 36