İnsan Yaşamı İçin Günlük Ücret Tutarı
-
lalada bunu yazdı
8,5 liraya ne yenirki lan :/
börgır da yine bikaç menü var yenebilecek, ama mcdonalts ta 12 liradan aşağı yok :S
diyanet işleri ile börgır ortakmı çalışıyo yoksa la :/
30 gün boyunca calıstırıp 700 lira veren devletin ben ta amına koyim. 500 ü kiraya gitse ne yicek bu millet? 4 öğün simit yese yine yetmiyor amk.
refah seviyemiz yerlerde, enflasyon tavan. neyse şimdi konuyu aşmıyım.
-
Bunu hesaplayan yarım akıllı şunu düşünmemiş.
4 kişilik aile günde 8.5x4 = 34 liradan yemek yemez.
Aylık mutfak alışverişi denen bişey var.
Diyanet de işin bokunu çıkarmış tabi biraz. -
ben evdeyken yediğim yemek ekmek 8 buçuk tutmaz buna eminim.
-
ya siz hala nasil bi devirde yasiosunuz beyler eskidenmis o 4 kisilik ailede 1 kisi calissin 4 kisi yesin ayrica 8.5 lira oruc fidyesi yani tutamadigin oruca karsilik verdigin ucrettir kendisi eger evde pisen yemegin hesabini 8.5 lira uzeriden yapiyorsaniz sizin acilen bi finans vs okumaniz lazim veya ekonomi falan okumaniz lazim hicbise yoksa gidin babaniza sorun o anlatsin mutfak masrafini temizlik giderini falan filan ayrica bu aile baya ii besleniyor olmaliki 1020 liralik yemek yiyor...
-
YAPTIGIN HESAP TEK ÖĞÜN İÇİN ONA GÖRE HESAP ET.
-
8.5 lira ile üniv öğrencisi karnını doyurur
mesela ben sabah öğle akşam olmak üzere tavuk döner+ayran yediğim zamanlar oldu
2.5*3=7.5 lira
geri kalan 1 lira ilede kırathanede iki çay içiosun =)
-
tek yapmamız gereken hırsızlık.
-
8.5 tl çok bile ya. 4 tl yeter günde 4 kişiye. 2 tl ye 4 poğca alıyosun yiyosun kahvaltı tamam. geri kalan 2 tl yede gidip bimden makarna alıyorsun 4 tane 50 kuruştan, öğle akşam yemeğide çıktı.
-
Tengri bunu yazdı
8.5 tl çok bile ya. 4 tl yeter günde 4 kişiye. 2 tl ye 4 poğca alıyosun yiyosun kahvaltı tamam. geri kalan 2 tl yede gidip bimden makarna alıyorsun 4 tane 50 kuruştan, öğle akşam yemeğide çıktı.
Allahtan bim vs var da kötü de olsa karnımız ucuza doyuyor..
-
ahmike bunu yazdıTengri bunu yazdı
Allahtan bim vs var da kötü de olsa karnımız ucuza doyuyor..
aynen hocam. Bim olmasa ne yapardık hiç bilmiyom. Öğrenciysen bim şart.