Intel İ5-760 Vs AMD Phenom II X6 1100T
-
amd notebooklarda yalan bu bi gercek ama oem de hakketten saglam işlemcileri var ve fiyatı ucuz
bide win 7 nin verdigi puanlara takılmayın anakar ram power supply bile cpu puanını etkılıyo
amd atlon II x4 640 3.0 gz işlemci kullanıyorum 165 lira felandı aldıgımda bu performansta ve bu fiyatta intel bulamadım
-
VEXTA bunu yazdı:
-----------------------------
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
2000 yılında bende bu kadar ateşliydim :)
Ama o zaman amd harbiden intelin eline veriyordu :)
Şu sıralar, cok extreme ürünlere cıkılmadığı müddetce intel, özellikle fiyat konusunda hemen hemen yakalamasından dolayı i5 alma taraftarıyım...
-----------------------------intelin F/P konusundaki en iyi işlemcisi i5 2500K ( dikkat K diyorum )
T100 e fark atan bu işlemci aynı zamanda fiyat olarak daha ucuz vede en güzel olayıda eğer elinizde P67 ( H değil ) bi anakart warsa
sady bridge mimarisinde olan grafik hızlandırma birimi pasif kalıyor ( tümbileşik ekran kartı istemiyorum diyorsanız )
işlmeci hızı 3.3 ghz den 5.7 ghz ye ( tek bir çekirdekte ) çıkıyor ve kendini otomatik olarak overclock ediyor.
Eğer işlemci alcam diyosan kesinlikle İ5 2500K diyorum
NOT: Bu işlemci yeni LGA 1155 tir vede sadece P67 ve H67 yonga türü anakartlarda çalışır ( kesinlikle H67 almayın overclock özelliği kapalı )
NOT: hocam kararsız kalıyosan buyur karşılaştırma testi X6 T100BE ve İ5 -2500K karşılaştırma testi ( overclocksuz overclock altında eziyo zati )
http://www.anandtech.com/bench/Product/203?vs=288
-----------------------------maalesef bir süre bu işlemcilerden uzak kalacaksınız.
zira intel ürettiği 6 serisi chipsetlerdeki sata kontrolcü hatası yüzünden piyasaya sürülen anakartları toplatmaya karar verdi...
güncellenmiş sürümlerin piyasaya gelmesi bekelenecek..
bu arada mayısta çıkacak bulldozer i görmeden bugün üst seviye sistem kurmak hata olur