folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İnsan Yaşamı İçin Günlük Ücret Tutarı

İnsan Yaşamı İçin Günlük Ücret Tutarı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Bugün bir başka konuda daha yazdım. Asgari ücretin Malthus abimizden gelen çok önemli bir yeri var. Saçma salak hala devletin sizi siklediğini düşünüyorsunuz. Devletin siklediği şey mevcut düzeni korumak ve geliştirmektir. Asgeri ücret bunun için şarttır. Burda bu ücret belirlenirkende göze alınan şey; insanların ölmeden yaşayabilecekleri son noktada yaşamalarıdır. Amaç işçi sınıfının nufusünu belirli düzeyde tutmaktır. 

Eğer ki asgeri ücretle geçinen çoğunluğa yarattığı değerin içinde bulunan emek karşılığı ücreti gerçekten verilmiş olsaydı kaos çıkardı ortaya. Unutmayın ki kapitalist düzenlerde kar sadece emekten çalınarak yapılır. Diğer üretim faktörlerini değiştiremezsiniz. Ama ücret çokta güzel bir şekilde kısılabilinir. 

Yani siz gelmiş şuanda kapitalizmin en temek kolonuna karşı laf söylüyorsunuz. Asgeri ücret, kapitalizmin ana kolonudur. İşçi sınıfı böyle idare edilir. 

Diyanetin belirttiği ücrete gelince, bu ücret saf yiyecek masrafı değildir. Yiyeceklerin lojistiği, organizasyonun kırtasiye, işçi vb. masraflarıda buna dahil edilerek ortaya çıkartılmış bir noktadır. Biraz makul düşünüp siyasetten uzaklaşıp neden sonuç ilişkisine bakmak lazım.

PathfindeR00 tarafından 13/Ağu/12 08:30 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Öğrenciyim,

260lira burs + maaşım var, toplamda asgari ücreti rahat geçiyor,

Hergün 3.5lira yola, 12lira yemeğe veriyorum,+ kira,elektrik, yakıt, telefon

800'er lira dönemlik harç yatırıyorum,

Evde çoğu zaman, bugün ne yemek yapıyoruz değil, bugün neyli makarna yapıyoruz sorusu soruluyo.

Bim'deki kasiyer aldığımız büyük paket makarnaları görünce resturantınız mı var beyefendi deyince, kendime acıdım :D

Bakın şimdi o para yetsin diye son sınavdan 12'de çıktım, akşam 5'de bindim istanbul'a fabrikaya..

Tatil yapmak için bayramı mı beklemek zorundayım aq,

hadi hepsine koydum gitti,

Ulan tek başıma halimle ben böyle yaşıyorsam, asgari ücretli bir AİLE nasıl yaşıyor arkadaş..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

yorumlara bakıyorum da, evde yemek yapmadan bi haber herhalde herkes.

makarna, tost, yumurta, menemen, hazır çorba vs yapmaktan da mı acizsiniz :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek
    319tl seçim zamanı aldıklarımızın karşılığı. Daha beter olalım mustahak bu millete
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

buradan yetkililere seslenmek istiyorum...

Şu mübarek günde Allah belalarını versin diyorum..başka birsey demiyorum.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

Öğrenciyim,

260lira burs + maaşım var, toplamda asgari ücreti rahat geçiyor,

Hergün 3.5lira yola, 12lira yemeğe veriyorum,+ kira,elektrik, yakıt, telefon

800'er lira dönemlik harç yatırıyorum,

Evde çoğu zaman, bugün ne yemek yapıyoruz değil, bugün neyli makarna yapıyoruz sorusu soruluyo.

Bim'deki kasiyer aldığımız büyük paket makarnaları görünce resturantınız mı var beyefendi deyince, kendime acıdım :D

Bakın şimdi o para yetsin diye son sınavdan 12'de çıktım, akşam 5'de bindim istanbul'a fabrikaya..

Tatil yapmak için bayramı mı beklemek zorundayım aq,

hadi hepsine koydum gitti,

Ulan tek başıma halimle ben böyle yaşıyorsam, asgari ücretli bir AİLE nasıl yaşıyor arkadaş..

ailenin yaşaması çok zor olabilir ama bence abarmana da gerek yok tek kişi için çok iyi bir para

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek
    interfector bunu yazdı
    Tengri bunu yazdı

8.5 tl çok bile ya. 4 tl yeter günde 4 kişiye. 2 tl ye 4 poğca alıyosun yiyosun kahvaltı tamam. geri kalan 2 tl yede gidip bimden makarna alıyorsun 4 tane 50 kuruştan, öğle akşam yemeğide çıktı.

koduğumun memleketinde tüp,doğalgaz,elektrik,su beleş dimi ? neyin kafasındasınız lan siz ? 700 yeter demeye çalışıyosanız yemin ediyorum deneyinde görün. aile geçindirdiğini düşün. sizin matematik hocanızı sikiyim ne diyim daha. 8,5 fazla demezmi bide :S

edit : şükür et diyenler var hala vay amına koyim. helal size lan yemin ediyorum. sizin kadar ruhsuz adam görmedim burda. ne olduğunuz ortaya çıkıyor din ve siyaset konularında. 700 lirayla geçinin diyenler aylık kazancınız ne kadar sizin ? baba parası yiyip ekmek elden su gölden sonrada gelip burda konuşmayın. neyin kafası sizdeki bu anlamıyorum valla :S yönetim kusura bakmasın ben küfürümü etmek istiyorum. hay sizin beyin damarlanızı sikiyim. 4 poğaçayla a-101 le bimle hesap yapan adamlar var. yok onun eskilerini giy yok bunun bilmem neyi. töbe töbe. siktir git hocam lütfen ya.

hoca şu yorumunu ciddi mi yazdın gerçekten soruyorum sana :D Amk iqnuz kaç ya, taşak geçtimizi bile anlamıyonuz.

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The-ExTaCy
    The-ExTaCy's avatar
    Erkek

O değilde iyi güldüm şuan ha:D Millet birbirini yiyecek yer arıyo amk.

8.5 tl yeter, çok diyenler diyanet 1 kişinin 1 günlük orucuna çok para istiyo demeye çalışmış.

Bunu anlamayıp sövenin aklını seveyim. Yemeyin birbirinizi.

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    Bloom bunu yazdı
    lalada bunu yazdı

8,5 liraya ne yenirki lan :/

Sabah 4 pohaça 50 kuruştan 2 lira yapar, yanında da bir bardak küçük çay o da 75 kuruş. Kahvaltı 2,75 tl.

Kaldı geriye 5,75 tl, öğle yemeğini bisküvi kek falan çıkartırsın 1,5 lira da onlar tutsa, toplam 4.25 tl kalır geriye.

Bunuda akşam yemeğine yatırırsın, 2 liradan 2 kap yemek yersin geriyede 25 kuruş kalır, onlada sakız alırsın. :)

Hocam yanlış anlama senden alıntı yaptım diye lafım sana değil, genele konuştum.

O nasıl bir hesap yahu ? :D

Gidip 1 paket makarnaya 1 lira verirsin ve sadece suyun içinde bir güzel haşlarsın. yanına da 50 krş a bir soda alırsın.

Bunu bulgur, bezelye, bakla olarak çeşitlendirebilirsin.

Şahsen ben spor yaparken günde 2 öğün yiyordum. Genelde bulgur haşlaması ve yumurtadan oluşuyordu. Yağ, tuz veya şeker kullanmıyordum. Günlük yemek masrafım 5 lirayı geçmiyordu.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Organize sanayi bölgesinde aktif olarak çalışan şirketim var, ne ben nede çevredeki iş verenler asgari ücret ödemiyor çalışanlarına, en düşük maaş alan 1000 TL' nin üzerinde maaş alıyor, ayrıca sigorta, yemek, yıllık avansları ikramları dağıtılan erzaklar filanda cabası,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
Toplam Hit: 5078 Toplam Mesaj: 41