İphone 13 128 Gb Uyguna
-
14 Pro'da bu sefer bayağı aradaki fark açılacak. 12 ve 13 ailelerinde temel model ile Pro modeller arasında kamera ve ram harici pek fark yoktu. Kullanıcıda haklı olarak o kadar para vermeye gerek yok düz modelde işimi görür diyordu. Apple kendi kendinin satışlarını baltalıyordu. 14 ailesinde temel ve Pro model arasındaki farkı bayağı açmışlar. Tıpkı 11 ailesinde olduğu gibi.
Tabi bu fiyatada yansır. 14 Pro'yu en az 30 binden bekliyorum ben. Yeni model çıkınca Apple hemen bir önceki Pro'nun üretimini durduruyor.
Yurtdışından iphone alma meselesine gelecek olursak pasaport kaydı olmuş 2 bin 700 küsur lira. Pasaport sizin adınıza olmalı ve 3 sene boyunca o telefon sadece sizin adınıza olan hatlarla çalışacak. Ayrıca Apple en son yurtdışı iphonelara 1 yıl uluslararası garantiye rağmen bakmıyordu. En son mahkemelik olunca mecburen biz bakmayız ama yetkili servislerimiz bakar demişlerdi ama onlarda ota boka kullanıcı hatası diyor. Yani yurtdışı cihazı garantisiz kabul etmek lazım.

-
14 de A15 ile gelecekse hiçbir anlamı yok 13 ten 14 e geçmenin.
-
Çip krizi var birde işlemciler artık aşırı hızlandı. Şuan A11 işlemci yani iphone X'teki olan işlemciyi bile kullansanız oyun harici günlük kullanımda farkını anlayamazsınız. Oyun dediğimde Candy Crush falan değil. Call of Duty, Pubg gibi oyunlar.
iphoneların hızlı olmasında ki bir diğer sebep kullanılan hafıza. iphoneların hafızaları nvme. O yüzden uygulamalar jet hızında indirilir, jet hızında kurulur. Ram dolunca uygulama hafızaya aktarılır. Böylece ram sorunu yaşanmaz.
Yani sonuç olarak rakamlara takılmayın günlük kullanımda cihazı aşırı zorlamadıkça farkı anlayamazsınız. Millet kaç senelik iphone 6-6S'leri cayır cayır kullanıyor.
Daha önce dediğim gibi düz iphone modelleri Tofaş Şahin'dir, Pro'lar ise Tofaş Doğan. Ancak 14 ailesiyle bu fark iyice açılacak. Sony, LG ve HTC gibi devlerin piyasadan çekilmesi ve ardından Android üreticilerinin şımarıp telefonlarına iphone fiyatı istemesi Apple yaradı. Çevremde hep Android telefon kullanıpta telefon değiştirecekler o kadar para vereceğime iphone alırım deyip iphone alıyor artık.
-
Ek olarak bir kaç seneye kadar Apple'ın M1'in iphone'da kullanılacağını ön görüyorum. M1 çok seri bir işlemci ve sonuçta telefonda atom parçalamıyoruz.
Apple için telefonda işlemci ve tasarım Mercedes'in araba üretmesi gibi. Efsane bir tasarım yap ve onunla bir sürü model çıkar.
Dışarıdan bakan birisi için bu arabaların hepsi aynı model mesala :

-

-
-
insidae bunu yazdı
Merhabalar, iphone 13 128 gb alacağım 19 bin bandında sıfırı, kupon vs veya daha aşağıda nasıl alabilirim trden sıfır olarak n11 baktım kupon olayları pek yok sanırım hepsiburada da 20 bine yakındı. 18-17 bine bulursam süper olacak.
geçmiş olsun, artık o fiyatlar da hayal oldu :)
-
mkyb bunu yazdı
Ek olarak bir kaç seneye kadar Apple'ın M1'in iphone'da kullanılacağını ön görüyorum. M1 çok seri bir işlemci ve sonuçta telefonda atom parçalamıyoruz.
Apple için telefonda işlemci ve tasarım Mercedes'in araba üretmesi gibi. Efsane bir tasarım yap ve onunla bir sürü model çıkar.
Dışarıdan bakan birisi için bu arabaların hepsi aynı model mesala :
Ne Fark var :S Hepsi aynı
-
-