folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İnsanların Semavi Dinler İçine Yine Kendi Kurduğu Dinleri(!)

İnsanların Semavi Dinler İçine Yine Kendi Kurduğu Dinleri(!)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

simiramis bunu yazdı:
    -----------------------------

@prometheus

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1648       

link verme

bişey viliyosan anlat zira gugıldan arama yapmayı bilen birtek sen değilsin

zaten verdiiğin link de çelişki ve yanılgı içinde bir cevap içeriyor

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

Prometheus googleda arama fln değil o siteyi okur ve tanırım hak olarak. O sitedeki bilgiler senin benim veya bir başkasının veya ilahiyat okumuş bir adamın yazdıkları değil. O sitede yazanlar İmam-ı Rabbaninin Abdülhakim-i Arvasinin Halid-i Bağdadi'nin kitaplarından toplanıp yazılmış bir kitap olan

Seadet-i Ebediyye adındaki kitaptaki bilgileri içeren bir sitedir ve hiçbir yorum yoktur. İslamiyet akılla mantıkla kişilerin kendilerinin üreteceği kurallara uyacağı bir din değil nakille Peygamber Efendimizden itibaren gelen bilgilerin iletilmesiyle oluşan kurallara uyulacak bir dindir. Bu haldeyken ben sana ne diye kendi yorumlarımı anlatayım. Al sana silsile-i aliyyenin büyüklerinin bildirdikleri bilgiler...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

code_46 bunu yazdı:

mezhep adında küçük dinler olarak görüyorum onları, Müslümanlık mezheplerinde ibadet farklarıda var her mezhepin ayrı bi ibadeti var bu durum diğer Semavi Dinlerde de aynı, Kur'an-ı Kerim de Namaz kılmak şartken Süniiler kılıyor Aleviler kılmıyor. Aynı durum diğer dinler de var ibadetler çok farklı.

aleviler de kılıyor ama seninkine benzemiyor diye kılmıyolar zannediyosun

bu kadar iddialı başlık açmak için önce biraz bilgilenmen gerekmez miydi?

harbi kaliteni yine koymuşsun ortaya turgay emmi

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

gkhn759 bunu yazdı:

Pastafaryanizm en temizi bu, gelin uçan spagetti canavarına tapalım

ben bi ara o dindeydim ama karnım acıkınca tanrıya darbe yapmaya çalıştım o da beni cennetinden sürdü :(

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

simiramis bunu yazdı:

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1648       

hocam kusura bakma ama cevap veren adam saçmalamış.

"Hazret-i Ali’nin Hazret-i Ömer’in de mezhepleri vardı, ama tedvin edilmediği için bir sistem halinde olmadığı için onların mezheplerine uyamıyoruz"

yazan adamın ilahiyatçı olduğu kesin mi ? ya da ehli sünnet olduğu gerçek mi ?

hz.ali ve hz.ömer peygamberin sünnetini eksiksiz yerine getirirdi.ayrıca onların zamanında bilim ve teknoloji gelişmediğinden medeniyette gelişmemişti ve müslümanların önünde pek bir sorun çıkmıyordu.yani sade bir yaşam vardı.medyada islam dini yoğun kara propaganda altında olduğundan orjinal islamiyet olan ehli sünnet sanki "sıradan bir mezhepmiş" gibi sunuluyor ve insanların tercihi olduğu söyleniyor.Bu yalan ve palavradır.

Bugün kendine alevi diyenlerin bir kısmı "alisiz alevi" diye nitelenen ve islamiyetin dışında tam anlamıyla putperest bir din oluşturmuşlardır ve daimi olarak alman istihbaratının desteğiyle Türkiye'de bölücülük yapmaktadırlar.Normal anadolu alevileri islamın şartlarını yerine getirenler müslümandır ama "alisiz aleviler" değildir.

İslamiyet sadece ehli sünnettir.Dışındakiler islamiyetin prensiplerini ya değiştirmiş ya da yok saymıştır ve bilindiği üzere kafir olmuşlardır.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

@acikistihbarat oradaki de senin dediğinle aynı neresinde saçmalamış anlayamadım

acikistihbarat bunu yazdı:

simiramis bunu yazdı:

@acikistihbarat oradaki de senin dediğinle aynı neresinde saçmalamış anlayamadım

hocam hz.ali ile hz.ömer in de mezhebi vardı demiş.belirttiğim gibi o dönemde mezhep yani görüş farklılığı çıkacak kadar medeniyet gelişmemişti insanların sorunları çok azdı.dolayısıyla zaten dört halife aynı tarzda yaşamıştır.

mezheplerin ortaya çıkmasındaki faktörler o dönemde yoktu demek istiyorum.cevap yazan adam alisiz aleviliği meşrulaştırmak amacı güdüyor olabilir.mustafa islamoğlu kafasında olabilir.vs

cevap yazan adam biraz saçmalamış.

saçmalama fln yok ortada hocam dediği şey şu

ibadetler peygamber efendimizin yaptıklarına göre yapılıyor. ve hz. ali ve hz. ömer de onu bizzat görerek yapıyorlardı. kaç tane eshab varsa hepsinin ayrı ayrı mezhebi vardı. anlatılmaya çalışılan bu. yani hz.ömerin yaptığına göre yapılsada islamiyet uyulmuş olur hz.alinin dediğine göre de fakat onlar sistemleştirilmediği için onlar mezhep olarak çıkmadı. anlatabilmişimdir umarım

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

simiramis bunu yazdı:

hocam hz.ali ile hz.ömer in de mezhebi vardı demiş.belirttiğim gibi o dönemde mezhep yani görüş farklılığı çıkacak kadar medeniyet gelişmemişti insanların sorunları çok azdı.dolayısıyla zaten dört halife aynı tarzda yaşamıştır.

mezheplerin ortaya çıkmasındaki faktörler o dönemde yoktu demek istiyorum.cevap yazan adam alisiz aleviliği meşrulaştırmak amacı güdüyor olabilir.mustafa islamoğlu kafasında olabilir.vs

cevap yazan adam biraz saçmalamış.

Toplam Hit: 3485 Toplam Mesaj: 38