İnsanlığın Dünya Üzerinde Yaptığı En Büyük Değişiklik... Hata Mı ? Harika Mi?
-
"Tarım öncesi zamanlarda avcı-toplayıcı atalarımızın ortalama ömrü 20-30 yıldı.Ortaçağda ve geç roma dönemi avrupasında da öyle ortalama ömrün 40 civarını bulması ancak 1870 lerde gerçekleşebildi yaşam süresi 1915'te 50'ye 1930da 60'a 1955'te 70'e yükseldi bugünse (erkekler için biraz daha kısa kadınlar için uzun olmak şartı ile) 80'lere yaklaştı dünyanın avrupa dışındaki bölgelerinde de ortalama ömür gitgide artıyor "
Yani hayat gitgide dahada güzelleşiyor belki hergün ormanlarda koşturmadığımız için bize cazip bir hayatmış gibi geliyor ama eminim öle olsaydık bugünki hayatımız için elimizden gelen herşeyi feda etmeye çalışırdık ayrıca sahip olduklarımızda bilgisayarlar arabalar yeni yeni zevkler sahibi olmamızı sağlıyor düşünsenize hiç arabaya binmeden hiç hamburger yemeden hiç bilgisayarla oyun oynamadan ve hatta hiç erotik içerikli video izlemeden ölen insanlarin halini yada hukuk düzen olmadığı için bir hiç uğuruna acı çektirilen öldürülen insanları
-
golgi bunu yazdı:
-----------------------------"Tarım öncesi zamanlarda avcı-toplayıcı atalarımızın ortalama ömrü 20-30 yıldı.Ortaçağda ve geç roma dönemi avrupasında da öyle ortalama ömrün 40 civarını bulması ancak 1870 lerde gerçekleşebildi yaşam süresi 1915'te 50'ye 1930da 60'a 1955'te 70'e yükseldi bugünse (erkekler için biraz daha kısa kadınlar için uzun olmak şartı ile) 80'lere yaklaştı dünyanın avrupa dışındaki bölgelerinde de ortalama ömür gitgide artıyor "
Yani hayat gitgide dahada güzelleşiyor belki hergün ormanlarda koşturmadığımız için bize cazip bir hayatmış gibi geliyor ama eminim öle olsaydık bugünki hayatımız için elimizden gelen herşeyi feda etmeye çalışırdık ayrıca sahip olduklarımızda bilgisayarlar arabalar yeni yeni zevkler sahibi olmamızı sağlıyor düşünsenize hiç arabaya binmeden hiç hamburger yemeden hiç bilgisayarla oyun oynamadan ve hatta hiç erotik içerikli video izlemeden ölen insanlarin halini yada hukuk düzen olmadığı için bir hiç uğuruna acı çektirilen öldürülen insanları
-----------------------------peki o zaman, Hata mi? Harika mi? Sorusuna Harika yanitinimi veriyorsun demek oluyor bu? yoksa cekimsermisin?
ayrica arkadaslar,
ben eski dunya duzenine gecelim, dogal yasama vahsi yasama donelim demiyorum ki, bu zaten bu saatten sonra imkansiz.
ama bu kadar teknoloji ile beraber yasamayi alistikdan sonra, bu kadar plan yapip herseyi otomasyona baglamak icin ugrastikdan sonra, belki simdi kurdugumuz bu sistemde hayatin tadini cikarmanin bir yolunu buluruz diye dusunuyorum.
ama bunu anlayabilmek icin ilk once hayatin nasil yasanmasi gerektigiyle tekrardan yuzlesmemiz gerektigine inaniyorum.
Su Kural 1. i deneyin... neler hissedeceginizi merak ediyorum gercekten...
ise giden veya isten evine donen insanlarin fotorafini cekenler varmi tahribatta acaba?
-
harika değil berbat.
-
döngüsel artıklık denetimi
böyle giderse bellek read olamıyacak
-
şuan hafif bir sesle osurdum :I
-
bu konuyu bende cok düsündüm... insanlara baktigim zaman cogu kisiler artik robotlasmis... yüzlerinde bir mutluluk yok... dünya sanki onlara bir kelepce takmis gidiyorlar mahkumlar gibi... bilmiyorum sonu nereye gidecek... sitresiz ve iyi insanlarin oldugu bir yer yokmu su dünyada....
-
Teknoloji ve diğer gelişmelerin mantığı, insan hayatını kolaylaştırmaktı özünde .Ta ki kan emici,komprador kapitalistler bizi bu düzene hapsedene kadar.
Yani birileri daha fazla para kazanacak diye ben gün içerisinde daha fazla çalışıyorum ve ömrümden daha fazla değerli an kaybediyorum.Niye ?
Soruya cevabım 'dengesiz harika'.Yani bu gelişmeler, her insanın eşit şekilde kazanım sağlayabileceği dengede tutulabilseydi,dizinde macbook air'le ,economy yada first class diye sınıf ayrımı olmayan uçaklarda seyşeller'e tatile gitmeyi istemeyecek insan tanımıyorum. -
Kısaca hepsıni bırden cok profesyonel ve spesifik bir kelime altında toplayabılırım Dürtü !
-
harika olmadığı kesinde, hata da diyemem. obey, obey, obey :D
-
akşamları işimi aksatmadan yapabileceğime inansam gündüz yatar-gezerim, akşamda çalışırım evimde ama bişeyler ile fazla meşgul olamıyorum. ayrıca bir çok kişiye yanlış gelebilir ama ilkelliği savunmaktayım biraz. eski dönemlerde bir insan avlanmak maksadıyla ailesinden (anlatmak istediğim dönemde aile kavramı varmıydı bilmiyorum) ayrıldıktan sonra bir aslana bir ayıya yem olma ihtimali ile karşı karşıya iken günümüzde doğal seleksiyon namına hiç bir bok kalmamış ve dünya; "hayvanlardan farklı olarak düşünme yeteneği olan insanların" arasında yaşayan, düşünme yeteneğini kullanmak istemeyen/kullanamayan angutların yaşamasına bile olanak sağlamıştır.