Internet Explorer 10

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    Bunda google'ı nasıl varsayılan arama motoru yapıyoruz?

     

    Edit: Hallettim, eklentilerdeymiş. Yıllar sonra ilk defa IE'deyim.

    Fatih tarafından 18/Kas/12 22:07 tarihinde düzenlenmiştir

    enjoy i'm vaccinated
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kostak
    kostak's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2012
    Erkek

    @Slothere: Ben yapılan emeğe bu kadar saygısızlık edildiği için öyle laflar ettim adamlar sonucta yeni birşey yapmış tamam o senin istediğin gibi olmasa bile bu kadar MS nin haketmediği gibi anılması dokundu bana.Evet iş tecrübem yok bir kez bir yerde staj gördüm. Zaten benim alanım veri tabanı öle takılıyorum. Ben tarayıcıyı sadece nette gezinmek için vs işlemler için kullanıyorum ama css bilmem ne anlamam. Sende bu tepkinde haklı olabilirsin bir şey demiyorum.Ama yapılan harcanan emek önemli. Bir proje yaptığında sen nasıl emek veriyorsan bu da öyle. Düşündüm de bu tip çıkışları hep yapıyorum

    @RotKerim: Ben IE fanı değilim bu son çıkardıkları hoşuma gitti. Ne yapayım ben senin bilgisayarında kaç tane tarayıcı var. Varmı bana bir faydası. Ama standart kullanıcı diyerek böyle sınıflandırmak yanlış çünkü beni tanımıyorsun.


    Bir var dan gelen bunca varlık, bir yok a nasıl sığar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    bi güncelliyim bari dedim. önce 2 saat nerden indireceğimi aradım. her nasılsa berbat bir site yapmayı becermişler. girip ie bölümüne tıklıyorsun sonra uğraş dur download linkini bulcam diye. chromedan alıştığım hakkında bölümünden tek tuşla güncelleme zaten yok. neyse kurduk derken sistemi yeniden başlat dedi. ben firefoxu güncelledikten sonra sadece onu yenden başlatmaya üşeniyom bana komple bilgisayarı yeniden başlattı. güncelleme yüklensin diye beklettikten sonra tabi.

    ilk izlenimlerim bunlar.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo
    Prometheus bunu yazdı

    bi güncelliyim bari dedim. önce 2 saat nerden indireceğimi aradım. her nasılsa berbat bir site yapmayı becermişler. girip ie bölümüne tıklıyorsun sonra uğraş dur download linkini bulcam diye. chromedan alıştığım hakkında bölümünden tek tuşla güncelleme zaten yok. neyse kurduk derken sistemi yeniden başlat dedi. ben firefoxu güncelledikten sonra sadece onu yenden başlatmaya üşeniyom bana komple bilgisayarı yeniden başlattı. güncelleme yüklensin diye beklettikten sonra tabi.

    ilk izlenimlerim bunlar.

    tıkladım açtım, açmaz olaydım. açılmadan çalışmayı durdurdu hatası verdi. bildirim penceresine kapat diyorum yenisini açıyor, sürekli tıklıyorum sürekli yeni hata penceresi açıyor. explorerinize sokayım la.

    edit : daha da gitmiyo. reset atıp geliyom amk. nerden esti aklıma amk.

    Prometheus tarafından 18/Kas/12 22:28 tarihinde düzenlenmiştir

    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2012
    Homo
    RotKerim bunu yazdı
    kostak bunu yazdı
    Slothere bunu yazdı
    kostak bunu yazdı
     Microsoft tan kralı yok ayrıca kim ne derse desin. Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş hesabı sizinkide. Ayrıca bir kişiyi veya kurumu eleştirebilmek için en az onun yaptığı kadar bir şey yapman gerek.

    Sen yenisin galiba :P

    .Net'in nimetlerini keşfedip bir anda MS fanı olmuşsun gibi bir izlenim edindim. Cahil cesaretiyle bir laf atmışsın ortaya ama o lafına ileride tecrübelendiğinde baktığında "ne demişim lan ben" diyeceksin :)


    Bu sitede yeni olabilirim veya çömez yazıyo olabilir. Bu benim yeniliklere at gözlüğüyle bakmamı gerektirmez. Bizi bir şey  bilmiyor sanma  kimseyide öyle cahil falan diye küçümseme. Daha yasşım genç olabilir bu da tecrübesiz olduğum anlamına gelmez daha öğrenicek çok şeyim olduğunu biliyorum  ama ikitane tarayıcının hangisinin daha iyi olduğunu anlamak için fazla tecrübeye gerek olmadığını savunuyorum.  Ayrıca benim bilgisayarımda 3 tarayıcı da yüklü . chrome mozilla ie. i10 dan öncesini bende beyenmiyordum. ama bunu bir yükleyip denemek istedim baktım gerçekten güzel hoşuma gitti hızlı da öncekilerin aksine beğendim. Herkesin hoşuna gitmeyebilir.

    madem bu kadar ie fanısın ie kullanmam için 5 tane neden sayabilir misin? dur ben senin yerine sayayım.
    1. cok hızlı ııııı

    2. yani şey mikrosoftun ürünü güvenli

    3. ııııı şey

     

    şimdi oturup kimin bilgisayarında kaç tarayıcı var tartısması yapmayalım istersen adını bile duymadıgın tarayıcılar var bilgisayarımda emin ol. ve son olarak evet senin gibi sıradan bir kullanıcı için tarayıcı sadece hız önemli olabilir ama emin ol bu yeterli değil, üstteki yorumları okursan adamlar css diyor, .NET diyor... 

    css ne amk 3. sınıf bebesini oturt 3 günde css uzmanı olsun böyle olayı büyütmenin abartmanın biz işi biliyoruz css uzmanıyız tavırları yersiz , .net konusu var birde olaya tecrübe olarak bakarsak kendi arkadaşımı övmüş gibi olmayayım ancak kostak .net in babası değilsede kayınbiraderi falan olur iyidir yani , adamlar uğraşıp tarayıcı yapıyor millet kullanmayı bırak birde kullanana nasıl kullanıyorsun falan gibi muamele yapıyor bahsettiğiniz program ekrana merhaba dünya yazdırmak değil la koca tarayıcı

    Lotus tarafından 18/Kas/12 22:37 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2010
    Erkek

    chrome + yandex :  =  ilaç


    Merhabaaaaa
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nothin
    nothin's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Dişi

    I hate ie


    aşk; tüm anneler gibi güçlü olsun !!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalenes
    kartalenes's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Nisan/2011
    Erkek

    Ne yani biz p*ç miyiz ( Hala Xp kullananlar )

     


    Olduğu kadar , Olmadığı kader ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    Slothere bunu yazdı
    zumsuk bunu yazdı

    Yazılım firması olduğu halde senelerdir neden sağlam bir explorer sürümü gelmiyor ; hayatımda windowsla ilgili en çok merak ettiğim soru budur.

    bilen, fikri olan var mı ?

    Başkalarının fikirlerine bel bağlamak yerine kendi standartlarını üretip onu kullanmaya zorlamak istemeleri yüzünden hep dışlanmış bir tarayıcı olarak kaldı. Halbuki webkit veya moz çekirdeğini alıp kullansalar hiç bir dert kalmayacak. Onların düşüncesine göre illa kendi standartları olacak ve bu standartlar kabul edilecek. Standart yaratması kötü bir şey değil elbette. Ama bu standartı başkalarının desteklemesini beklemek ahmaklık. Yaptıkları standartlarda özgün bir durum veya diğerlerine kıyasla daha çok başarı oranı olsa belki diğerleri de bunu kabul edecek. Ama daha iyisini yapamayıp, piyasanın standart olarak kabul ettiklerini de kabul etmeyip dikine gidersen yere çakılmanda o kadar hızla devam eder. Her yıl ie kullanımının ne kadar düştüğünü bildikleri halde bir adım atmıyorlarsa bunun başka açıklaması yok demektir. Halbuki windows gibi bir işletim sistemine entegre olarak sunduğun programı belirli standartların üzerine çıkartmayı başarsan o pazarda da büyük başarılar elde edeceksin.

    hocam açıkça gösteriyor ki ; kendi standartlarını yazamıyorlar. webkit, presto, gecko, khtml motorlarında sıkıntı yokken bir tek ie'de sorun var. Trident berbat. Webmasterların belası.

    Açıkçası microsoft'un ne yapsak tutar fikrini savunduğunu düşünüyorum. Yoksa microsoft istede sağlam explorer yapardı

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2007
    Erkek

    Boş bir tartışma içerisindesiniz gibi geliyor bana. Microsoft gibi firmanın ne sizin gibi yandaşlara ihtiyacı var, ne de bizler gibi eleştiri yapanlara ihtiyacı var. Takmıyorlar çünkü. IE9 ilk çıktığında Microsoft Türkiye ile birkaç kez irtibata geçmeye çalıştım. Eksik olan, sorunlu olan, yanlış yapılmış kısımlar hakkında hem e-mailler hem de telefon görüşmeleri yaptım. Sonuç ? Koca bir sıfır. Kullanıcının düşüncesini yok sayan firmanın beğenmediğim ürününü dibine kadar kötülerim arkadaş. Bir tarayıcıda aranan tek özellik hız değildir. Kullanılabilirliği, site içerikleri karşısında verdiği performans gibi önemli konular da var. Şimdi Microsoft bir sürü emek harcadı diye göklere mi çıkaracağım? Yerin dibine batsın IE.

    Neden Firefox, Chrome, Opera gibi diğer tarayıcılar her geçen gün IE'yi geçmeye başlıyor? Çünkü kullanıcıları dinliyor. Bugün Firefox'un yeni bir sürümünü indirmek istediğinizde size müşteri memnuniyeti anketi ve öneri gönderebilmek için fırsat sunuyor. IE ne yapıyor? Sil baştan yaz. Kullanıcılara soran yok bir şey yok. Uğraşsın dursun millet işi ne? :P Madem bizlere sormuyor, kafasına göre ürün çıkarıyorlar, otururlar kendileri kullanırlar artık :)


    Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 4933 Toplam Mesaj: 45