Intel İ5-760 Vs AMD Phenom II X6 1100T
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------
AMD' EĞER İŞLEMCİ & GPU PAZARINDA BULUNMASA İNTEL VE NVİDİA KULLANICIYI SÖMÜRÜR.
-----------------------------Sonunda birisi mantıklı konuştu dediğimi anladığını ima edercesine. Ben zaten AMD almayın firma batsın derdinde değilim hocam. Diyorum ki birisi AMD önerirken bak bu daha ucuz ama şurası da şöyle böyle diye önermiyor. Burada lafım AMD daha ucuz hem de s2p atıyor diyenlere, öyle bir şeyin olmadığını anlatmaya çalışıyorum.
Bir ara da şu "parça uyuşmazlığı" diye nitelendirilen olayı enine boyuna araştıracam yazacam buraya bu gidişle ya dur bakalım. Herkesin diline dolaşmış parça uyumu diye, bi parça o slota oturuyorsa uyumludur bundan ötesini ne bu lafı diyen açıklayabiliyo ne de ben anlayabiliyorum. Benchmark testlerine taraflı diyen komplo teorisyenleri nasıl oluyor da parça uyumu denilen şeyin firmalar tarafından birbirlerinin reklamı vs. olabileceğini düşünmüyor ya da dile getirmiyor bunu da sorarım.
-
oldwolf bunu yazdı:
Amd-x bunu yazdı:
AMD' EĞER İŞLEMCİ & GPU PAZARINDA BULUNMASA İNTEL VE NVİDİA KULLANICIYI SÖMÜRÜR.
-----------------------------Sonunda birisi mantıklı konuştu dediğimi anladığını ima edercesine. Ben zaten AMD almayın firma batsın derdinde değilim hocam. Diyorum ki birisi AMD önerirken bak bu daha ucuz ama şurası da şöyle böyle diye önermiyor. Burada lafım AMD daha ucuz hem de s2p atıyor diyenlere, öyle bir şeyin olmadığını anlatmaya çalışıyorum.
Bir ara da şu "parça uyuşmazlığı" diye nitelendirilen olayı enine boyuna araştıracam yazacam buraya bu gidişle ya dur bakalım. Herkesin diline dolaşmış parça uyumu diye, bi parça o slota oturuyorsa uyumludur bundan ötesini ne bu lafı diyen açıklayabiliyo ne de ben anlayabiliyorum. Benchmark testlerine taraflı diyen komplo teorisyenleri nasıl oluyor da parça uyumu denilen şeyin firmalar tarafından birbirlerinin reklamı vs. olabileceğini düşünmüyor ya da dile getirmiyor bunu da sorarım.
-----------------------------e tabiki öyle yorum yapmadığını biliyorum hocamda, AMD' önerirken nasıl ucuz değil vs özellik açısından önermiyor .| o biraz sosyal cevre ve nette takıldığın kullanıcı yorumlarında hep ters ifadeler okuduğundan dolayı kaynaklanıyor.
Parça uyumu, hocam diyelim ki x işlemcili bir makinan var aynı şekilde x anakart x ram x hdd kullanıyorsun.
Sistem toplarken, bir parçayı diğerine mal etme değil de, birbirleri ile sağlıklı ve daha kararlı calışması için uyumlu calışması söz konusu,
misalen ; i7' 1gb'ramle ne kadar yol alabilir yada 64 bitlik ekran kartıyla ne kadar sağlıklı arayüzü geniş program kullanabilirsin ? sıkca donmalar ve ekran sorunları yaşarsın.
Bench mark testleri şu şekilde, yeni bir sistem aldınız yada kullanmakta olduğunuz sistemi yük altına sokacaksınız en zorlu testlere tabi tutup ( tabi bu programına göre değişiyor ) sonucu görmek isteyeceksinizdir. Makinanızın ne kadar hızlı yada yavaş olduğunu göreceksiniz amaç budur demi ? evet.
slota oturma uyumluğu vs bunlar tuaf şeyler. Sadece en iyi performansı yakalaması için gerekli parcaları araştırmanızı tavsiye ediyoruz burada. Dediğim gibi ne ekran kartına ne işlemciye tümüyle tüm sistemeden tutup herhangibi bir parçaya bağlayamazsın aldınmı bi kere alıp herşeyi ile bütünleşmiş bir makina alacaksın bütçene göre.
Bak Nvidia chipsetli anakartların amd anakartlarda ki performansından bahsettim bir önceki post'umda. Reklam veya rakip firma diye değil gerçekten performanslı calışıyor.
uzun lafın kısası bu devamlı gelen atışmadır. kullanıcının isteğine kalmıştır (:
-
Uyuşmazlık olayı konusunda, gördüklerim senin dediğin gibi değil hocam. Mesela adam diyor ki Kingston ram alma OCZ al çünkü Kingston ramler Asus anakartlarda yavaş çalışıyor, hatta yavaşını geçtim pc kitleniyor gibi. Yoksa dedin gibi 4 çekirdek işlemcili bilgisayara 1GB ram 128MB ekran kartı koyup da bu pcden performans alamıyorum diye bi durum değil.
-
edit.
-
çalıştığınız işte saatlik ücretiniz bir kaç yüz dolar ise,
deli gibi render yapıyor ham işlemci gücne ihtiyaç duyuyorsanız,
bir kaç haftalık renderlara yatrıyorsanız pc nizi evet intel e ihtiyacınız var.
hem de 980x falan.
intel parası çok olan adam içindir.
ve kesinlikle "aynı fiyat" seviyesinde hiç bir intel amd yi performans olarak geçemez bu da nettir.
benchmarklarda everest i ve winrar ı baz alırım diğer hiç bir program a da güvenmiyorum.
cinebench r11.5 geçenlerde ekledim daha önceki versiyonlar amd cpu ları %100 çalıştırma başarısını gösteremiyordu.
he bi de bu fiyatlara anakartı da eklerseniz ati chipsetler intel chipsetlerden daha ucuzdur.
ddr3lü 780 chipset anakartlar 50 dolarlar seviyesinde. en basit intel anakart ise 80 dolar seviyesinde.
www.guru3d.com günceldir her parçanın da benchmarkını bulursunuz.
bir not daha ekleyeyim şu son çıkan i7 2600 50 dolar daha ucuz olsaydı intel alırdım. ama hala phenom x6 daha makul bir seçenek.
-
VEXTA bunu yazdı:
Hocam kesinlikle İ5 2500K diyorum tek sıkıttı 1155 destekli P serisi bi anakart
bu işlemci hiç bir extra donanım gerektirmeden 5.7 Ghz ye çıkabiliyor :) fiyat olarakta çok uygun
-----------------------------hee 5.7 ye çıkıyo ebesinin nikahı
stok soğutucuyla sen onu 4 ghz kullan şükret.
-
ortada versusluk bir durum yok
amd phenom 1100T ezer geçer hacı
-
http://www.guru3d.com/article/core-i5-2500k-and-core-i7-2600k-review/
son çıkan i7 2600k i5 2500k işlemcilerinin testi.
ve diğer işlemcilerle karşılaştırması.
i7 980 975 965 940 920 875 860
1100 1090 1075 1055 x6
965 955 945 x4
gibi güncel bir çok işlemci de aynı listede war.
http://www.guru3d.com/article/core-i5-2500k-and-core-i7-2600k-review/16
-
hocam bende google da biraz test sitelerine felan bakındım. buyrun size test sonuçları. ve bana söyleyin bu iki işlemci arasındaki fiyat farkı ne kadar ?
siz hiç araştırmayın ben ona da el attım fiyat farkı 60 dolar. anakartın masrafınıda koyarsanız. en az 20 dolarlık bir fark olucaktır. ettimi 80 dolar ? peki şimdi soruyorum 80 doları sokağa atmak la intele vermek arasında fark nedir ? buraya koymadığım test resimleride var aslında. ama çoğunuz 3dmark benchlerini göze alıyormuş. http://www.techreaction.net/2010/05/06/amd-phenom-ii-six-core-1090t1095t-thuban-review/ buyrunuz buda sayfanın devamı. bakabilirsiniz. saygılar. hala intel diyebiliyorsanız size birşey diyemem. ama 80 dolar size fazla geliyorsa bana verin :D banka hesap numaralarımı pm ile atabilirim :D

-
intel i7 950 makine toplayacaktım kendime zaten kararsızım amd 1090t aldıracaksınız bana :) Bu iki işlemciyi de kullanan bilen karşılaştırma imkanı bulan var mı? Ddr3 2000 4 GB ram ve ati 5000 serisinden 256 bit ekran kartı düşünüyorum. Intel toplasam şu anda monitörsüz 1700 civarına geliyor. İşlemciye uygun 200$'dan ucuz anakart yok. Uzun süre daha parça değiştirme imkanım olmayacak o yüzden beni yıllarca götürecek birşey toplamak istiyorum.