İphone 4S Ve Siri ! Yapay Zekanın Gerçek Anlam Ve Kullanımda İlk Adımlarımı ?
-
Evet arkadaşlar siri olayını duymuştum ama bu elemanın çektiği video sayesinde bu kadar ilerlemiş olduğunu gördüm bilmiyordum. izlediğiniz zaman göreceksiniz ki sadece sesli komut sistemi değil size cevapta yetiştirebilen aynı şekilde bilgi sunan bir yazılım olduğunuda görüceksiniz. Bu sistemin 4-5 sene sonra iyice geliştirilmiş halini gerçekten çok merak ediyorum. Videoyu izlediğiniz zaman daha iyi anlayacaksınız
-
bu videodan sonra içimde iphone 4s e karşı sempati oluştu 4 leri hiç sevmemiştim 4 5 sene sonra evde bilgisayarlar olur onlara söyleriz herşeyi yaparlar ben robot filmine doğru gidiyoruz :)
-
KeRiM_0_5 bunu yazdı:
-----------------------------bu videodan sonra içimde iphone 4s e karşı sempati oluştu 4 leri hiç sevmemiştim 4 5 sene sonra evde bilgisayarlar olur onlara söyleriz herşeyi yaparlar ben robot filmine doğru gidiyoruz :)
-----------------------------boşuna sempati oluşturma türkçe dilinde yok siri :)
-
hiç olmayacak diye birşey yok androide istiyorum ben bunu :)
Edit: androidde varmış youtubede videosu var :)
-
-
siri'nin kullandigi sistemin temeli benim ve zamaninda zumzuk'un kodladigi botlarla ayni. "anahtar kelime"
BU BIR YAPAY ZEKA DEGİL.
sadece ses tanima ile cumle icindeki anahtar kelimelere gore request yollayip gelen cevabi gosteriyor o kadar.
yapay zeka bambaska bir olay.
HolyOne'in Compishco konularinda yaptigi yorumlar vardi. onlari okursaniz anlarsiniz zaten.
BU SADECE BİR BOT.
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------siri'nin kullandigi sistemin temeli benim ve zamaninda zumzuk'un kodladigi botlarla ayni. "anahtar kelime"
BU BIR YAPAY ZEKA DEGİL.
sadece ses tanima ile cumle icindeki anahtar kelimelere gore request yollayip gelen cevabi gosteriyor o kadar.
yapay zeka bambaska bir olay.
HolyOne'in Compishco konularinda yaptigi yorumlar vardi. onlari okursaniz anlarsiniz zaten.
BU SADECE BİR BOT.
-----------------------------
bunu yazıcaktımki yazılmış. tamamen ses tanıma teknolojisi ile keywordler ayıklanıyor ona göre önceden hazırlanmış cevapları veriyor. -
ilimunati senin bu hayranlığın eline alana kadar olur kardeş :)
-
-
FCN bunu yazdı:
-----------------------------AbdullahAzad bunu yazdı:
----------------------------------------------------------
-----------------------------
Üzüldüm bu açıklamalara. Siz böyle büyük çapta sistemlerin halen basit bot usulleri ile yapıldığını mı düşünüyor sunuz ? Yoksa Yapay Zekanın alt dallarından olan NLP(Doğal Dil İşleme) yöntemlerinin kullanılmasına rağmen Siri nin biraz basit gelmesiyle mi bot diyorsunuz kendisine ? Biliyorum Lisple Prologla uğraşmak, dil işlemek falan filan biraz uzak türklere belki ama, yapmayın abi, Siri ye de basit bir bot demeyin, hemen mantıkla keywordlerle çözmüşsünüz olayı ya helal.
Kaynaklar:
http://en.wikipedia.org/wiki/Natural_language_processing
http://en.wikipedia.org/wiki/Siri_(software)
http://ce.yildiz.edu.tr/myfile.php?id=14&cat=265
-
bu işte feci çakallık var.Mesela şemsiye , neyin içinde ?? yağmurla ilgili .. O zaman yağmuru sruyor şeklinde.Feci şeyler getirdi aklıma.Tarcanbot'ta kullanabileceğim.
Fakat yine güzel iş yapmış.akıllı duruyor :)