folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İrade Ve Odaklanma Denemesi

İrade Ve Odaklanma Denemesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek
    Devilcode bunu yazdı
    splintercell bunu yazdı

çizik

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek

geç açma şu konuları yarın okul var.. okuldan gelir gelmez ilk iş okumak bunları.

not: niye et yemememiz gerektiğini hala anlamadım, 

dokunmak sanattır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    splintercell
    splintercell's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı

O yüzden lütfen şu konunu altına ; benimle iligli yorum ve görüşlerinizi yazmayın , yada konuyu geyiğe çevirecek şeyleri yazmayın. Yani ben söylemekten yoruldum. 

oshoyu bilenler vardır illa

http://www.oshoteachings.com/osho-resist-the-temptation-to-help-others-don%E2%80%99t-try-to-be-a-guru/

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

zumsuk forumlara baksan herkes astral seyahat yapıor bi ben yapamadım. Tek yapabildiğim sabah uyanınca rüyalarıma istediğim şekilde devam etmek :D

memento mori.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    umbatu bunu yazdı

geç açma şu konuları yarın okul var.. okuldan gelir gelmez ilk iş okumak bunları.

not: niye et yemememiz gerektiğini hala anlamadım, 

Vejetaryenlik başka mevzu. Hani şu hayvan olayı ile iligli mevzu var ;

http://www.youtube.com/watch?v=vJJ8mfLFOjM

Ama bunun dışında diyorum ki ; eğer böyle birşeye inanmıyorsanız bile 10-15 gün etten uzak durun.

Bilimsel açıdan da toksinler vs.. temizlenecektir. Yani faydalı birşey.

http://www.yemekzevki.com.tr/yogun-et-tuketimi-yogun-toksin-almak-anlamina-gelir/

Şurada bir kısmını açıklamış. Başka bir sürü yazı ve bilimsel olay bulabilirsin.

---

Kısacası ;

- Çok sevdiğin birşeye karşı koymak ,
    - Vücudu toksinlerden arındırmak,
    - Et yemeyerek ; farklı düşünce geliştirmektir. Yani et harici ne yemek olduğunu falan göreceksin.

Şu beyni geliştirmek ile iligli şeylerde; normalde yapılanlardan farklı birşey yapmayı vurgularlar mesela. Onun gibi.

Yani en kötü ihtimale 3-5 gün denersin ; bu sırada yumurta, süt, yoğurt, kuru yemiş, meyve gibi şeylerde vücuduna girer. Yani beslenme konusunda yine bir avantaj.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    bilenyok bunu yazdı
    asiminnesli bunu yazdı

as

meditasyon odaklanma diyince bu geliyo aklima

Sen daha gecen gun tahribata soven pust degil misin arkadasim? Senin ergen sancilarini cekemeyiz siktir git lan.

hihi anliyorum

I am Jack's inflamed sense of rejection
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

guzel konulardan bahsediyorsun fakat o kadar uzun yaziyorsun ki itici geliyor kapatiyorum saniyorum ki yalniz degilim

la liberte ne meurt jamais.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

Odaklanma motivasyon irade kişiye,kişinin psikolojisine bağlı olduğu için sende işe yarayan yöntemler başkasında işe yaramayabilir.Bana kalırsa bunlar insanın kendisini tanımasıyla alakalı.

Mesela babam 20 yıldır sigara içen biriydi küçükken babama dedim ki sigarayı bırak sadece ''tamam'' dedi.Bu olay 12 sene önceydi.Eğer iradeniz güçlü değilse kendinizi ufaktan sınayıp geliştirmek en iyisi olabilir ki zumzuk de ondan bahsetmiş.

Vejeteryanlık denmiş eti çok seven her öğün etli yemek arayan biri değilsen gereksiz olur.

Kola ? içmiyorsan aramıyorsan yine gerek yok 

Konu hakkında çok yazılır çizilir ama sonuç olarak her şey insanın kendini bilmesinde bitiyor.

Zumzuk kendi hayatını örnek vermiş iyide olmuş başkaları için çıkış noktası olabilir.

Buraya açılan sigarayı bırakma kilo verme konularını okuyun insanları anlamaya çalışın.

طדṮ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gastarbeiter
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek

hiç yemesem en az bir öğünüm etle oluyor hergün :| ve malak gibi oluyorm et yedikten bir 4 saat sonra. Kahvealtıda bile et yiorm sucuk vea kavurma vs. bir hafta bırakmıştım biraz rahatlama zinde uyanma vs vs etkiler olduğunu düşündüm sonra psikolojiktir la diyip 8.gün  dayandım ete göte :| şimdi aynı tas aynı hamam gidiyorm ama kendini tutup denemek lazım sonuçta bir şey kaybetmiyorsunuz.Bu yazı insallah beni bişeylere iter diye düşünüyorum :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı
    u235 bunu yazdı

Aga sen kendin bişeyler başarmadan bunları gelip anlatman sence çok inandırıcı oluyor mu?

Bunları ben uyguladım ve başardım alın buda reçetesi diye gelip bu konuyu açman gerek bence.Ama yinede konunu okudum.

Bence okumamışsın.

Okusaydın ;

1 senedir meditasyonu başardığımı,

kolayı ciddi şekilde içerken bıraktığımı (ki bıralı 4-5 sene oluyor),

15 gündür et yemediğimi ve şimdiden sonra ihtiyacım kalmadığını görürdün.

-

Tam olarak neyi başarmam gerekiyor merak ettim ?

10 senedir meditasyon yapıp, astral seyyahat (ki sadece sağlam budistlerin yaptığı, inancı güçlü olanlarn başardığı vs.. söylenir) yapmam ; sigara, alkol ve uyuşturucuya başlayıp bırakmam mı gerek ?

Belki vejetaryenlik için diyebilirsin ; fakat 3-4 kez deneyip 1 gün sonra yapamayan biri olarak 15 gün ve 12'yi geçtiği için 16. günümde olduğum ; sınav zamanı olmasına rağmen (yani dışarıdan hemen hazır birşeyler söyleyip geçirirdim), hala devam ettiğim birşey başarı değil mi ? 

-

Yani birşeyler başarmak için tanım ne oluyor merak ettim ? günde 20 litre kola içip bırakmam mı gerekir ??? 1.5 senedir 3 proje üstünde çalışmak benim için bir başarıdır. Kolaya bu kadar bağımlıyken bırakıp şimdilerde asitli hiçbirşey içmemek başarıdır. Alkol uzun süredir almıyorum. Et yemiyorum, meditasyon gerçekten işe yarıyor. 

Sen benden budist performansı bekliyorsan ; ömür boyu hayal kırıklığına sahip olacaksın

hayır bahsettiğim bunlar değil.Fiziksel bir bağımlılıkdan kurtulmakdan bahsetmiyorum.

Mesela sen ben bunları bunları yaptım vejeteryan oldum,meditasyon yaptım,kolayı bıraktım ve odaklanma gücüm arttığı bununda bana şöyle bir yararı oldu mesela: Üniversiteyi 1.likle bitirdim,eskiden başlayıp bıraktığım diller yerine bir dilde usta oldum ve o dille büyük projeler yazdım yada ne en azından eskiden başlayıp pes ettiğim projeleri bitirdim falan olabilirdi.

Benim şahsi görüşüm budur.Gözüm böyle somut bir başarı aradı açıkcası.

Toplam Hit: 6442 Toplam Mesaj: 51