Intel İ5-760 Vs AMD Phenom II X6 1100T
-
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------
intel i7 950 makine toplayacaktım kendime zaten kararsızım amd 1090t aldıracaksınız bana :) Bu iki işlemciyi de kullanan bilen karşılaştırma imkanı bulan var mı? Ddr3 2000 4 GB ram ve ati 5000 serisinden 256 bit ekran kartı düşünüyorum. Intel toplasam şu anda monitörsüz 1700 civarına geliyor. İşlemciye uygun 200$'dan ucuz anakart yok. Uzun süre daha parça değiştirme imkanım olmayacak o yüzden beni yıllarca götürecek birşey toplamak istiyorum.
-----------------------------hocam sana tavsiyem intel i7 için kafanda bir miktar paraya kıymışsın dimi. sen o fiyata 1100t alırsın rahatlıkla. bir de soğutucu. tamamdır. o/c ile 4,5 ghz rahat kullanırsın. ayrıca amd için anakartlar çok pahalı değil en azından 200 dolar değil :D uygun bir fiyatla çok iyi bir makina çıkartabilirsin. bizim anlatmak istediğimiz neden paranızı çöpe atasınız. kalan parayıda karıyla kızla ye arkadaşım :D harcıycak bir yer yapıcak birşey bulursun ;) :P
-
Farklı modeller için Amd veya İntel daha iyi olabilir.Bütçeyi belirleyip amd/intel için belli modellerde fiyat performans araştırması yapmak lazım.Çoğunlukla Amd daha iyi oran verir zaten bilinen bir gerçek,İntel'in istisnalarına kanıp yoldan şaşmayın :)
-
7/24 çalışan aylar ve yıllarca ben intel kullanıyorum evde her türlü kastırmayı yapıyorum no proplem ama 38 tane makinalı kafede amd kurulu oyun konusunda sorun yok ama 2 oyunu actıgım zaman ctrl+alt+delete
hepsindende memnunum
-
takipteyim
-
anarsist_manyaq bunu yazdı:
-----------------------------hocam sana tavsiyem intel i7 için kafanda bir miktar paraya kıymışsın dimi. sen o fiyata 1100t alırsın rahatlıkla. bir de soğutucu. tamamdır. o/c ile 4,5 ghz rahat kullanırsın. ayrıca amd için anakartlar çok pahalı değil en azından 200 dolar değil :D uygun bir fiyatla çok iyi bir makina çıkartabilirsin. bizim anlatmak istediğimiz neden paranızı çöpe atasınız. kalan parayıda karıyla kızla ye arkadaşım :D harcıycak bir yer yapıcak birşey bulursun ;) :P
-----------------------------Intel i7 1700'e geliyordu. Rami ve 1-2 parçayı daha azıcık yükselterek 1500 TL civarına 1090T toplayabiliyorum. Overclock hiç düşünmüyorum o yüzden ek soğutmaya gerek yok. Ama sessiz olması açısından 7-8 senedir su soğutma hayalim var :) Anakart intel de amd de istediğim gibi birşey bulamadım. Birkaç ayım daha var o zamana bulurum herhalde :)
-
http://intel.shiftdelete.net/2011/01/29/sureyi-duyunca-sasiracaksiniz/
Yorumları alalım. Bu arada intel amd'den daha ucuz.
-
DarkSkull bunu yazdı:
http://intel.shiftdelete.net/2011/01/29/sureyi-duyunca-sasiracaksiniz/
Yorumları alalım. Bu arada intel amd'den daha ucuz.
-----------------------------sadece dosya sıkıştırıcaksan mantıklı bir şeçim olabilir :D ama pm den konuşmamızda oyun ön planda duruyor. genel kullanım yani. bu yüzden amd seç demiştim sana. i5 ve 1090t nin oyunlardaki performansını daha önce verdiğim linkte bulabilirsin hocam ;)
-
Hangi test o oyunların AMD'de daha hızlı çalıştığı? Sadece dosya sıkıştırma için üretilmiş bi işlemci olabilir mi? Bunu hızlı yapan oyunu da hızlı çalıştırır herhalde. Intel'in önde olmasını neden kabullenemiyosunuz anlamıyorum.
-
2000 yılında bende bu kadar ateşliydim :)
Ama o zaman amd harbiden intelin eline veriyordu :)
Şu sıralar, cok extreme ürünlere cıkılmadığı müddetce intel, özellikle fiyat konusunda hemen hemen yakalamasından dolayı i5 alma taraftarıyım...
-
renegadealien bunu yazdı:
2000 yılında bende bu kadar ateşliydim :)
Ama o zaman amd harbiden intelin eline veriyordu :)
Şu sıralar, cok extreme ürünlere cıkılmadığı müddetce intel, özellikle fiyat konusunda hemen hemen yakalamasından dolayı i5 alma taraftarıyım...
-----------------------------intelin F/P konusundaki en iyi işlemcisi i5 2500K ( dikkat K diyorum )
T100 e fark atan bu işlemci aynı zamanda fiyat olarak daha ucuz vede en güzel olayıda eğer elinizde P67 ( H değil ) bi anakart warsa
sady bridge mimarisinde olan grafik hızlandırma birimi pasif kalıyor ( tümbileşik ekran kartı istemiyorum diyorsanız )
işlmeci hızı 3.3 ghz den 5.7 ghz ye ( tek bir çekirdekte ) çıkıyor ve kendini otomatik olarak overclock ediyor.
Eğer işlemci alcam diyosan kesinlikle İ5 2500K diyorum
NOT: Bu işlemci yeni LGA 1155 tir vede sadece P67 ve H67 yonga türü anakartlarda çalışır ( kesinlikle H67 almayın overclock özelliği kapalı )
NOT: hocam kararsız kalıyosan buyur karşılaştırma testi X6 T100BE ve İ5 -2500K karşılaştırma testi ( overclocksuz overclock altında eziyo zati )
http://www.anandtech.com/bench/Product/203?vs=288