folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İnsanlığın Dünya Üzerinde Yaptığı En Büyük Değişiklik... Hata Mı ? Harika Mi?

İnsanlığın Dünya Üzerinde Yaptığı En Büyük Değişiklik... Hata Mı ? Harika Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

Hata tabi. neden dersen mücadele etmemiş kimse. ne kölelikle mücadele etmişler, ne imparatorluklarla, ne ne kapitalistlerle. Hadi yüzyıllar önce teknoloji yoktu. para olayı yoktu. o zamanda savaşmışlar. kabile başı nereye millet oraya. halbuki o dönemlerde ekip biçme yokmuydu tabiki vardı, ekip biç işte ne geziyon deli dana gibi. ama hep kuvvetlinin yanında olmayı benimsemiş insanoğlu. ta ki kuvvetli olan domal diyene kadar. o zamanda anlamışlar tabi iş işten geçmiş bişey yapamışlar.

Bu insanlar tarih boyunca nasıl kafasını kaldırmadan bi iş güç tutturmuş gitmiş?. Şimdi bilim ilerledi mesela. Geçmişde yaşananları yanlıda olsa tek tıkla öğrene biliyoruz. Ama ertesi gün her haltı sıfırlayıp işe gideyim bari diyosun. İş mi kölelik mi tartışılır(sırf taciz etmek için bayan eleman alan *bnelere gelsin bu). Bunca şeye rağmen öğrenilmiş mecburiyet var diyecem yıllarca geçemediğim gelişim ve öğrenme dersinin hocalarına kapak olacak :D

Hak arayan herkese anarşik gözüyle bakılıyor. Seçimde oy kullanıyosun belki seçtiğin adamlara sesini duyuramıyosun. Dünya düzeni dediğin gibi kapalı kapılar arkasında kalmış. Şimdi koduum plankingi gibi biakım başlatsak bi daha kimse bizlerden haber alamaz.

yazdıklarımı bidaha okudumda son olarak bu insanoğlu cidden malmış mal :|

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek

mximus  Çok doğru bir noktaya değinmiş. İnsanları asıl soğutan  ormanda kosamayıp avlanmamak değil. Kendıne zaman ayıramayıp üstüne birde bir grup insan sadece saatte senin 1 aylık maasını harcarken sen ona tırla para kazandırırken sana çay kaşığıyla verilip birde insan gibi davranmamaları. Kişiler haklarını gercekten almış olsa insanların %80 i hayatlarından şikayet etmeden yaşarlar.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek
    cyrpt bunu yazdı:
    -----------------------------

mximus  Çok doğru bir noktaya değinmiş. İnsanları asıl soğutan  ormanda kosamayıp avlanmamak değil. Kendıne zaman ayıramayıp üstüne birde bir grup insan sadece saatte senin 1 aylık maasını harcarken sen ona tırla para kazandırırken sana çay kaşığıyla verilip birde insan gibi davranmamaları. Kişiler haklarını gercekten almış olsa insanların %80 i hayatlarından şikayet etmeden yaşarlar.

bu konu hakkında kimse çalışanı zorlamıyor. birazdan yazacaklarım beni "1 saatte tırla para harcayanlar"ın arasında gösterebilir ama öyle değil; çay kaşığı almak hoşuna gitmiyorsa sende kendi işini kur kaşıkla değil kepçe ile ver, beyin bedava :)

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

neden bahsediyor bu herif

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mungabunga
    mungabunga's avatar
    Erkek

sürü psikosu

beynimiz sınırlandırılmış

komonist olasım geldi :))

ve bu konuda başka bir şey söylemeyeceğim...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

new world order gelecek big brother hepimizi öpecek :F

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

hata falan değil kaliteli orospu çocukluğu ama kaliteli yani dikkatini çekerim. Şöyle düşün, bizi o eski insanlık bağlarımızdan geleneklerimizden(avlanmayı hafife almayın) koparmasalardı nasıl yozlaştıracaklardı bu kadar, nasıl Tanrı Para olacaktı ? Şimdi bak, bana dokunmayan yılan bin yaşasın, 70 milyon amk, her biri ayrı kümesinde, o yüzden bu kadar adam İstanbula sığmıyoruz. Ben yine işimi ona göre ayarlıyorum yani saatim sabah 5 kalkış öğlen 3 tür, gecenin tadı bir başka, bir kere gece 2.30 çıkıcaksın dışarı, rüzgar suratı vuracak, tek başına soluyacaksın, tüm köleler yatakteyken bencillik olsun diye fazla fazla çekeceksin içine. Sen şimdi siktir et bu gelenekleri, bir bu gününe bak ya, koca adamsın, iş hayatında dönen pisliklere bak, tiplere bak. üzerinde rakam yazan bir kağıt yüzünden insanlar birbirini sikiyor, ha devlet basmış, ha ben almış kalemi a4 ün ortasına 50 yazmışım, kağıt işte amk. Bunun yüzünden insanlar birbirine düşman, rakip. Bana hertürlü uyar, yak ateşi sabaha kadar döneyim, avlanayım. Ama işte bir bmw 3.20 için göt veriyo herkes, neden oğlum bu ev,araba,para,kariyer uğraşı, ne için olucak kadınlar için. Ben o kadınların amk, ateşte dönsek sonra çadırda sevişsek neyine yetmiyo illa kuyumculuğu icat ettircek.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

mximus bunu yazdı:

Teknoloji ve diğer gelişmelerin mantığı, insan hayatını kolaylaştırmaktı özünde .Ta ki kan emici,komprador kapitalistler bizi bu düzene hapsedene kadar.
    Yani birileri daha fazla para kazanacak diye ben gün içerisinde daha fazla çalışıyorum ve ömrümden daha fazla değerli an kaybediyorum.Niye ?

Soruya cevabım 'dengesiz harika'.Yani bu gelişmeler, her insanın eşit şekilde kazanım sağlayabileceği dengede tutulabilseydi,dizinde macbook air'le ,economy yada first class diye sınıf ayrımı olmayan uçaklarda seyşeller'e tatile gitmeyi istemeyecek insan tanımıyorum.

koyu şekilde belirttiğim kısmın olmasına ihtimal bile vermiyorum.

şöyle düşün hocam, ego insanın doğası gereği doğuştan gelen bi özellik.

artık dürtü mü denir buna ne denir bilmiyorum, bu dürtü yüzünden insan kendini her zaman en fazlasına, en iyisine layık görecek ve onun için çabalayacaktır.

aramızda bir sürü komünist, sosyalist falan vardır, ancak bence bu akımların saçmalığı burdan başlıyo.

insan dürtülerinden bahsettiğimiz bi ortamda herkese aynı hakların verilmesinden bahsetmek çok büyük saçmalık.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek

SnowDrop bunu yazdı:

system error ??='^+=%+^&%+/^!+/

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sergerde
    sergerde's avatar