İnsanların Semavi Dinler İçine Yine Kendi Kurduğu Dinleri(!)
-
İnsanlar tarih boyunca kendi yarattığı dinlere inanmıştır, bu dinlerde kendi ibadet tavırlarını yine kendileri belirlemiştir. Bu durum semavi dinlerde de değişmemiştir. Allah'ın gönderdiği dinler içinde kendi ufak dinlerini kurmuş onlara inanmıştır. Alevilik, Sünnilik, Şiilik,Katoliklik, Protestantık, Hasediklik, Haredilik...
-
hadi kavga çıkariyim diye düşünüp açtığın çok belli ayrıca yazıkların mezhep :D
-
hayır amacım kavga çıkarmak değil ben böyle düşünüyorum. burası bir tartışma ortamı benim göremediklerimi bir başkası görüp bana söyleyebilir kötü niyetli olmanı anlayamadım
-
kasVa bunu yazdı:
-----------------------------
hadi kavga çıkariyim diye düşünüp açtığın çok belli ayrıca yazıkların mezhep :D
-----------------------------söylencek söz bırakmamıssın
-
yazdığın şeylerin anlamını biliyo musun önce onu de
sunnilik yazmışsın mesela en çok ona güldüm
o zaman deyiver uydurma olan hangisi doğru olan hangisi
bin yıldır kimse çözemedi ama sen doğuştan biliyosun galiba
-
mezhep adında küçük dinler olarak görüyorum onları, Müslümanlık mezheplerinde ibadet farklarıda var her mezhepin ayrı bi ibadeti var bu durum diğer Semavi Dinlerde de aynı, Kur'an-ı Kerim de Namaz kılmak şartken Süniiler kılıyor Aleviler kılmıyor. Aynı durum diğer dinler de var ibadetler çok farklı.
-
Adamın niyeti çok açık beyler gelmeyin artık oyuna.
-
code_46 bunu yazdı:
mezhep adında küçük dinler olarak görüyorum onları, Müslümanlık mezheplerinde ibadet farklarıda var her mezhepin ayrı bi ibadeti var bu durum diğer Semavi Dinlerde de aynı, Kur'an-ı Kerim de Namaz kılmak şartken Süniiler kılıyor Aleviler kılmıyor. Aynı durum diğer dinler de var ibadetler çok farklı.
-----------------------------aleviler de kılıyor ama seninkine benzemiyor diye kılmıyolar zannediyosun
bu kadar iddialı başlık açmak için önce biraz bilgilenmen gerekmez miydi?
-
kasVa bunu yazdı:
Adamın niyeti çok açık beyler gelmeyin artık oyuna.
-----------------------------senin niyetin de açık
bizim oralarda derler ki konuya katkın yoksa gölge etme başka ihsan istemez
-
Ne yazık ki tartışmayı fikir alışverişini bilmeyen cahil bir ırkız. Sagılı bir şekilde kendi düşündüklerini söylemeniz varkan " aha kavga çıkarmak için yazdı bunu" aha böyle aha sen böylesin demek çok saçma forumdaysanız önce tartışmayı bilin
-
Yazdıklarımın ana fikri insanlar çağlardan beri hep kendi yaptığı dinlere tapındılar ve bu alışkanlığı Allah'ın gönderdiği dinlere de uygulama cürretini gösterdiler. Kur'an da namaz şartken bir mezhep kılıyorken diğeri kılmılar diğer Hristianlıkta da bu böyle Musevilikte de.