İnsanlığın Dünya Üzerinde Yaptığı En Büyük Değişiklik... Hata Mı ? Harika Mi?
-
kafa karışıklığı yaratmasının sebebi eski zamanların müritin bahsettiği kadar ütopik ve kolay olmamasındandır.savaşlar,barınma sorunları,yiyecek sıkıntısı,liderlik mücadeleleri,erken ölümler,hastalıklar....
kapalı kutulara gelince kimsenin seni hapis ettiği yok,ve kazandığın para elbette karnını doyurmanın yanında zevklerini karşılamaya da yeter.ki bu zevkler nelerdir dersen toplum veya onun daha üstlerinden yönlendirilen özendirilen ihtiyaç haline getirilimiş nesnelerdir.para kazanmak ,ofiste oturup çalışmak ise elbette avlanmaktan kolaydır çünkü insan fiziksel olarak diğer canlılardan zayıf olmasının aksine üstün bir bilince sahiptir.bunun sonucu olarak zaman içinde uygun şartlar yaratarak en sonunda bedenini hiç kullanmadan yanlızca oturarak bile para kazanabilri bir sistem yaratmıştır kendine.barınmak için ise mağralar yerine ısıtmalı,evlere girmiştir.
seni en çok rahatsız eden kısım burada başlıyor sanırım,insanın ofis ev ve ailesine karşı olan sorumluluk ve bu sorumlulukların insanları bağlaması ve hapis edip baskı altına alması.bunu fark eden az insandan biriysen farklı denebilecek yaşam tarzları elbeete var dünyada.mesela ingilice öğretmeni olup kışın çalışıp yazın gezerek her yıl dünyanın farklı bir yerındeki bir okulda ders verek dünyayı dolaşabilirsin örnekler çoğaltılabilir.
zaten kazanığın parada uzun vadeli planın yoksa seni iş çıkışı 7-12 veya uykusuz kalmayı göze alacaksan 2 ye kadar seni bi güzel eğelendirir.
yaşamı ne kadar kolay ve üst standartlarda yaşamak istiyorsan o kadar çalışmak zorundasın.
bir süre sonra adam gibi bir konuma geldiğinde harcadığın zaman bölü para oranı o kadar çok düşüyorki işte o zaman hatayı bırak harikuladenin harkinde yaşadığını anlıyorsun.
-
mukemmel yorumlar var yaw :)
tekrar okuyup yazicam yine simdi dusunecek canli beyin hucrem kalmadi, isten (okuldan) yeni geldim :P
-
anarşist olmak lazım biraz :)
ben mesela hiç bi toplum kuralına uymam. acayip anarşist damarım var. okulu zorunlu olarak bitirmek zorundayım ama sonrasında çalışmak gibi bi niyetim yok. evdede yatmıcam. yani çalışırsam kendime çalışırım. avcılık falan yaparım. dünyayı bisikletle dolaşırım. bunun gibi manyakça şeyler istiyorum =) -
Abizittin bunu yazdı:
-----------------------------
mximus bunu yazdı:
Teknoloji ve diğer gelişmelerin mantığı, insan hayatını kolaylaştırmaktı özünde .Ta ki kan emici,komprador kapitalistler bizi bu düzene hapsedene kadar.
Yani birileri daha fazla para kazanacak diye ben gün içerisinde daha fazla çalışıyorum ve ömrümden daha fazla değerli an kaybediyorum.Niye ?
Soruya cevabım 'dengesiz harika'.Yani bu gelişmeler, her insanın eşit şekilde kazanım sağlayabileceği dengede tutulabilseydi,dizinde macbook air'le ,economy yada first class diye sınıf ayrımı olmayan uçaklarda seyşeller'e tatile gitmeyi istemeyecek insan tanımıyorum.
-----------------------------koyu şekilde belirttiğim kısmın olmasına ihtimal bile vermiyorum.
şöyle düşün hocam, ego insanın doğası gereği doğuştan gelen bi özellik.
artık dürtü mü denir buna ne denir bilmiyorum, bu dürtü yüzünden insan kendini her zaman en fazlasına, en iyisine layık görecek ve onun için çabalayacaktır.
aramızda bir sürü komünist, sosyalist falan vardır, ancak bence bu akımların saçmalığı burdan başlıyo.
insan dürtülerinden bahsettiğimiz bi ortamda herkese aynı hakların verilmesinden bahsetmek çok büyük saçmalık.
-----------------------------Şuan için imkansız evet.Farkındaysan Di-li geçmiş zaman kullanıyorum.Yani konu başlığını açan arkadaşın bahsettiği zaman milatlarından itibaren öncesi ve sonrası olarak ele alıyorum.Ayrıca koyu şekilde belirttiğim düşüncene katılmamakla beraber anlam veremiyorum.Olayın herhangi bir düzen veya yönetim biçimi tartışmasına gelmesi konu gidişatı açısından sıkıntılı olur en iyisi arkadaşın sorduğu soru üzerine odaklanmak.
-
2012 maya takvimin gelmesi lazim... dünyanin rahatlamasi lazim... tek umudum 2012...
-
@Karantina
usta hayal alemindemisin, millet asgari maaşla ev geçindirmeye çalışıyor, sen diyorsun paran gece hayatına eğlencene yeter. 630 tl ile 2 çocuk okut hanıma mutfak parası ver reina ya taksi paran kalmaz diyecem kirayı unuttuk amk. Tüccar değilsen traş, isteğin üni yi bitir istediğin kadar aranan kalifiye eleman ol anca boğazına. Tüccar dediğimde zaten geçtiğimiz yüzyıllarda dünyadaki en taşaklı abilerimiz uygun gördüklerini zengin yapmışlar, bu koçlar moçlar zamanında devlet ihaleleriyle zengin olmuşlar. Sorumluluk rahatsız etmez, çocuğun ailenden başka kimi seveceksin. Çocuğun yırtık önlük giymesin diye ebeni siktiriyosun, 40-50 tl için bir adamın 3-4 gün ağız kokusunu çekiyosun. Fakir hep fakirdir, istediği kadar çalışsın, traş. O adamların hepsi sonsuz mirastan yararlanıyor ve o milyardolarları dünya bitene kadar bitmeyecek çünkü sistemi onlar kurmuş, onların parası azalmaya başladığı an bunun senin hayatına yansıması 5 tl den dişlerini satmak olur yani o adamların parası statiktir, ekonominin dışındadır hatta ekonominin referans noktasıdır. Doğmuşsun gaziosmanpaşada, delikanlısın amk, hırslısın, ee, ismail ustada kaporta cilalarsın, gelirsin 18 ine öyle bir hırs yaparsın okur girersin üniye. Eyvallah, bitirsin üniyi dereceyle, sertifika dil öğrenme yaş 25. E koçun torunu, 6 yaşında 2. yabancı dilini öğretirler, 14 yaşında insan yönetmeyi öğrenir, daha üniye girmeden bıyıkları bitmeden insan kaynakları müdürü olmuştur. Bu adamlara yetişemezsin asla. Ama işte zeka ve bilinç, bunlar parayla alınamaz, burada bir pay var allahtan. Bak bill gatese, adam windowsu yazan adam değil, satan adam, oyüzden zengin. Çalış, kendi ayakların üzerinde dur, doğru eşi seç ve dünyayı siktir et, dışa it, düğünlerde geline bok tak amk, şu bu ne der diye asla düşünme bir hayatımızı böyle yiyorlar zaten. Keşke eskiye dönsek, insani duygularımız içimizde olsa keşkede işte ben bıktım kendini kurnaz sanıp cin çarpmaya çalışan heriflerden, o gün 40 lira daha fazla kazanacak diye emniyet şeridinden işe koşan kırmızı şahinin ambulansın önünü kesip birinin canına 40 tl için kıymasından bıktım. Bu dünya eğlenmek için, eğlenmek içelim sevişelim değil sadece, üretmek egoyu en çok tatmin eden şeydir, üretin abi. Kanserin tedavisini bulsanız 3 gün haber olacaksınız ama sikimin cem garip oğlu 135 gün haber olacak salla, sen üret yinede, git şırınganla seviş. İnsanlar olarak kendi duvarlarımızı çizmemiz lazım, kendimizi tanıyıp ona göre yaşamamız lazım, ateşi sevdiğimizden ateşin etrafında dönmemiz lazım ateşte dans etmek havalı diye yada ebru gündeşte dans etmiş diye değil. Hep dışarıya karşı beğenilme kaygımız var, hep özel olduğumuzu hissediyoruz, farklıyım ben diyoruz, uyanın artık bu dünyada 7 milyar insan var ve hepsi ben farklıyım diyor, gerçekten farklıysan sıradan ol.
@abizittin
o iş yalan. Şu an ki düzen gerektirdiği için, filmlerde yalan yanlış kişisel gelişim kitaplarında bize bunu dikta ettikleri için böyle düşünüyoruz ama insanda bir hayvandır ve doğal seleksiyon, evrim diye birşey var. Yobazlara alınmayacakları şekilde söyliyim, evrilme var. Var olan sistemlerin hepsine uyum sağlayabilir insan. Sen türkiyeden böyle görüyorsun herkes açmış gözleri kimi siksem diye bakıyor. Düşünsene amk mutluyuz lan herkes eşit, bütün arabalar 3.20, insanlar evliliğe nelerden katlanıyor buna mı katlanamayacak, 3 değilde 2 tane havyar yedi diyemi isyan çıkaracak. O zaman zaten bilinç farklı olur bir kere, insan bu dünyadaki açlığın boşluğunu anlar vee toplumsal bilinç sistemi korur, bu sistemdeki üçgen biçiminde birbirimize kayacaz, sikiş çarkı olayı değilde, bir toplum havuzu olur. Olurda hayalde, gerçekte olmaz işte, bu amcıkların düzeleceği yok, meteor yada gökten Allahın sopası yağması lazım öyle anca.
-
VisualBoy bunu yazdı:
cyrpt bunu yazdı:
mximus Çok doğru bir noktaya değinmiş. İnsanları asıl soğutan ormanda kosamayıp avlanmamak değil. Kendıne zaman ayıramayıp üstüne birde bir grup insan sadece saatte senin 1 aylık maasını harcarken sen ona tırla para kazandırırken sana çay kaşığıyla verilip birde insan gibi davranmamaları. Kişiler haklarını gercekten almış olsa insanların %80 i hayatlarından şikayet etmeden yaşarlar.
bu konu hakkında kimse çalışanı zorlamıyor. birazdan yazacaklarım beni "1 saatte tırla para harcayanlar"ın arasında gösterebilir ama öyle değil; çay kaşığı almak hoşuna gitmiyorsa sende kendi işini kur kaşıkla değil kepçe ile ver, beyin bedava :)
-----------------------------Ne yazıkkı zorluyor! insan yaşamak için barınma yeme ve giyinmeye ihtiyacı var ve bunları karsılamak ıcın çalımak ZORUNDA.Bu sistemin dişlileri ne yazıkkı Tirla ve çay kaşığı ile işliyor :( ne yazıkkı sadece iş beyınle bıtmıyor. Şansın olması lazımkı doğru anda dogru yerde olasın,hameyı yapmak ıcın paran olması lazım, beyin olması lazımkı doğru hamleyı yapasın. Bu işleyişde en az %30-40 şansının payı var :( Benim memnun olmama gelince şunda yemek kasıgı ıle alıyorum :) asker dönüşü ya kepçeyle veren bir yer bulucam yada kendi işimi kurucam kendı cay kasıgımı kemırıcem :)
-
mesele Yalnız kalma(ma) meselesi
ya herkes gibi olursun yada yalnız kalırsın
-
vbdream yazdiklarina helal :))
-
VBDream bunu yazdı:
@Karantina
usta hayal alemindemisin, millet asgari maaşla ev geçindirmeye çalışıyor, sen diyorsun paran gece hayatına eğlencene yeter. 630 tl ile 2 çocuk okut hanıma mutfak parası ver reina ya taksi paran kalmaz diyecem kirayı unuttuk amk. Tüccar değilsen traş, isteğin üni yi bitir istediğin kadar aranan kalifiye eleman ol anca boğazına. Tüccar dediğimde zaten geçtiğimiz yüzyıllarda dünyadaki en taşaklı abilerimiz uygun gördüklerini zengin yapmışlar, bu koçlar moçlar zamanında devlet ihaleleriyle zengin olmuşlar. Sorumluluk rahatsız etmez, çocuğun ailenden başka kimi seveceksin. Çocuğun yırtık önlük giymesin diye ebeni siktiriyosun, 40-50 tl için bir adamın 3-4 gün ağız kokusunu çekiyosun. Fakir hep fakirdir, istediği kadar çalışsın, traş. O adamların hepsi sonsuz mirastan yararlanıyor ve o milyardolarları dünya bitene kadar bitmeyecek çünkü sistemi onlar kurmuş, onların parası azalmaya başladığı an bunun senin hayatına yansıması 5 tl den dişlerini satmak olur yani o adamların parası statiktir, ekonominin dışındadır hatta ekonominin referans noktasıdır. Doğmuşsun gaziosmanpaşada, delikanlısın amk, hırslısın, ee, ismail ustada kaporta cilalarsın, gelirsin 18 ine öyle bir hırs yaparsın okur girersin üniye. Eyvallah, bitirsin üniyi dereceyle, sertifika dil öğrenme yaş 25. E koçun torunu, 6 yaşında 2. yabancı dilini öğretirler, 14 yaşında insan yönetmeyi öğrenir, daha üniye girmeden bıyıkları bitmeden insan kaynakları müdürü olmuştur. Bu adamlara yetişemezsin asla. Ama işte zeka ve bilinç, bunlar parayla alınamaz, burada bir pay var allahtan. Bak bill gatese, adam windowsu yazan adam değil, satan adam, oyüzden zengin. Çalış, kendi ayakların üzerinde dur, doğru eşi seç ve dünyayı siktir et, dışa it, düğünlerde geline bok tak amk, şu bu ne der diye asla düşünme bir hayatımızı böyle yiyorlar zaten. Keşke eskiye dönsek, insani duygularımız içimizde olsa keşkede işte ben bıktım kendini kurnaz sanıp cin çarpmaya çalışan heriflerden, o gün 40 lira daha fazla kazanacak diye emniyet şeridinden işe koşan kırmızı şahinin ambulansın önünü kesip birinin canına 40 tl için kıymasından bıktım. Bu dünya eğlenmek için, eğlenmek içelim sevişelim değil sadece, üretmek egoyu en çok tatmin eden şeydir, üretin abi. Kanserin tedavisini bulsanız 3 gün haber olacaksınız ama sikimin cem garip oğlu 135 gün haber olacak salla, sen üret yinede, git şırınganla seviş. İnsanlar olarak kendi duvarlarımızı çizmemiz lazım, kendimizi tanıyıp ona göre yaşamamız lazım, ateşi sevdiğimizden ateşin etrafında dönmemiz lazım ateşte dans etmek havalı diye yada ebru gündeşte dans etmiş diye değil. Hep dışarıya karşı beğenilme kaygımız var, hep özel olduğumuzu hissediyoruz, farklıyım ben diyoruz, uyanın artık bu dünyada 7 milyar insan var ve hepsi ben farklıyım diyor, gerçekten farklıysan sıradan ol.
@abizittin
o iş yalan. Şu an ki düzen gerektirdiği için, filmlerde yalan yanlış kişisel gelişim kitaplarında bize bunu dikta ettikleri için böyle düşünüyoruz ama insanda bir hayvandır ve doğal seleksiyon, evrim diye birşey var. Yobazlara alınmayacakları şekilde söyliyim, evrilme var. Var olan sistemlerin hepsine uyum sağlayabilir insan. Sen türkiyeden böyle görüyorsun herkes açmış gözleri kimi siksem diye bakıyor. Düşünsene amk mutluyuz lan herkes eşit, bütün arabalar 3.20, insanlar evliliğe nelerden katlanıyor buna mı katlanamayacak, 3 değilde 2 tane havyar yedi diyemi isyan çıkaracak. O zaman zaten bilinç farklı olur bir kere, insan bu dünyadaki açlığın boşluğunu anlar vee toplumsal bilinç sistemi korur, bu sistemdeki üçgen biçiminde birbirimize kayacaz, sikiş çarkı olayı değilde, bir toplum havuzu olur. Olurda hayalde, gerçekte olmaz işte, bu amcıkların düzeleceği yok, meteor yada gökten Allahın sopası yağması lazım öyle anca.
-----------------------------o kadar az para kazanıp da 2 çocuk yapmış biri sürünmeyi sonuna kadar hakeder ki ilkokul mezunu değilsen,üniversitenin dandik bölmlerinden birini bile bitirmiş olsan zaten rahat 2000-3000 arası bir işe girersin.zaten bundan sonra yükselmek senin disiplinine kalmış bir şey.eğitimi olmayan,cahil,baltaya bile sap olamayan insanların iş bulmaya bile tenezzül etmeden param yok fakirim böyle hayat mı olur lan demeye hakkı yok.ki bu insan şehir dediğimiz tamamen fantezi,ego ve zevkler bütünün barındıran bir toplumda yaşam standartları yüksek dolayısı ile para gerektiren bir yerde yaşamaya çalışıyorsa zaten baştan kaybetmiştir.koçtan vs örnek vermişsin de hayatı yanlızca multimilyonerler mi yaşıyo?ki zaten babanın çocuğu hayata hazırlamak da görevlerinden biri.konu çok saptı.
bu verdiğin az para kazanan tipik dertli türk vatandaşı tipi seni betimliyorsa pek uzatmayayım,farklı yerlerde yaşayanların gördükleri ve düşünceleri elbette farklıdır.