İnsanca Düşünmeyin
-
Merhabalar Ahâli, Nasılsınız? İyisiniz Umarım.
Olayın ironikliğinde boğuldum....
Bayram malum bilirsiniz herkes bir yerlere gitti, bende gittim, rota biraz değişti, işlerde değişti, hasbel kader tam çarşamba günü (bayramın son günü) Dönmeye niyetlenirken, denizde başıma bir olay geldi..
Saroza gittik, gökçetepe'nin arkalarına...
İlk gün, teyze oğlu dalış yaptı, benim rota normalde (KAZ DAĞLARI) İDİ, onla birinci günü beylikdüzü'nde bayramlaşınca dedim (kaz dağlarına) gidicem.
O "bende boşum" edasında beraber başka yere gidelim diyince saroza döndük işte beraber, gittik ilk gün o daldı, ben kaz dağlarına gideceğim diye, yanıma kamplık malzeme almıştım, dalış elbiselerim şnorkel, gözlük vs almadım tabi.
O dalınca, 2. gün benimde canım çekti, tabi, elbiseleri vardı giymeye üşendim aramızda dalanlar bilir, streçtir neopren, giymesi bir derttir sabunla şampuanla vs kamp alanında iyice sıkıntı.
Derken ben aldım zıpkını gözlüğü şnorkeli, şortla yüzmeye başladım, elbise olmadığı için zıpkını 2. kez kurmam zor, o yüzden tek atışlık girdim, zaten amaç az yüzer çıkarımdı...
10'da girip 15:30 gibi çıkmışım beyaz tenliyim, yüz üstü deniz altını izleyerek yüzdüğüm için hayatımda yanmadığım kadar yandım nerdeyse, aradan bir hafta geçti, hala yere basamıyorum şu an bile ayaklarım kasıyor.
Kaval kemiğimin arkası komple uyuşuyor (Silverdin,Bepanten, + 1 ilaç daha kullanıyorum) Velhasılı kelam, perşembe iş başı yapacaktım.
Başıma böyle bir bela geldi ölümüne yanıyor vücudum, aklıma ilk silverdin geldi direk tekirdağ'ya döndük 2 tüp silverdin patlattım, acıdan yatamıyorum, ayaklarımın farkında değilim daha ama, dedim ki acı macı yarın iş başı için biner giderim düşünce bu. (Ayaklarımın üzerine kalkamıyorum, sürünerek kapı açabiliyorum bildiğin felçli insan gibi) Bunun 2. gün farkına vardım.
Gece 2 buçuğa kadar alevler içinde yattım uykuya dalmışım bir kalktım öğlen olmuş...
Derken dükkandan elemanı aradım arkadaşımı, onlar beni daha önce aramış zaten son arayanı o görünce direk onu aradım, dedim oğlum böyle böyle ben komalığım..
Patronu istedim, orda mı? Dedim. Hayır dedi, o da bayram tatili için rize'ye gitmişti. (Tatilini zehir etmim kötü haber vermeyeyim dedim)
Kardeşi var dükkanda, bende bir zahmet izâh et dedim kıçımın kılını kıpırdatacak halim yok, ona zar zor durumu anlattım yüz üstü yatar pozisyonda.
Tamam dedi vs. Söylemiş, ben ilaçlara devam derken yine konuşuyoruz, dedim geldi mi yok dedi hala, ulan yine aramim dedim, kardeşine söyledin mi dedim, söyledim kanka sorun yok anlattım dedi, (kardeşide patron pozisyonunda) bende tamam dedim.
Dün mü ne gelmiş, asıl patron, mırın kırın, bu gün başka bir elaman almış işe, o arkadaşım aradı söyledi güldüm tebessüm ettim.
Az çok tanıyan varsa beni bilir dünya sikimde bile değil, hele dünya şeylerine üzülmek zira hiç yapmayacağım şeydir :|
Ama ben buradan şunu anladım amk, ince ince düşünüp insanların hayatını gününü bok etmeyeyim deyip işleri başka yönden yürütmeyeceksin abi.
Direk söyleyeceksin, domalsın kalsın amk.
He birde, ironinin amına koyayım, insanı tam gerektiği zamanda bırakacaksın. Onu bilir onu söylerim.
Dip not: Bana dargınmış :)) Neymiş ben arayıp ona söylememişim.
He lan. -
Geçmiş olsun iki olay için de,
ne iş yapıyorsun ki bir günde yerine eleman bulabiliyor onu merak ettim
-
Geçmiş olsun hocam çarçabuk iyileşirsin umarım.
-
kaanstain bunu yazdı
O olay başka işlerde var işin içinde ben onuda biliyorumda işte işin özeti bu.
Kurye'yim hocam motorlu.
-
Hocam senin su anlatim tarzina hastayim. Roman yaz okumayan ibne.
-
Zeytun-i bunu yazdıkaanstain bunu yazdı
O olay başka işlerde var işin içinde ben onuda biliyorumda işte işin özeti bu.
Kurye'yim hocam motorlu.
ihbar tazminatını ödet ibneye hocam en azından.
-
of büyük geçmiş olsun. yanık bitirir adamı. başında deli gibi zonkluyordur şimdi.
bu arada ben herşeye üzülür sıkılrdım. ama baktım ki herşeyin bir sonu var. artık bir işe başladığımda yada birşeylere başladığımda sonun nasıl olacağını hep aklımda hazır tutarım sonunda üzülmeyeyim diye.
iyi bizim gibi herşeyi kafaya takıpta üzmemişsin kendini bak hayatımın baharında saç kalmadı kafada :)))
-
İşi boş ver de. Bu derece ağır güneş yanıkları gelecekte ki cilt kanserlerine davetiye çıkartır. Olan olmuş ama bence bundan sonra hayatın boyunca güneş den korun. Geçmiş olsun.
-
hayatımda bi kere işten kovuldum oda tazminatsızhırsızlık suclaması ile..
bakıyroumda iyiki kovmuşlar şu anda kendi işimin sahibiyim..
her işte bi hayır vardır birader..saglık olsun
-
NoToLeRaNcE bunu yazdı
Hocam senin su anlatim tarzina hastayim. Roman yaz okumayan ibne.
cümleye başladım okumaya dedim ne zaman bitti hikaye hiç bitmesin dedim :)
hacı geçmiş olsun o patronun a.k sana bişey olmasın.
ciddi bir şikret ise sen rapor alman gerekirdi söylemesende bu yüzden seni çıkaramazdı çıkarsada mahkemelik olurdu. -
Hocam sen yanıklar için yanlış yapmışsın. Bu tür yanma konularında tecrübeli olarak (2-3 kere 2. dereceden yanık oldu omuzlar alın vs.) beyaz tenli olduğumdan biraz fazla suda kalsam veya suyun dışında üstümde birşey yokken tuzlu falan kalayım anında cayır cayır yanıyordum
. Bir gün yine böyle 2. derecen yanık vakası ile doktora gittiğimde doktor bana hametan+silverdin kremi eşit oranda karıştırıp bol bol yanan yerlere sürmemi söyledi. O gün bu gündür yanıklarım maksimum 2 bilemedin 3 gün acır, sonraki gün turp gibi tatilime devam ederim.