İnternet Cafecinin Ne İşi Var Web Tasarım İle !
-
Mrb
Son zamanlarda sık sık internet cafelerin tabelesında yazan Web Tasarım yapılır yazısına değinmek istiyorum.Bunu yapmak gerçekden cok yanlıştır.Yapan yada yapacak kişilerin yada yapmayı düşünen tanıdığı olan bir kişinin bu konuda onu uyarmasını diliyorum.Neden derseniz eskiden internet cafelerin bakım&onarım yapmasına aşinaydık.Fakat web tasarım daha ayrı bir durum.
Tabelanıza web tasarım yapılır yazdığınız zaman bir dükkanda hem bakkal işi yapıyorsunuz hemde nalburluk gibi birşey oluyor.Ve bu durum doğrudan web tasarımcının işini etkiliyor.
Günümüzde çok basit bir web sitesini bile yapamayan milyonlarca insan var.Sitesinin basit ve sadece istenilen bilgiyi vermesini isteyen bir müşteride doğal olarak cafeden bu işi yaptıracak.Mesela arkadasıma bu durumdan bahsettim ve bana şöyle dedi " Bende aynısını gördüm bizim sokakda var bir tanıdık.Yeni başlamış yapmaya.Sordum kaç müşteri buldun diye bana 1 ayda 6-7 tane site yaptım dedi.Ve daha da artacağını düşündüğünü söyledi" diyor arkadasım.Cafe bu işi profesyonel olarak yapmadığı ve "ne koparırsam kar zaten bu iş benim mesleğim değil" diye düşündüğü için daha az para alıyor.Müşteride doğal olarak oraya gidiyor.
Bu mesleği icra eden kişininde işini ister istemez kısıtlıyor.Ona sadece profesyonel siteler isteyen yada cafe gibi yerlere güvenmeyen şirketleri müşteri alanı olarak bırakıyor.
Belki şuan siz rastlayamamış olabilirsiniz ama her geçen gün bu artıyor.Lütfen herkez kendi işini yapsın... -
internet kafeye web sitesi yaptıran adamdan zaten para kazanamazsın.
hem site yaptırır hem mp3 çektirir, telaşa gerek yok :) -
kardeşim ticarette her türlü reklam mübah. Sende işini iyi yap ucuz yap. Milletin etlisine sütlüsüne ne karısıyon :) adamda 3 kuruşunun derdinde.
hem belki adam gerçekten iyi bir tasarımcı ?
-
belki gerçekten bu işten anlıyan cafeciler vardır ? ek iş olarak internet cafe işletiyorlardır ? bırak isteyen istediğini işi yapsın eğer kalitesini beğenmezse müşteri gider profesyonel olarak bu işten anlıyan adamlara yaptırtır zaten bu kadar basit.
-
Varg bunu yazdı:
-----------------------------kardeşim ticarette her türlü reklam mübah. Sende işini iyi yap ucuz yap. Milletin etlisine sütlüsüne ne karısıyon :) adamda 3 kuruşunun derdinde.
-----------------------------Ona bakarsan bizim büfe var döner satıyoruz.Ama babam tesisatdan da anlıyor bir köşeyede tesisatcı kuralım dükkanın :|
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------
Varg bunu yazdı:
-----------------------------kardeşim ticarette her türlü reklam mübah. Sende işini iyi yap ucuz yap. Milletin etlisine sütlüsüne ne karısıyon :) adamda 3 kuruşunun derdinde.
-----------------------------Ona bakarsan bizim büfe var döner satıyoruz.Ama babam tesisatdan da anlıyor bir köşeyede tesisatcı kuralım dükkanın :|
-----------------------------
alakaya maydonoz o zaman bi alışveriş mağazası sadece tek bir ürün satsın :| adam anlıyorsa web tasarımdan paşalar gibide yapar tasarımını kim ne karışır ki ? kalitesini beğenmeyen zaten oradan yaptırmaz tasarımını -
sen internet cafe açsan yazmazmısın ?
-
çok güzel bi noktaya değinmişsiniz.
ama sadece web tasarım değil bilgisayar format tamir işi yapmalarınada uyuz oluyorum ben. zaten sürekli boş boş oturuyorumm birde format atsam ne olacak deyip piyasanın yarı fiyatına format atıyorlar.
-
Bende 2001 yılında internet cafede çalışırken web sitesi yapıyodum.Benim için ek gelirdi, malum öğrenciydik.Napalım para kazanmıyalımmı yani.Hem isteyen istediğini yapar kimseye yapma bu ışı kardeşim diyemezsin ya..
-
internet cafeye site yaptıran adam ne kadar profesyonel çalışabilir, ve bu siteyi yapan cafeci ne kadar çözüm üretir.
tartışılır.. :)
-
Bazı arkadaslar galiba anlamak istemiyor.
Ben cafeci b0kdan yapar demiyorum cafeci zaten dünyanın parasını kazanıyor o cafeden tamirden zartdan zurtdan.Bide sadece ayrı bir meslek olan web tasarıma falan nie atlıyor milletin hakkına giriyor onu sölüyorum.
Ama siz internet cafe de bilişim sektöründe web tasarımda bilişim sektöründe diye bir sacmalık diyorsanız olabilir.
Web tasarımcı adam eşşek gibi okucak 14 sene sonra başka herifin biri çıkacak çat senin yaptığının yarı fiyatına yapıyorum.Ulan bu adam burda web tasarımcı yalı kazığı mı ?!