İphone'dan Sonra Başka Telefon Kullanamayan ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2010
    Erkek

    hd7 kulanıcısyım win phone 7.5 var

     

    ben hayatımda böyle stabil sistme görmedim, telefonumıu aldığımdan beri 1 kere olsun donmadı, takılmadı, arayüz mükemmel zaten ona diyecek birşey yok,

     

    ama kapalı bir sistem yapmışlar dosya yönteicisi yok iphonedaki itunes gibi bir yazılım var (zune) yani telefona tam hakim olamıyorsun ayrıca uygulama sayısı az, bunların dışında cidden mükemmel 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2008
    Erkek

    zumsuk kusura bakma ama ters tarafından anlıyosun.

    ben sana iphonun menü tasarımıyla androidin menü tasarımını karşılaştır demedim, öyle demiş olsam bile android menülerini değil uygulamaların görüntülerini almış gelmişsin, diğerleri de 3 sene önceki android sürümlerinin ana ekranları.

    ben diyorum ki, her marka görünümü farklı yapıyor, bununla da kalmıyor isteyen kullanıcı istediği launcheri ve tema yöneticilerini kullanarak görünümü istediği gibi yapıyor

    kimi ana ekranını widgetla dolduruyor kimi bomboş bırakıyor, kimi fontu değiştiriyor, kimi menüsünü yatay kullanıyor kimi dikey kullanıyor, birinin kayarak geçiyor biri başka bir efektle geçiyor falan filan.

    arkadaşımla ikimizde aynı marka model androidle çalışan telefon var ama eline alıp incelediğinde tamamen bambaşka telefonlarla karşılaşıyosun ana ekranından menüsüne, geçişlerden klavyelerine aklına gelebilecek herşeye kadar.

    benim demek istediğim ortada bu kadar değişken varken "androidin menüsü kötü" diye kestirip atmak sana hiç yakıştıramadığım bişey.

    gördüğün üzere iki mesajımda da iphone ve ios ile ilgili hiçbirşey söylemedim, benim bildiğim steve amcanın beğendiği şekil şemali değiştiremiyorsun, ama belki bi yolları vardır kişiselleştirilebiliyordur ben ios konusunda kesin bilgili değilim o nedenle o konuya girmiyorum, kabul et ki sen de android konusunda kesin bilgili değilsin, lütfen sen de konuya tam hakim olmadan böyle yapma.

    iyi akşamlar.


    http://kocaer.me
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    anubisx bunu yazdı:
    -----------------------------

    Bak hocam tartışmak güzel şey, zaten bu yüzden yazıyorum çünkü senin söylediklerin gerçekten bana eksik ve yanlış geliyor. 

    Tartışmamız sadece yazılım üzerine o yüzden 5mp kamerayı yada iPhone un dokunmatikteki başarısından bahsetmiyorum. Eğer tartışma oraya kayarsa bunun Stanley' e kadar yolu var :)

    Google' ın mobil piyasasına girişi ve ivmesi önemli olan, neden bu yola geç girdiği değil, yaptığı hamleler ve bu hamlelerin gücü, doğruluğu önemli. Android gibi bir platformu alıp geliştirip tüm dünyaya mobilite nin yeni yüzü olarak sürebiliyorsa ve bunu yaparken tüm insanları hedef alabiliyorsa işte bu başarıdır. Yok eğer diyorsan ki, başarı ferrari de, Google ın da inanılmaz projeleri var, özellikle X-Labs' ta. Ama dediğim gibi bir anda gelip IOS falan süpürüp pazar payını alıyorsa, tamamdır. Eksik olanı bulmuş ve tamamlamış demektir. 


    -----------------------------

    abicim eğer gerçekten dikkatli okursan 8 mp kamera olmasına rağmen ; herhangi 8 mpden çok çok daha iyi olduğunu görürsün dedim.Nedeni sadece kameranın iyi olması deği l;

    hdr teknolojisi, retina display teknolojisi, kamera yazılımı ve kameranın donanımı (mercekler konusuda neler yaptılar sunumlarda mevcut)

    bunların hepsi mühendislikle alakalı.Bu mühendisliğin çoğu yazılım üstüne.Donanımı iyi kullanıyorlar.Öte yandan ios kerneli nedeniyle bir çok problemde mevcut.

    Linux'un avantajı (evet google android'te linux kullanıyor) kendini gösteriyor.Zaten olan birşeyi kullanmak yerine (hele bu kadar iyiken) kendilerinin geliştirmeleri kadar saçma birşey olamazdı.

    Google'ın kaç tane iyi projesi var ? sayılı.Fakat ben sana orkut, buzz, wave gibi bir sürü örnekte verebilirim.Tutmayan, başarılı olamayan.

    Pazar payı hiç birşey değil.Hele kalkıp mühendislikten, yazılımdanb ahsediyoruz deyip, pazar payı diyorsan hiç birşey değil.Pazar payı sadece iyi bir 'şirket' olduğunu gösterir.

    İyi anlaşmalar yaptığını, şirket olarak iyi olduğunu gösterir.Strateji konusunda iyi olduğunu gösterir.Bir general motors, coca cola vs.. gibi.FAkat iyi bir mühendislik şirketi yada teknoloji şirketi olduğunu göstermez.

    --

    neyse gerçekten birşey öğrenmek istiyorsna 3-4 dcakikalık retina display ve hdr olayları var youtube'da bakmanı öneririm.

    Mühendislikte ise ; hiç iphone 'un neden micro sim kullandığını biliyor musun ? merak ettin mi ? çünkü donanımıdan yer kazanmak için.1 cmlik gereksiz boşluk bile yok içinde.İşte bu mühendislik harikasıdır.

    yada macbook air'dır.Yada imac'i biliyor musun?

    http://images.apple.com/imac/images/overview_new1_20110426.png

    o ekranı o şekilde ayakta tutmak için ucuz şeyler yerine mühendislik harikası malzemeler kullanıyorlar.

    Macbookların amlzemelerine falanda bakmanı öneririm.Mühendislik ve tasarım ne demek anlayacaksın

    --

    öte yandan, apple'ın mantık kısmınada bak.Mühenddislik sadece kod yazmak değildir.İnsanların hayatını kolaylaştırmaktır.Adamlar basit ürünler üretiyor.Mantık kısmında nasıl kolaylaştırırız diye düşünüyorlar oturup.

    Özellikle siri.Evet kolay birşet.Ben bot yapıyordum ve bunu ses tanıma ile birleştirebilip birşeyler yapılabilir.

    Fakat neden başkalarını aklına gelmedi ? neden başkaları bu kadarını başaramadı ? insanlar 'akıllı' olduğunu düşünüyor.Fakat olay kelimeleri gruplamakla alakalı.

    Peki neden bunu android akıl edemedi ? onda da vardı.Basit basit şeyler mevcut.Basit komutlar kullanıyor.

    Ben sana yazılım, donanım, tasarım, mantık konusunda apple'ın mühendisliğini aşan onlarca şeyini daha sabaha kadar anlatabilirim...

    Fakat sana hala mantıksız gelecek.O yüzden bu konularda konuşmamızın pek önemi yok sanırım.

    ---

    Fakat şunu gerçekten merak ettim.Google'ın arama motoru (ki son zamanlarda oldukça battı) , chrome , gmail (ki spamlarla boğuşuyorum), android, v8 javascript motoru harici dünyayı değiştiren şeyleri nedir mesela ???? söyler misin

    Ben bir tane daha biliyorum : webkit motoru.Chrome'unda kullandığı..Ve webmasterların en büyük dostu.Peki google bunu kimle ortak geliştirdi ??? ups onuda bilyiorum: apple..

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    nessaj bunu yazdı:
    -----------------------------

    hd7 kulanıcısyım win phone 7.5 var

     

    ben hayatımda böyle stabil sistme görmedim, telefonumıu aldığımdan beri 1 kere olsun donmadı, takılmadı, arayüz mükemmel zaten ona diyecek birşey yok,

     

    ama kapalı bir sistem yapmışlar dosya yönteicisi yok iphonedaki itunes gibi bir yazılım var (zune) yani telefona tam hakim olamıyorsun ayrıca uygulama sayısı az, bunların dışında cidden mükemmel 


    -----------------------------

    hocam bence iyi bir ürün üretmek isteniyorsa kesinlikle ama kesinlikle kapalı tasarıma geçmek gerek.Tabi elinde güzel bir içekirdek varsa.Yoksa biraz problem çıkartabiliyor.

    Ne kadardır kullanıyorsun ve hiç donma, çökme, veri kaybı yada saçma sapan (symbianlardaki gibi) aptal hatalarla boğuştun mu ? windows telefon dünyasına iyi girmeye çalışıyor sanırım.Bunun için baya para döküyor . ve sistem olarak karşılığını alacağını düşünüyorum.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2006
    Erkek

    türkiye pazarına henüz girmedi windows phone 7.5 

    yaz aylarında girmesi bekleniyor. 

    çıkacak olan windows 8 de bu arayüzü kullanıyor. 

    samsung ekranı tabiki fark ediyor fakat bu videodaki cihaz orta segment bir cihaz. yani üst seviye bir cihaz ile de incelemek gerek. örneğin en son ces te tanıtılan htc titan 2 de windows phone 7.5 kullanıyor ve olağanüstü akıcı ve hızlı bir telefon olmuş.

    http://www.youtube.com/user/windowsphone

    bu kanaldaki videolardan bir kaçına bak. son videolar da ces ten görüntüler var ve iphone 4s ile s2 ile falan karşılaştırmışlar. eğlenceli olmuş :) 

    ayrıca yine bu kanaldan windows phone 7.5 kullanan cihazları inceleyebilme imkanın var. 

    windows phone un diğer mobil işletim sistemlerine göre en büyük artısı (bana göre) yeni bir sürüm çıktığında bu güncellemeyi o zamana kadar bu sistemi kullanan bütün cihazlara getirmesi. bu olay android te ve ios ta yok. örneğin android 4 çıktı ve bir çok android cihazı bu sürümü kullanamıcak. ios 5 i bazı iphone modelleri kullanamaması gibi. fakat windows phone a gelen her güncelleme piyasada bu sistemi kullanan bütün telefonlara gelecek. bu cihazın geleceği için son kullanıcı açısından çok olumlu çünkü cihaz donanım dışında eskimicek.

    nokia lumia 800 ve 900, htc titan ve titan 2, samsung focus s şuan var olan en iyi donanıma sahip windows phone cihazları. 

    marketine gelirsek, 1 haftada 40 bin uygulama ile en hızlı giriş yapan market ünvanına sahip. ve tıpkı ios ta olduğu gibi her uygulama incelendikten sonra markete ekleniyor. 

    dört gözle türkiye ye gelmesini bekliyorum. microsoft türkiye windows phone un türkiye pazarında lider olacağını iddaa ediyor. çok büyük bir iddaa fakat ben inanıyorum. :)


    Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    iPhone alacak kadar param olmadı fakat olunca, Samsung S2 veya Note ile birlikte kullanırdım iPhone 4s veya 5 i. Androidden de asla vazgeçemezdim. Gerçekten iOS ve Android kullanmaktan büyük bir keyif ve zevk alıyorum. Bilgisayar tarafına geçersek değer, mac kullanmaya başladıktan sonra abi, inan ne windows ne linux görür oldu gözüm. Ubuntu 12.04 ü bekliyorum, sanal makinada kullanıcam, windowsu bootcample kurucam ama, bunların hepsini o mac makinada yapmayı düşünüyorum :/ Alienware lar bilehoş gelmiyor artık bana.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2010
    Erkek

    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

    nessaj bunu yazdı:
    -----------------------------

    hd7 kulanıcısyım win phone 7.5 var

     

    ben hayatımda böyle stabil sistme görmedim, telefonumıu aldığımdan beri 1 kere olsun donmadı, takılmadı, arayüz mükemmel zaten ona diyecek birşey yok,

     

    ama kapalı bir sistem yapmışlar dosya yönteicisi yok iphonedaki itunes gibi bir yazılım var (zune) yani telefona tam hakim olamıyorsun ayrıca uygulama sayısı az, bunların dışında cidden mükemmel 


    -----------------------------

    hocam bence iyi bir ürün üretmek isteniyorsa kesinlikle ama kesinlikle kapalı tasarıma geçmek gerek.Tabi elinde güzel bir içekirdek varsa.Yoksa biraz problem çıkartabiliyor.

    Ne kadardır kullanıyorsun ve hiç donma, çökme, veri kaybı yada saçma sapan (symbianlardaki gibi) aptal hatalarla boğuştun mu ? windows telefon dünyasına iyi girmeye çalışıyor sanırım.Bunun için baya para döküyor . ve sistem olarak karşılığını alacağını düşünüyorum.


    -----------------------------

     

    1 aydır kullanıyorum telde 1 ghz işlemci var şu ana kadar hiç kasma çökme vs görmedim

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    o6u2 bunu yazdı:
    -----------------------------

    zumsuk kusura bakma ama ters tarafından anlıyosun.

    ben sana iphonun menü tasarımıyla androidin menü tasarımını karşılaştır demedim, öyle demiş olsam bile android menülerini değil uygulamaların görüntülerini almış gelmişsin, diğerleri de 3 sene önceki android sürümlerinin ana ekranları.

    ben diyorum ki, her marka görünümü farklı yapıyor, bununla da kalmıyor isteyen kullanıcı istediği launcheri ve tema yöneticilerini kullanarak görünümü istediği gibi yapıyor

    kimi ana ekranını widgetla dolduruyor kimi bomboş bırakıyor, kimi fontu değiştiriyor, kimi menüsünü yatay kullanıyor kimi dikey kullanıyor, birinin kayarak geçiyor biri başka bir efektle geçiyor falan filan.

    arkadaşımla ikimizde aynı marka model androidle çalışan telefon var ama eline alıp incelediğinde tamamen bambaşka telefonlarla karşılaşıyosun ana ekranından menüsüne, geçişlerden klavyelerine aklına gelebilecek herşeye kadar.

    benim demek istediğim ortada bu kadar değişken varken "androidin menüsü kötü" diye kestirip atmak sana hiç yakıştıramadığım bişey.

    gördüğün üzere iki mesajımda da iphone ve ios ile ilgili hiçbirşey söylemedim, benim bildiğim steve amcanın beğendiği şekil şemali değiştiremiyorsun, ama belki bi yolları vardır kişiselleştirilebiliyordur ben ios konusunda kesin bilgili değilim o nedenle o konuya girmiyorum, kabul et ki sen de android konusunda kesin bilgili değilsin, lütfen sen de konuya tam hakim olmadan böyle yapma.

    iyi akşamlar.


    -----------------------------

    abicim bak şimdi ; her şart altında, yani kim hangi uygulamaları , hangi widgetleri indirirse indirsin bir düzen olmalı telefon menüsünde.Bir standart.Bu sadece görsellik.

    Kişiselleştirmek güzeldir.Ki 6 sene tamamen linux kullanan biri olarak ; 5-6 farklı masaüstü, binlerc e program şu bu mevcut.Fakat karşı çıktığım nokta şu :

    Eğer kişiselleştirilirken düzen kayıyorsa, görüntü bozuluyorsa problem var.Belli bir standart altında olması gerek herşey.Özgürlük bile standart altında olmalı.

    ---

    Bu aralar ikna etme sanatı ile ilgili bir kitap okuyorum.ORdkai bir konuyla aynı bu iş ;

    bir markette standlar açılmış.Birinde 24 çeşit reçel,diğerinde 6 çeşit reçel var.2 stand arasındaki fark %40.Yani 24 çeşit olana %40 daha fazla insan gitmiş.Fakat stand'a gelenlerin satışına bakıldığında 6 çeşit olana fark atılmış.

    İnsanlar özgürlük seviyor.Fakat kafalarını karıştıracak derecede değil.Öğrenci için android güzel oalbilir.Yada bir linuxçu.Bak özgürlük var abi der.Fakat bir iş adamı, öğretmen, bilimadamı, teknoloji meraklısı olmayan biri için (ki nerdeyse kullanıcıların 5'te 3'ü öyle) büyük problem.ç

    Kafalarını karıştıracak, standart olmaması sorun yaratacaktır.Bunu android'in çözmesi gerek.Windows bunu cep telefonlarında gayet kolay bir arayüz ile çözmüş bence.İphone zaten tamam.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    SpArK bunu yazdı:
    -----------------------------

    iPhone alacak kadar param olmadı fakat olunca, Samsung S2 veya Note ile birlikte kullanırdım iPhone 4s veya 5 i. Androidden de asla vazgeçemezdim. Gerçekten iOS ve Android kullanmaktan büyük bir keyif ve zevk alıyorum. Bilgisayar tarafına geçersek değer, mac kullanmaya başladıktan sonra abi, inan ne windows ne linux görür oldu gözüm. Ubuntu 12.04 ü bekliyorum, sanal makinada kullanıcam, windowsu bootcample kurucam ama, bunların hepsini o mac makinada yapmayı düşünüyorum :/ Alienware lar bilehoş gelmiyor artık bana.


    -----------------------------

    iatkos ile ilkmac'i kurmuştum.Bakıyorum, birşey fazlsıyla sert geliyor.Dost, arkadaş canlısı ama bir o kadarda sert..Noluyor ya dedim.

    Günlerce baktım baktım.Yok aib bulamıyorum.En basitinden bi finder açıp başlık kısmından tutup, ekranda ordan oraya sürüklemek çok zevkli geliyor.Yahu ne bunun sırrı dedim.

    Sonradan fark ettim : windows yada linuxtaki gibi üzerine geldimi aptal aptal, ilkokul çocuğunun ypatığı gibi renk cümbüşü, efekt cümbüşü olmuyor.

    finder'ın ve diğer programların çerçevesini ve gölgelendirmesini fark ettim daha sonradan.Çerçeve yok.Vlcyi falan bakarsan göreceksin ; çerçeve yok.Resimlerde, videolarda bakarken arkada ekran ve direkt görüntü.O kadar güzel bir şey çıkıyor ki ortaya, mıncıklamaya, kurcalamaya doyamıyorsun.

    --

    kullana kullana çözdüm mac2in sırrını; adamlar üstüne geldimi efekt yapmıyor.Tıklandığında efekt yapıyor.

    Ne kadar basit, ne kadar saçma birşey.Takılmamak lazım.Fakat o kadar güvenli sistem havası veriyor ki.Sİlmek delete ile yok mesela, sağ tıklayıp silicen.Bunun gibi kısıtlamalara sinir oldum.Özellikle linux'tan geçince.FAkat fark ettim ki, beni kaç kere aptalca silmekten kurtardı (delte yerine shift+del kullanırım)

    Linux, windows 'a geçince artık istemiyorum.Tamam geçeyim ama mac arayüzü olsun.Hep bunu arıyorum.Gnome-shel kopyalamış çoğu şeyi, en çok yaklaşan o ama yine dağlar kadar fark var...

    Mac'in tasarımından çok şey öğrendim.mantığından vs.. oturup bunları yeni yaptığım sitede kullanıyorum.Durum : çevreden gösterdiğim insanlar kullanırken bayıldı (üstelik sadece demo)

    Bu adamlar işi bilyior.Amaçları yaşam tarzı oluşturmak

Toplam Hit: 5018 Toplam Mesaj: 50