İnsanların Semavi Dinler İçine Yine Kendi Kurduğu Dinleri(!)
-
AMpul sen hangi dine inanıyorsun
-
simiramis bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Hiç bir dine inanmıyorum ama merak ettim, 4 tane mezheb seçip diğerleri mezhep değildir önermesini neye dayanarak savunuyorsun?
-
code_46 bunu yazdı:
Ne yazık ki tartışmayı fikir alışverişini bilmeyen cahil bir ırkız. Sagılı bir şekilde kendi düşündüklerini söylemeniz varkan " aha kavga çıkarmak için yazdı bunu" aha böyle aha sen böylesin demek çok saçma forumdaysanız önce tartışmayı bilin
-----------------------------hocam belki sert çıktım özür dilerim.. Ama yazdığın şeyler din değil mezhep bundan dahi haberin yok.Ondan mezheo diyince bence onlarda bilmem ne diyorsun.Sadece yazdığın başlık bile sağlam bir bilgi gerektirir diye düşünüyorum.Ama bilmen gerekenlerden uzak millete cahil diyorsun.Neyse gölge etmiyorum iyi akşamlar tekrar özür dilerim.
-
AMpul bunu yazdı:
simiramis bunu yazdı:
-----------------------------Hiç bir dine inanmıyorum ama merak ettim, 4 tane mezheb seçip diğerleri mezhep değildir önermesini neye dayanarak savunuyorsun?
Kuran,Sünnet ve akıl ile mezhep alimlerinin ve mensuplarının yaptıkları ölçüsünde yapılan değerlendirmeler neticesinde ulaşılır doğru itikada sahip mezheplere.Bugün Şiiler de kendini Müslüman görmektedir.Hizbullah da Şii bir örgüttür.İslam adına savaştığını savunmaktadır.Ama İslam'da canlara katletmek yoktur.Cihad başka hal ve durumlarda daha farklı şekillerde ortaya çıkmaktadır.Yaptıkları şeyin adı terör ve vahşettir.
Bilgi sahibi değilseniz eğer saldırganca soru sormayın provokatör ya da cahil muamelesi görürsünüz.Bu karşıdakinin değil sizin suçunuzdur.Daha fazla cevap vermeyeceğim.
Düzenleme : Konuyu açan arkadaşın yazdıklarının mezhep olduğunu yazmayı unutmuşum.Kesin yargılarla konu açıp da ben böyle düşünüyorum derseniz bu öğrenme arzunuzu ya da merakınızı her ne kadar siz öyle olmadığını söyleseniz de geri plana atıp saldırgan konuma düşürür sizi. -
AMpul bunu yazdı:
multiyano bunu yazdı:
code_46 bunu yazdı:
----------------------------
onlar meshep degil sadece bi kendilerine gore bi inanis 4 buyuk meshepten baska meshep yokturbunlar
1 hanifi
2 safi
3 hammeli
4 maliki
asil olan meshep bunlardir
-----------------------------kim demiş hocam! kuranda mı yazıyor?
-----------------------------öehh kuranda mezhep mi yazar arkadaş nası bi soru o
-
ultra asker bu yazıyı ben yazmadım alıntında öyle duruyo belirtiyim dedim
"
Onlar meshep degil sadece bi kendilerine gore bi inanis 4 buyuk meshepten baska meshep yoktur
bunlar
1 hanifi
2 safi
3 hammeli
4 maliki
"
-
code_46 bunu yazdı:
ultra asker bu yazıyı ben yazmadım alıntında öyle duruyo belirtiyim dedim
"
Onlar meshep degil sadece bi kendilerine gore bi inanis 4 buyuk meshepten baska meshep yoktur
bunlar
1 hanifi
2 safi
3 hammeli
4 maliki
"
-----------------------------sana demedim ampule sormuştum :)
-
Protestantık değil Protestanlık :)
-
multiyano bunu yazdı:
code_46 bunu yazdı:
----------------------------
onlar meshep degil sadece bi kendilerine gore bi inanis 4 buyuk meshepten baska meshep yokturbunlar
1 hanifi
2 safi
3 hammeli
4 maliki
-----------------------------bunları kim belirlemiştir? neye göre bunlar doğru diğerleri yanlışp kabul edilmiştir?
-
AMpul bunu yazdı:
simiramis bunu yazdı:
AMpul demek ki o kitabı anlayamamışsın. Yazdıkların saldırıdan başka birşey değil tarafsız bir şekilde okumadığın araştırmadığın her halinden belli."Oku!" araştırmadan anlamadan ilöğretim 1.sınıf öğrencisin üniversite son sınıf öğrencisinin kitabını eline alıp ben bundan iktisad ı öğreneceğim demesine benziyor dediklerin. 5 yşındaki çocuk güler buna.
-----------------------------Anlamadığımı nerden anladın?
Eğer gerçekten anlamadığıma beni ikna edersen birkere daha okumaktan gerikalmam, zira araştırmayı çok severim. Anlamadığımı, okuduktan sonra müslüman olmamama mı bağladın?
-----------------------------Kişi hürdür zorlama yoktur dinde;
İster bu dünyada pişer ister ahırette...
http://www.tahribat.com/Forum-Yalniz-Kuran-Diyenler-117938/ buyur
@prometheus
http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1648
not:sorması ayıp benim yazdığım yorumlar neden silinde içlerinde hiçbir hakaretvari bir tutum yoktu?