İphone 5, 12 Eylül‘De Tanıtılıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    schwarzseherisch bunu yazdı

hocam bak şimdi. steve jobs'un biyografisini okudum. sende büyük ihtimalle onu okudun fanatiklik yapıyorsun.

apple modasına kapılıp alındığına katılıyorum bende. hani iPhone'nin adı var havası var alalım havasında çoğu kişi. sen diyorsun ki, apple bir sürü şey yaptı, apple olmasa bunlar olmazdı falan filan. Apple adobe'nin kurulmasına yardımcı oldu evet ama Adobe'yi bu günlere o getirmedi. sadece kurulmasına yardımcı oldu. 

mesela apple xerox'dan gui'i çaldı ve xerox'dan daha iyi uyguladı değil mi? 

şimdi aynı şeyi samsung, android yapıyor. apple'dan çalıyor ama daha iyi uyguluyor. 

ve android'in bu taktiği tutacak. neden mi? microsoft'da önceden bu taktiği windows üstünde uyguladı, bunu sende biliyorsun. windows'u her makinede çalışacak bir sistem olarak kodladılar ve tuttu.

Android'de şimdi her cihazda çalışabilecek şekilde yapıldı. Bir çok telefon firması Android'i kullanıyor. Apple'ın hatası buradadır işte. Onlarca cihaz, farklı özelliklerde, çeşit çeşit Android'li telefon.  Bir süre sonra iPhone'nin pazar payı oldukça düşecek ve satışları çok çok aza düşecek. Aynı iMac'de olduğu gibi.

Apple'nin bu taktiği kısa dönemde tutuyor ama uzun dönemde tam bir fiyasko. Steve jobs ise uzun dönem yaşayamadığı için bunu göremedi :) 

Apple'nin kurucu ortağı Steve Wozniak bile linuxcu adam, açık kaynağı savunuyor, sen hala burada apple'ı savunuyorsun :)

Android'in yazılım konusunda Apple'dan daha iyi olmadığını söylemiyorum. Android'in tasarım, kullanışlılık ve marka konusunda kötü olduğunu söylüyorum.

Apple'ın hiçbirşeyi fiyasko değildir. Windows'tan daha az pazar payına sahip, Dell'den daha az bilgisayar satıyor. Android kadar pazar payınada sahip değil. Fakat diğer şirketlere göre daha sağlam net geliri mevcut.

Apple yenilikçi firmadır. Yenilik olduğu sürece ayakta kalır. Sürekli yenilemelerinin nedenide bu. Apple 10 sene yerinde çakılı kalacaktır. aksini düşünenler için üzgünüm.

MacOs 10.8'e baktın mı hiç ?

http://www.youtube.com/watch?v=KhP0nDs2HoU

Mobilleştirdiler. Oyun sorunu çözüldü, bir sürü yenilik geldi. windows 8'de ve sonrasında göreceğiz bir sürü özelliği muhtemelen.

Apple size göre fiyasko gibi geliyor. Çünkü siz pazar payının herşey olduğunu düşünüyorsunuz. PAzar payına oynasaydı Apple kalitesini düşürürdü. Bugün müşteri memnuniyeti konusunda 1 numara. 

----

Xerox'tan çalmadı. Eğer biyografisi dediğin walter isaacson 'unsa (beyaz kitap) sende xerox'un arayüzü fikrini benimsemediğini ve projeyi bitirdiklerini bilirsin. Sonra Steve Jobs gidiyor, ar-ge çalışmalarına bakıyor ve sürekli saklıyorlar. Teleofnlar şunalr bunlar, yanlış hatırlamıyorsam 3 yada 4. kez gidişinde gösteriyorlar.

Adam alıp harikalar yaratıyor. Daha sonra Bill gates giriyor devreye ve o alıp çalıyor. Android gibi, samsung gibi. Sorun şu ; iPhone sonlandırılmamış bir projeydi. PAtentler vardı. Steve Jobs defalarca uyardılar Samsung ve Google'ı. Sonunda ceza geldi.

Dünyanın ne iyi yazılım şirketi dediğimiz Google "slide to unlock" a karşı birşey yapamdı. Klit açma konusunda bire bir yaptı. Çin malı gibi taktlitten öteye gidemedi. Android'in gücüde google'dan gelen değil ; linux'un (Açık kaynak ve özgür yaızlım'ın) gücüdür. 

---

Neyse konu iPhone 5 ve gittikçe sapıyoruz. Sonuç olarak eğer eski mesajları okursan karşı çıktığım şey şudur ;

Apple sadece moda rüzgarı değil. Yani ürün kalitesini, yaratıcılığını, ar-ge kısmını, devrimlerini (iPod ve iTunes ile müzik sektörü değişti, iPad ile tabletler değişti ki 2002'de microsoft çıkartmıştı, reklamcılık, tasarım anlayışı, mobil cihazlara getirdiği yeni soluk vs.. gibi devrimler)  herşeyi bir kenara bırakıp insanlar Apple'ı sadece moda rüzgarı sanıyor.

Apple'ı CEO'ların, yöneticilerin, ünlülerin kullandığı doğrudur. Buna özenip, başkası Apple alıyor diye , televizyonlarda sürekli iPhone , iMAc görünüyor diye Apple sadece moda akımıyla bu günlere gelmedi. Doğru, moda akımı konsunda çalışmaları mevcut.

MArkalaşmanın belirli kuralları var. Bir tanesi yüksek fiyattır. Bunun gibi bir sürü kuralıda uyguladığı mevcut. Fakat iPHone büyük ölçüde sorunsuzdur. Çünkü stabildir. Buna linuxçu arkadaşlarında katılacağını düşünüyorum. Çünkü kapalı sistem.

Android'in sevmediim yanı ise (o boktan dokunmatik cihazları bahsetmiyorum işletim sisteminden bahsediyorum) , kullanışsız. Gerçekten kullanışsız. O kadar gereksiz menüsü, o kadar gereksiz özellikleri var ki. Google gibi bir yazılım devi daha basit, daha mantıklı hale getirebilir. Zaten iç karartıcı tasarımına değinmek istemiyorum.

Linux'ta mükemmel projeler yazılabilir. Televizyonlar yönetilir, helikopterler kotnrol edilebilr. Fakat para kısmı iPhone'da. Apple programcılara para verir. Apple kazandırır. ADam 4 ile 4s arasında ses butonlarında bir kaç milimetre kaydırdı ve kim bilir kaç kişi yeni bir koruyucu kılıf almak zorunda kaldı.

Yani bir telefoncu Apple aksesuarlarından da kazanır. Programcısı kazanıyor, satan kazanıyor, aksesuarcısı kazanıyor. Müzik şirketleri kazanıyor (cd derdi yok birşey yok direkt iTunes). E abi bırakta Apple bu kadar destek görsün yani.

Türkcell'in uygulamasını indirdim 3 iliraya 50 tane müzik aldım. Beleş var mı ? VArdı. İdnrip yükleyebilirdim. Fakat Emeğe saygı diyoruz değil mi ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    opensource2009 bunu yazdı

Önce şu ikisini ayırt edelim. Benim eleştirdiğim noktayla senin konuyu çekmeye çalıştığın taraf. Bu işe kimlerle başladın ne demek? Hangi iş o emenike? Bir işe başlamadım ve Linux veya bir başka teknolojinin mesleki anlamda benim işim olması söz konusu değil. Bir son kullanıcı olarak kullandığım sistemler olduğu da bir gerçek. İşin açığı Linux konusunda yetkin olduğumu söylemekle birlikte, bir kere bile Linux'u övmemişken (bu konuda) neyin fanboyluğundan bahsediyorsun? Bu anlamsız konu bizi bir yere götürmez. Konu senin Apple'ın hissedarıymış gibi davranman, kendini bu ekosisteme katma çaban ve bunun ne kadar gülünç olduğu. 

Normal yorum yaptığın için kimse bir şey demiyor sana. Ama sen çıkıpta bunlarla karşıma çıkmayın dersen sana "bi siktir git" denir.

Android'in yine boktan oluşunu söylemen yine fanlıkla alakalı ki insanları yanlış yönlendiriyorsun. Yine burada Android'den bahsederken konuyu Linux'a getiriyorsun çık o konudan. Masal anlatmayı sevdiğini bildiğim için diyorum ki hiç Android Linux çekirdeğini kullanır muhabbeti açma. Şimdi sana Android'i de savunmayacağım. Hem konu bu değil hem yazdıklarım "kişisel" yorumum olur ve eleştiriye açık olur. Yine de "uygulamayı zorla kaldırıyorum yea" şeklinde bir saçmalığa dönmez.

Reklam konusu çok tartışmalı bir konu. Reklamı beğenmedim. Tekrar izledim tekrar beğenmedim. Reklamın kendisinin reklama dönüşmesi, sadece bir kez yayınlanması ve bu kadar başarılı olması, reklamın niteliğinin, bilinirlik ve akılda kalma olduğu düşünülünce büyük başarı.  Dediğim gibi reklamı beğenmedim. Reklamın reklama dönüşmesi reklamcılık adına büyük bir başarı. Devrim mi? Bana sorarsan reklam devrim değil, reklamın üzerinden dönen reklam şüphesiz ki reklamcılık başarısı.  Reklam devrim ilişkisi hakkında yazacak bir şeyim yok. İyi reklam filmi denildiğinde aklıma gelecek reklamlardan da değil. 

apple'dan sonra android'de uygulama kaldırmaya çalıştığımda uygulamalar saçmaladı. ÜStüne basılı tutuyorum, ana sayfaya atladı vs.. gibi bir cümleyi alıp bu şekle soktun ya.

Sana anlatacak lafım yok . Devam et. 2012 kafasınla 84 reklamını izledim beğenmedim deyip , yarattığı etkiyi bilmemen, anlamaman da cabası. İnsanlar yazıyor, internette üniversite profesörlerinin yazdığı tezler var sırf o reklam ve yayıncılığın gelişimi üzerine. Fakat bence devrim değil diyorsun. 

Bütün tespitlere, bütün araştırma sonuçlarına rağmen dünya dönmüyor, güneş dünyanın etrafında dönüyor diyebilirsin. Deme hakkına sahipsin. Bu gerçeği değiştirmez. Sadece insanların senle olan görüşlerini etkiler.

Soru sorman gereken konu şu : bu adam Apple'dan para almıyorken , microsoft, linux gibi bir sürü şeyi denemişken, üstüne androidi kullanmışken neden Apple diyor ? Neden bu kadar koyu hayran. Asıl sorgulaman gereken nokta bu. Anlamaya çalışman gereken nokta bu olmalı bence.

Birgün Apple'ın değerini herkesin anlayacağını düşünüyorum. "Abi teknoloji süper ya telefonlar daha nasıl gelişebilir ki?" denilen bir noktada iPhone'u çıkarttı. Apple harici bu şekilde yenilikçi ve yaratıcı bir şirketin olmadığını ve Apple'a birşey olursa teknolojinin yaratıcılık yönünden karanlık çağını yaşayacağını birgün herkes anlayacaktır.

Konuyu değiştirmemek adına Apple'ın mükemmeliyetinden daha fazla bahsetmeyeceğim. Bu mesajla bitiriyorum.

Şunu gayet net biliyorum ki : bazı şeyleri anlatamam. okuduklarımı okumanız, yaşadıklarımı yaşamanız gerek. Çünkü bazı şeyler hayat tarzıdır. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

@zumsuk biraz sert çıktım hocam özür dilerim. Bir an savunma ihtiyacı duydum. Telefona o kadar para verdim bir şey söylenince kendime küfredilmiş gibi hissediyorum. İşin şakası bir yana iosunda androidinde Allah belasını versin. Kimseyi kırmaya, kimseyle tartışmaya değmez bunlar için. Umarım bir şekilde daha ucuza daha yüksek teknoloji, yenilikçi ürünler kullanabiliriz hep beraber. Apple Google Microsoft önemli değil.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

heh şöyle ya öpüşün barışın öpüşelim barışalım hepimiz öpüşelim vs vs :) :)

ios uda android i de atıcam sizin yüzünüzden 3310 a dönücem arkadaş :D

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı

heh şöyle ya öpüşün barışın öpüşelim barışalım hepimiz öpüşelim vs vs :) :)

ios uda android i de atıcam sizin yüzünüzden 3310 a dönücem arkadaş :D

O değilde Ne IOS beni tatmin etti nede Android beni tanıyanlar biliyor Windows Phone'lu telefonum vardı pek bi memnundum ondan yada ben sürekli ofis işleri için kullanıyorum ondanda olabilir :) HTC'nin WinPhone 8'li telefonunu bekliyorum geldiğinde muhtemelen onu alırım :)

Hatasız Kod Olmaz... :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    4FY0K
    4FY0K's avatar
    Erkek

Resimdeki 12'nin yere yansıyan gölgesindeki 5 rakamını görebiliyoruz.
    Peki yeni çıkıcak olan Iphone'de neler değişicek?
    Yorumlar şöyle;

Yeni iPhone modelindeki en büyük değişikliğin ekran boyutunun büyümesi olacağı tahmin ediliyor. Ekranı büyük ihtimalli 4 ya da 4.3 inç olması beklenen iPhone 5'te NFC (Near Field Communication - Yakın Alan İletişimi) teknolojisinin bulunması kesin gözle bakılıyor.  

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Çıkmasına 1 hafta kalmış kimsenin doğru düzgün bir ipucu yok nasıl bişey olacağı konusunda, ne özellikler ne ekran boyu konusunda kesin bir bilgi yok.

Appledan pek hoşlanmıyorum ama bende buna hayranım herifler ne biçim sır tutuyor. bir kişide mi çıkarmaz tasarımı dışarı aq koca fabrikada, koca appleda

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

iphone iyidir güzeldir hoştur.

herkesin 1 gb ram koyduğu yerde adam 512 koyar

herkesin 1200-1500 mhz işlemci kullandığı yerde iphone 1000 mhz kullanır

herkesin telefonu donup dururken iphone donmaz. adamlar işin hakkını sonuna kadar veriyor Allahı var.

FAKAT

üretim maliyetinin 200-250 dolar olan bi telefona 2000-2500 fiyat çıkarmak ticaret ahlakına uymayan şeylerdir.

evet marka parası var markanın statüsü varda edeceği para 1200-1500dür.

sözüm sanada samsung:))

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek

Pahalı olur.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

onu bunu bilmiyorum ama belkide konu disi olucak ..

iphone 4s aldim 1 hafta kullanabildim..

Sonra iphone yi birisine verip ( aile yakinim )

samsung s2 aldim.

Nedenmi boyle Bir sey yaptim,  telefon kullandigim zaman kendimi ozgur hissetmem lazim.

Nasilmi iphone de apple store ye girdigimde her boka para isteyen uygulamalardan bikmistim ( Jailbreak kullan demeyin  Garanti disi birakiyor.)

Ama Android sistemli telefonda parali uygulamayi bir kac basit apk uzantilari ile ( Blackmrkt ) ile rahat sekilde indirebiliyorum.

Belkide kendimi kandiriyorum.

Ama ben Android i seviyorum kullanimi hosuma gidiyor..

yeri geliyor tema degistiriyorum, yeri geliyor Android sürümü degistiriyorum..

Peki iphone de bunlar varmi ? Benim baktigim kadari ile yok. belkide ben bulamadim. otomatik olarak apple nin onume sundugunu yemekten baska bir secenek gelmiyor.. buda hosuma gitmiyor..

Ha iphone tasarimi goruntusu Hos guzel. ama bunuda unutmamak lazim Bu ulkede 4s alip ta msn facebok twitter gibi siteler girip yada bir kac oyun indirip hava atmaktan baska bir bok yapmiyorlar.

Yani kullanici var. birde telefonu kullanmak var.

HoLyCat tarafından 05/Eyl/12 19:11 tarihinde düzenlenmiştir

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
Toplam Hit: 9624 Toplam Mesaj: 84