folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Intel İ5-760 Vs AMD Phenom II X6 1100T

Intel İ5-760 Vs AMD Phenom II X6 1100T

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsist_manyaq
    anarsist_manyaq's avatar
    Erkek

DarkSkull bunu yazdı:
    -----------------------------

intel i7 950 makine toplayacaktım kendime zaten kararsızım amd 1090t aldıracaksınız bana :) Bu iki işlemciyi de kullanan bilen karşılaştırma imkanı bulan var mı? Ddr3 2000 4 GB ram ve ati 5000 serisinden 256 bit ekran kartı düşünüyorum. Intel toplasam şu anda monitörsüz 1700 civarına geliyor. İşlemciye uygun 200$'dan ucuz anakart yok. Uzun süre daha parça değiştirme imkanım olmayacak o yüzden beni yıllarca götürecek birşey toplamak istiyorum.

hocam sana tavsiyem intel i7 için kafanda bir miktar paraya kıymışsın dimi. sen o fiyata 1100t alırsın rahatlıkla. bir de soğutucu. tamamdır. o/c ile 4,5 ghz rahat kullanırsın. ayrıca amd için anakartlar çok pahalı değil en azından 200 dolar değil :D uygun bir fiyatla çok iyi bir makina çıkartabilirsin. bizim anlatmak istediğimiz neden paranızı çöpe atasınız. kalan parayıda karıyla kızla ye arkadaşım :D harcıycak bir yer yapıcak birşey bulursun ;) :P

İğneyi Çalan Hırsız Ülkeyi Çalan Hükümdar Olur...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

Farklı modeller için Amd veya İntel daha iyi olabilir.Bütçeyi belirleyip amd/intel için belli modellerde fiyat performans araştırması yapmak lazım.Çoğunlukla Amd daha iyi oran verir zaten bilinen bir gerçek,İntel'in istisnalarına kanıp yoldan şaşmayın :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

7/24 çalışan aylar ve yıllarca ben intel kullanıyorum evde her türlü kastırmayı yapıyorum no proplem ama 38 tane makinalı kafede amd kurulu oyun konusunda sorun yok ama 2 oyunu actıgım zaman ctrl+alt+delete

hepsindende memnunum

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Erkek
    takipteyim

Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

anarsist_manyaq bunu yazdı:

hocam sana tavsiyem intel i7 için kafanda bir miktar paraya kıymışsın dimi. sen o fiyata 1100t alırsın rahatlıkla. bir de soğutucu. tamamdır. o/c ile 4,5 ghz rahat kullanırsın. ayrıca amd için anakartlar çok pahalı değil en azından 200 dolar değil :D uygun bir fiyatla çok iyi bir makina çıkartabilirsin. bizim anlatmak istediğimiz neden paranızı çöpe atasınız. kalan parayıda karıyla kızla ye arkadaşım :D harcıycak bir yer yapıcak birşey bulursun ;) :P

Intel i7 1700'e geliyordu. Rami ve 1-2 parçayı daha azıcık yükselterek 1500 TL civarına 1090T toplayabiliyorum. Overclock hiç düşünmüyorum o yüzden ek soğutmaya gerek yok. Ama sessiz olması açısından 7-8 senedir su soğutma hayalim var :) Anakart intel de amd de istediğim gibi birşey bulamadım. Birkaç ayım daha var o zamana bulurum herhalde :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

http://intel.shiftdelete.net/2011/01/29/sureyi-duyunca-sasiracaksiniz/

Yorumları alalım. Bu arada intel amd'den daha ucuz.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsist_manyaq
    anarsist_manyaq's avatar
    Erkek

DarkSkull bunu yazdı:

http://intel.shiftdelete.net/2011/01/29/sureyi-duyunca-sasiracaksiniz/

Yorumları alalım. Bu arada intel amd'den daha ucuz.

sadece dosya sıkıştırıcaksan mantıklı bir şeçim olabilir :D ama pm den konuşmamızda oyun ön planda duruyor. genel kullanım yani. bu yüzden amd seç demiştim sana. i5 ve 1090t nin oyunlardaki performansını daha önce verdiğim linkte bulabilirsin hocam ;)

İğneyi Çalan Hırsız Ülkeyi Çalan Hükümdar Olur...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek
    Hangi test o oyunların AMD'de daha hızlı çalıştığı? Sadece dosya sıkıştırma için üretilmiş bi işlemci olabilir mi? Bunu hızlı yapan oyunu da hızlı çalıştırır herhalde. Intel'in önde olmasını neden kabullenemiyosunuz anlamıyorum.

Metallica Rules
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

2000 yılında bende bu kadar ateşliydim :)

Ama o zaman amd harbiden intelin eline veriyordu :)

Şu sıralar, cok extreme ürünlere cıkılmadığı müddetce intel, özellikle fiyat konusunda hemen hemen yakalamasından dolayı i5 alma taraftarıyım...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VEXTA
    VEXTA's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:

2000 yılında bende bu kadar ateşliydim :)

Ama o zaman amd harbiden intelin eline veriyordu :)

Şu sıralar, cok extreme ürünlere cıkılmadığı müddetce intel, özellikle fiyat konusunda hemen hemen yakalamasından dolayı i5 alma taraftarıyım...

intelin F/P konusundaki en iyi işlemcisi   i5 2500K ( dikkat K diyorum ) 

T100 e fark atan bu işlemci  aynı zamanda fiyat olarak daha ucuz  vede en güzel olayıda eğer elinizde P67 ( H değil  )  bi anakart warsa

sady bridge mimarisinde olan  grafik hızlandırma birimi pasif kalıyor ( tümbileşik ekran kartı istemiyorum diyorsanız )

işlmeci hızı  3.3 ghz den 5.7 ghz ye  (  tek bir çekirdekte ) çıkıyor ve kendini otomatik olarak overclock ediyor.

Eğer işlemci alcam diyosan kesinlikle İ5 2500K diyorum

NOT:  Bu işlemci  yeni LGA 1155 tir vede sadece P67 ve H67 yonga türü anakartlarda çalışır ( kesinlikle H67 almayın overclock özelliği kapalı )

NOT: hocam kararsız kalıyosan buyur karşılaştırma testi  X6 T100BE ve  İ5 -2500K  karşılaştırma testi ( overclocksuz  overclock altında eziyo zati  )

http://www.anandtech.com/bench/Product/203?vs=288

Toplam Hit: 10717 Toplam Mesaj: 53