İnternet Kablosunu Nasıl Uzatabilirim? Yardım!
-
uzatmak saçma olur ölçdüğün uzunlukda cat5 al, 2 tane rj45 uç al cross makasda lazım kafaları çakıcan, cross makas her evde bulmadığı için sendede yoksa eletirikciye git onlar yapsın bulurum diyosan cat5 in renkli uçlarını bi güzel ayırıcan bu şekil çakıcan

ontedi bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar, uzatmamdaki amaç diğer odadaki bilgisayarın da internete girmesini sağlamak.
Cat5 kabloda 8 tane farklı renkte kablo var. Araya gelecek olan kabloda ise 2 tane farklı renkte kablo var. Böyle bir şey mümkün mü?
-----------------------------o tt netin verdiği modemlerden çıkan kablo onların espirisi ne biliyorum ama modemin kutusundan çıkan kabloların 2 tane farklı rengi oluyo
-
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------aslında olur.şöyleki:
uzun 2li kabloyu 4 parça olcak şekilde bölersin.elinde 8 tane 2li kablo olur.onlarıda karşılıklı bağlarsın.
ama ethernet kablosu alıp bağlamanda fayda var.normal elektrik kablosuylada olmaz tabiki :D elindeki kabloyuda bilmek lazım.
hiç uğraşma,git bilgisayarcıya 10 metre ethernet kablosu istiyorum de, uçlarınıda yapsınlar.gzel güzel kullan