İnsan Kaynaklarından İş Görüşmesi İçin Çağrıldım (Dış Görünüm Hakkında)
-
ben olsam almazdım hocam
-
ise alicaklarsa kilik kiyafet konusunu soylerler zaten
-
sinek kaydı traştan sonra yüzün açık ve koyu olarak 2 tonda olabilir dikkat et. bence kesme öyle git...
-
Balyoz99 bunu yazdı
Sakalın için almayacaksa bırak almasın. Bazı şirketlerin katı kılık kıyafet kuralları olur. Yeni mezunsun, seni istemeleri durumunda kibarca sakalını kesmeni rica ederler.
herif zaten zevkine giriyor işe
sakın kendine toz kondurmasın.
ezilmeden bir şey öğrenemezin hocam.
mecbursan buna katlanacaksın.
-
futurist bunu yazdı
2.5 senede göğsüne kadar inmiştir vay be.
sakal bırakan ya aşırı solcu ya aşırı sağcı oluyor.
eğer şirket sağcıysa tesbihle, solcuysa küpeyle gidiyorsun tamamdır iş senin
He, mülakata girerken de tokalaşıp " Allah kabul etsin " der olmadı. Sakalı ideolojik-dinsel bir öge olmanın dışında keyfine salıverenler de var.
-
zaten soracaklardır o sakal ne amk işid den mi kaçtın derler felan
işe kabul edilirsem keseceğim dersin
-
tecrübem yok ama duyumlarımdan öğrendiğim bir şey varsa o da rahat olmak. kurumsal firmalar eleman seçerken başarının yanında doğallık arıyorlar orada ter atan kasılan iki kelimeyi uç uca ekleyemeyen adamların hiç şansı yok.
-
Hocam ik kafasi biraz farkli oluyor. Yeteneklerinden once dis gorunuse cok onem veriyorlar. Ozellikse bayansa ik iki yillik sakali hic hos karsilamayabilirler. Hatta is gorusmesine geleceksin insan sakallarini keserde gelir dusuncesini olusturabilirsin. Arada tanidigin varsa isi alma sansin var sakal yuzunden bosa harcama sansini
-
Hocam kes sakalını nolacak Allasen. Bir yanda ekmek kazanacağın iş, öte yanda çok afedersin götte de çıkan kıl. Yapma Allah aşkına :)
-
Sen bence üniversite genci mantalitesinden kopamamışsın. :) İş hayatında işler düşündüğün gibi yürümüyor. Bu sakal yüzünden uzun zamandır işsiz oturduğun halde eline gelen fırsatı kaçırırsan sonra piyasada iş yok diye söylenme, çünkü senin gibi binlercesi var sonra bunlar "ülkede iş yok üniversite mezunu taksicilik yapıyor" diye yaygara koparmaya başlıyor.
Kılda keramet olsaydı bir yerde çıkmazdı diye bir söz var. Hayatının kalan döneminde cami imamı olmayacaksan o sakal öyle ya da böyle zaten belirli bir şekle getirilmek için kesilecek. Ben hiçbir iş verenin 2 yıllık sakala müsaade edeceğini zannetmiyorum. Olsa olsa kirli sakal, keçi sakalı ya da klasik bankacı sakalı gibi tarzlara izin verirler.
Halo etkisini araştırmanı öneririm.
Austen tarafından 12/Ara/14 09:58 tarihinde düzenlenmiştir