folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İnsan Yaşamı İçin Günlük Ücret Tutarı

İnsan Yaşamı İçin Günlük Ücret Tutarı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

ya hocam doyuruluyo işte. nasıl olduğunu Allah göstermesin ama dara düştüğünde bal gibi de doyuyon.

8,5 lirayla bi günü bilmem de 10 lira ile 8 gün doyduğumu bilirim. olmucak şey değil. ha şurası var adam it gibi çalışıyo 800 alıyo, öteki oturmaktan yağ bağlamış 3 bin alıyo. problem bu.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buiyimi
    buiyimi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    devlet bize 446 tl fazladan veriyor demek ki

7 itiraf var Trabzonspor komple beraat, cemaatin keskin kılıcı Göksel Gümüşdağ beraat. 25 Milyon Herşeyin Farkında.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KodlayanAdam
    KodlayanAdam's avatar
    Erkek
    Şurda hala asgari ücreti savunanlar var ya şaşırıyorum..

Hiç savaş görmemiş çocuklarla, hiç barış görüşmemiş çocuklar için adalet farklı anlamlar taşır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    qonnas
    qonnas's avatar
    Erkek

Türkiye'nin rezilliği, insanına verdiği önem belli oluyor işte.  Biri tüm ay durmadan çalışır alır 800 lira, diğeri ayda 3-4 maça çıkar trilyonları kırar. Adaletin böylesi Türkiye'de makbuldur.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Şimdi şöyle yaşayacaksınız;

memleketten 15 günde bir erzak gelecek,

tatiliniz sadece köye gidip gelmek olacak oraya gittiğinizde de amelelik yapacak güzel memleketim diye fotolar çekeceksiniz,

evde en az 2 kişi çalışacak,

sabit telefonunuz olmayacak, interneti de çubuk modemle veya komşuyla bölüşerek kullanacaksınız,

ana öğününüz makarna ve unlu mamuller olacak,

kıyafetlerinizi merter ve zeytinburnu nun kuytu köşelerinden veya semt pazarlarından alacaksınız,

alışverişinizi a-101 yada bimden tarihi geçmek üzere olan ürünlerden yaparak bir böcek gibi tatsız tuzsuz besleneceksiniz,

çocuklarınızın kıyafetlerini daha önce başkalarının çocuklarının giydiği kıyafetleri alarak tedarik edebilirsiniz,

50 yaşında bile olsanız anne baba hâla sizin için geçim kaynağı olabilir, çocukların ihtiyacı diyerek arada sırada sömürerek aile ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz,

belediye erzaklarını kaçırmamalı, kızartma yağını 2-3 kez kullanmalı, suyu damacanayla almamalı musluktan içmelisiniz,

diş fırçası ve günlük duş sizin için lüks olmalı,

tasarruflu lambalar kullanmalı ve mümkün olduğunca tasarruf etmelisiniz,

bulduğunuz her türlü beleşin üzerine yatıp gider kalemi olarak gördüğünüz her şeyden kaçmalısınız,

bütün bu şartlar dahilinde bir insan gibi olmasa bile; bir insanımsı, bir garip bir şey olarak ay sonunu getirebilir yine de halimize çok şükür diyebilirsiniz.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek
    ahmike bunu yazdı

YAPTIGIN HESAP TEK ÖĞÜN İÇİN ONA GÖRE HESAP ET.

yanlışın var hacım

sahur ve iftar için 8.5 TL

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

yıl oldu 2012 hala 700tl asgari ücreti savunan, onunla geçinlir şükür etsin, bereketlenir bilmene diye saçmalayan genç nesil var.

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lucas
    lucas's avatar
    Erkek
    IRET bunu yazdı

Şimdi şöyle yaşayacaksınız;

memleketten 15 günde bir erzak gelecek,

tatiliniz sadece köye gidip gelmek olacak oraya gittiğinizde de amelelik yapacak güzel memleketim diye fotolar çekeceksiniz,

evde en az 2 kişi çalışacak,

sabit telefonunuz olmayacak, interneti de çubuk modemle veya komşuyla bölüşerek kullanacaksınız,

ana öğününüz makarna ve unlu mamuller olacak,

kıyafetlerinizi merter ve zeytinburnu nun kuytu köşelerinden veya semt pazarlarından alacaksınız,

alışverişinizi a-101 yada bimden tarihi geçmek üzere olan ürünlerden yaparak bir böcek gibi tatsız tuzsuz besleneceksiniz,

çocuklarınızın kıyafetlerini daha önce başkalarının çocuklarının giydiği kıyafetleri alarak tedarik edebilirsiniz,

50 yaşında bile olsanız anne baba hâla sizin için geçim kaynağı olabilir, çocukların ihtiyacı diyerek arada sırada sömürerek aile ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz,

belediye erzaklarını kaçırmamalı, kızartma yağını 2-3 kez kullanmalı, suyu damacanayla almamalı musluktan içmelisiniz,

diş fırçası ve günlük duş sizin için lüks olmalı,

tasarruflu lambalar kullanmalı ve mümkün olduğunca tasarruf etmelisiniz,

bulduğunuz her türlü beleşin üzerine yatıp gider kalemi olarak gördüğünüz her şeyden kaçmalısınız,

bütün bu şartlar dahilinde bir insan gibi olmasa bile; bir insanımsı, bir garip bir şey olarak ay sonunu getirebilir yine de halimize çok şükür diyebilirsiniz.

Net!

Ekonomisi zayıf bir ulus, yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz; güçlü bir uygarlığa, kalkınma ve mutluluğa kavuşamaz; toplumsal ve siyasal yıkımlardan kaçamaz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo
    Tengri bunu yazdı

8.5 tl çok bile ya. 4 tl yeter günde 4 kişiye. 2 tl ye 4 poğca alıyosun yiyosun kahvaltı tamam. geri kalan 2 tl yede gidip bimden makarna alıyorsun 4 tane 50 kuruştan, öğle akşam yemeğide çıktı.

koduğumun memleketinde tüp,doğalgaz,elektrik,su beleş dimi ? neyin kafasındasınız lan siz ? 700 yeter demeye çalışıyosanız yemin ediyorum deneyinde görün. aile geçindirdiğini düşün. sizin matematik hocanızı sikiyim ne diyim daha. 8,5 fazla demezmi bide :S

edit : şükür et diyenler var hala vay amına koyim. helal size lan yemin ediyorum. sizin kadar ruhsuz adam görmedim burda. ne olduğunuz ortaya çıkıyor din ve siyaset konularında. 700 lirayla geçinin diyenler aylık kazancınız ne kadar sizin ? baba parası yiyip ekmek elden su gölden sonrada gelip burda konuşmayın. neyin kafası sizdeki bu anlamıyorum valla :S yönetim kusura bakmasın ben küfürümü etmek istiyorum. hay sizin beyin damarlanızı sikiyim. 4 poğaçayla a-101 le bimle hesap yapan adamlar var. yok onun eskilerini giy yok bunun bilmem neyi. töbe töbe. siktir git hocam lütfen ya.

interfector tarafından 13/Ağu/12 08:07 tarihinde düzenlenmiştir

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek
    interfector bunu yazdı
    Tengri bunu yazdı

8.5 tl çok bile ya. 4 tl yeter günde 4 kişiye. 2 tl ye 4 poğca alıyosun yiyosun kahvaltı tamam. geri kalan 2 tl yede gidip bimden makarna alıyorsun 4 tane 50 kuruştan, öğle akşam yemeğide çıktı.

koduğumun memleketinde tüp,doğalgaz,elektrik,su beleş dimi ? neyin kafasındasınız lan siz ? 700 yeter demeye çalışıyosanız yemin ediyorum deneyinde görün. aile geçindirdiğini düşün. sizin matematik hocanızı sikiyim ne diyim daha. 8,5 fazla demezmi bide :S

edit : şükür et diyenler var hala vay amına koyim. helal size lan yemin ediyorum. sizin kadar ruhsuz adam görmedim burda. ne olduğunuz ortaya çıkıyor din ve siyaset konularında. 700 lirayla geçinin diyenler aylık kazancınız ne kadar sizin ? baba parası yiyip ekmek elden su gölden sonrada gelip burda konuşmayın. neyin kafası sizdeki bu anlamıyorum valla :S yönetim kusura bakmasın ben küfürümü etmek istiyorum. hay sizin beyin damarlanızı sikiyim. 4 poğaçayla a-101 le bimle hesap yapan adamlar var. yok onun eskilerini giy yok bunun bilmem neyi. töbe töbe. siktir git hocam lütfen ya.

şükür et diyenlerin hepsi zengin, tuzu kuru. rahat ol sen =) fakirler ne kadar isyan etmezse, zenginler o kadar rahat sömürür.

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
Toplam Hit: 5080 Toplam Mesaj: 41