İphone 4S Ve Siri ! Yapay Zekanın Gerçek Anlam Ve Kullanımda İlk Adımlarımı ?
-
İşte en büyük yanılgı bu.Senin bahsettigin türde datayı remote olarak tutan yapay zekalar teoride şu şekilde çalışıyor.Ben bir A.I. sistemini izole ettiğimde ortak bilinçten kopsa bile hala öğrenme yetisi durmakta ve öğrenmeye devam etmektedir.Ne zamanki toplam bilince yeniden katılır o zaman yeni öğrendiklerinide diğer nodelarla paylaşır.Sorun verinin tutuldugu nokta değil single node'un ögrenme yetisidir.
ek olarak kendini akustige yada lehceye ayak uydurması hem ses tanıma hemde temel bir uzman sistem işlemidir.Çünkü işin ucu bir yerden sonra ses tanımadan çıkıyor tezimi bu konu üstüne vermiştim akustik hesaplar bir yerden sonra tamamen bulanık mantıga dayanıyor.
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Not:Darpanın destekledigi Boston Dynamics'in geliştirdigi yürüyen robot videosu aşağıda
http://www.youtube.com/watch?v=W1czBcnX1Ww
-----------------------------Bir çok yorumu okudum fakat yapay zekayla ilgili pek bir bilgim yok ama mantıken eğer internete bağlanmadan birşeyler yapabiliyorsa o zaman birşeyler başarılmıştır.
Bu BIG DOG da asimo nun çok çok ilersinde bi teknolojiye sahip bence, nedeni ise bunda geri besleme var nasıl yaptılarsa dengesini kendi kurabiliyor 4 ayağıyla o kadar ani tepkilere cevap verebiliyor, asimo merdiven çıkıyo diye büyük olay oldu, arkasından bi dokunsan yere yığılıveriyor, bu big dog ne olursa olsun yoluna devam ediyor, korkutucu bi teknoloji :)
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------İşte en büyük yanılgı bu.Senin bahsettigin türde datayı remote olarak tutan yapay zekalar teoride şu şekilde çalışıyor.Ben bir A.I. sistemini izole ettiğimde ortak bilinçten kopsa bile hala öğrenme yetisi durmakta ve öğrenmeye devam etmektedir.Ne zamanki toplam bilince yeniden katılır o zaman yeni öğrendiklerinide diğer nodelarla paylaşır.Sorun verinin tutuldugu nokta değil single node'un ögrenme yetisidir.
ek olarak kendini akustige yada lehceye ayak uydurması hem ses tanıma hemde temel bir uzman sistem işlemidir.Çünkü işin ucu bir yerden sonra ses tanımadan çıkıyor tezimi bu konu üstüne vermiştim akustik hesaplar bir yerden sonra tamamen bulanık mantıga dayanıyor.
-----------------------------yapay değilde orjinal zeka olarak düşünürsek, sen dışarıdan bağımsız kendi kendine birşey öğrenebiliyormusun ? hayır. herşeyi dışarıdan öğreniyorsun :|
bu durumda insan zekasının yapamadığı şeyi yapay zekadan beklemek nekadar akılcı olur bilemiycem :\
dipnot: olay hakkında pek bilgim yok. yorumları okuyarak yorum yaptım :\
-
@FOXXL
Şu şekilde anlatim ben senin suratına top atsam top suratına çarpsa ve burnunu kırsa bir sonraki sefer suratına topu fırlattıgımda eğer topun canını tekrardan yakıcagını bilip toptan kaçarsan bu bir zeka belirtisidir.
Eğer topu her attıgımda bu nedir niye birine sorar ve onun ögretilmiş bilgisinin komutu dogrultusunda hareket edersen bu bir zeka belirtisi degildir çünkü sen bir sebep sonuc ilişkisi geliştirmiyor çok geniş bir tablodan karşılaştırma usuluyle buluyorsun.Biraz karışık gelebilir en başta ama üzerine okumalar yaparsan anlarsın hacım.
Bu yapay zeka nedir,uzman sistem nedir,adaptive sistem nedir tartışmaları bir yerden sonra cidden sözlerle anlatılamıyor matematik fonksiyonunu koyuyorsun anlaşılıyor.
-
güzel...teknoloji ne mubarek bir ekmek yarabbi.