folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İrade Ve Odaklanma Denemesi

İrade Ve Odaklanma Denemesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    splintercell bunu yazdı

çizik

https://t.me/pump_upp
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeratul
    zeratul's avatar
    Erkek

Zumsuk alkole bakış açın ne şu anda tüketiyor musun yada tüketmek bu dediğin şeylere ters mi ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    zeratul bunu yazdı

Zumsuk alkole bakış açın ne şu anda tüketiyor musun yada tüketmek bu dediğin şeylere ters mi ?

Kişisel bakış açım ;

Kıbrısta olduğumdan ilk geldiğimde resmen bokunu çıkartmıştım. En son bir fasıl geceisne 2 kız 2 erkek gitmiştik. Kızlar 1'er duble içti. Geri kalan 1 litrelik rakıyı elemanla ikimiz içtik. Sonra doğal olarak kötü oldum.

Sonra içmeyeceğim dedim. Viski, kırmızı şarap (tatlı sert serisi) ve rakıyı severim (tabi sağlam emze ve sofra varsa). Ama şimdilik içmiyorum. İçmeyide düşünmüyorum. Eziyet haline geldi.

---

Zen ve odaklanma yönünden bakacak olursak ;

Budizm, zen gibi uzak doğu kültürlerinde olay şudur ;

dünyevi şeylere bağlanma. Aslında Mevlana ve eminim yahudi ve hristiyan dinine mensup bir çok saygı duyulan kişi bunu söylemiştir. Araba, para, içki, sigara gibi şeylere bağlanma. Olay bundan ibaret.

Yani alkolü alışkanlık haline getirirsen sorun. 

Yemek konusuda biraz buradan gelir. Elma, sebze gibi doğal şeyleri tüketmek ruhu arındıracağınada inanılır. Dediğim gibi ben bu ulvi şeylere inanmadığımdan birşey diyemem.

Ama gerçek olan birşey var ki ; oda bu tarz besinler hafiftir. Hafif besinler yediğimde daha enerjik hissediyorum. Ama aç kalmamam lazım. Yani 3 ana, 3-4 ara öğün olması gerek. 2-3 saatten fazla aç kalırsam enerjim tükeniyor.

-------------------

Öte yandan bunu bir bildiri, din yada birşey olarak görmemek lazım.

Bu benim odaklanma sıkıntımı çözüme ulaştırmamın adımlarıydı. Yani senelerdir farkındayım ve b vitamini almaktan tut, odamı temiz tutmaya kadar bir sürü şey denedim. 10-10.5 gibi yatıp, sabah 6'da kalkıp spor yapıp gelmeye kadar (ki buda ilginç bir çözüm , hayat süperleşiyor). 

Ama odaklanma konusuna en yardımcı olanlar bunlardı. Uyku düzenini unutmuştum mesela, onuda ekleyebilirim.

Bu deneme meselesi. Buraya yazdım ; deneyenler, farklılaştırıp deneyenler olacak. Onlarda yazar. Bu sayede en mükemmel çözümlere ulaşabiliriz. Çünkü haplarla, şunlarla bunlarla uğraşmak itemiyorum.

Bizim atalarımızın yaptığı şeyler var. Uzak doğuda yapılanlar var. Binlerce senelik yöntemler. Haliyle bunların daha yararlı geleceğini düşünüyorum. Yoga ve wing chun (dövüş sanatı) gibi şeyleride denemek istiyorum. Dener, yazarım. Maalesef burada dövüş konusunda bulamadım (wing chun'un ne olduğunu bilen çok az salon var). Fakat yoga olabilir. Türkiye'ye gidince wing chun olabilir.

Bakıp yazarım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı
    umbatu bunu yazdı

geç açma şu konuları yarın okul var.. okuldan gelir gelmez ilk iş okumak bunları.

not: niye et yemememiz gerektiğini hala anlamadım, 

Vejetaryenlik başka mevzu. Hani şu hayvan olayı ile iligli mevzu var ;

http://www.youtube.com/watch?v=vJJ8mfLFOjM

Ama bunun dışında diyorum ki ; eğer böyle birşeye inanmıyorsanız bile 10-15 gün etten uzak durun.

Bilimsel açıdan da toksinler vs.. temizlenecektir. Yani faydalı birşey.

http://www.yemekzevki.com.tr/yogun-et-tuketimi-yogun-toksin-almak-anlamina-gelir/

Şurada bir kısmını açıklamış. Başka bir sürü yazı ve bilimsel olay bulabilirsin.

---

Kısacası ;

- Çok sevdiğin birşeye karşı koymak ,
    - Vücudu toksinlerden arındırmak,
    - Et yemeyerek ; farklı düşünce geliştirmektir. Yani et harici ne yemek olduğunu falan göreceksin.

Şu beyni geliştirmek ile iligli şeylerde; normalde yapılanlardan farklı birşey yapmayı vurgularlar mesela. Onun gibi.

Yani en kötü ihtimale 3-5 gün denersin ; bu sırada yumurta, süt, yoğurt, kuru yemiş, meyve gibi şeylerde vücuduna girer. Yani beslenme konusunda yine bir avantaj.

çok et yemem zaten ben,

de yani illaki et yemeyeceğiz diye sınırlamam yeri geliyor 15 20 gun yemediğim oluyor.

yani coğu zaman uzak duruyorum. yumurta vs cok tuketirim...

şimdi konunu  baştan sona okuyorum :D yorumları yazıcam.

dokunmak sanattır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Sen şimdi bol yağlı bir iskender de mi yemiyorsun, üzüldüm yeminle :|

We can be more, we can be much more.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı

Beni bilen arkadaşlar vardır ; herşeyi denemiş , odaklanma gibi bir şeye sahip olmayan adamdım. Bunu yenmek için bazı şeyler yaptım. Biraz onları anlatacağım.

Fakat en önemlisi : beslenme ve vejeteryanlık konusunda birşeyler yazacağım. Facebook'umda paylaşmıştım, facebook'u kapattım. Bir kaç kişi deneme için başlamak istemişti. Buradan yayınlayayım.

----

Önce genel bilgi vermek istiyorum kendim hakkımda. Nasıl odaklanmadan bihaber, motivasyonsuz, iradesiz ve maymun iştahlı olduğumdan bahsedeyim. Sonra 2 senedir süren denemelerimi yazacağım (emin olmak için sonuçları yazmadım ama denediğim şeyleri konularımdan fark edebilirsiniz).

2001 yılında eve bilgisayar alınınca, oyun fazla sevmediğimden (ve internet telefondan girildiği için fazla kullanamıyordum) frontpage vs.. ile html+css ile başladım. Sonra javascript, asp, qbasic delphi, vbasic ... derken php , sonra linuxa geçtim perl, bash programming, python vs.. derken garip garip bir sürü dille uğraştım.

Bu sıralarda günde 4.5 litre civarı kola içiyordum (2 tane 2.5 litrelik kola giriyordu eve ve dibindeki kısmı asitsiz diye içmiyordum). 8 sene boyunca günde 4.5 litreye kola içtim. Sonrasında bağımlı olduğumu fark ettim. 

bunun dışında yüzme, voleybol, basketbol, dans, borsa, okçuluk, aiesec ve tarzı bir kaç grupta organizasyon, kaligrafi, meditasyon (hala yaparım ve severim) , zen... ve şu an hatırlamadığım garip garip bir sürü şeyle uğraştım.

Netice ??? Odaklansam herhangi birinde sağlamlaşabilme şansım varken problem yarattı.

--

Çözümler;

Başta sıkıntılardan bahsedeyim : Kıbrıs'ta milli bisikletçi biri var. Onunla konuştuk, bir iki kez birlikte  bisiklet turuna gittik. Küçüklükten beri bisiklet sporu le uğrşaıyor ve başarılıda. Dedim ne güzel abi, ben bir sürü şeyle uğraştım ; hiçbirinde ilerleyemedim (yüzmede Eskişehir derecem falan vardır, ama hemen sonrasında aptalca şekilde istemeden bıraktım - 3.5 sene gitmiştim). Adam da dedi ki ; keşke bende farklı alanlarda birşeyler deneseydim.

O zaman fark ettim ; maalesef kimse halinden memnun değil. Ama benimki felaketti.

8 sene ardından ; kola dişlerimi mahfetti. 5 diş çekimi, 2'si yarı cerrahi. 9 kanal tedavisi ve 22 kaplama ama , her dişte dolgu. Oda yetmedi gastrit ve Kıbrıs'ta yaşadığım tonla problem yüzünden (temel neden istememem ve sevmemem) gastritten reflüye güzel bir geçiş.

Programlama ise nankör bir durum. Zaten unutkan yapım var, biraz elimi çekeyim ; öğrendiğim herşey sıkıntıya giriyor. Bu yüzden 1.5 senedir hem bir kaç proje üzerinde çalışıyorum hemde html+javascript ve php üzerine ağırlık verdim (javascripti düzgünce öğrenmek için kendi kütüphanemi yazma denemeine kadar gittim, amaç sadece yapıyı kavramaktı). 

--

Nasıl ?

Kola bağımlılığımı fark ettiğimde, ki 3.5 ay diş tedavisi gördüm ve ağzımdaki kan+ilaç+iltihap tadını hala unutmam, kolanın zarar verdiğini gördüm. Bırakmak için uğraştım. ilk denememde 8 gün ardndan masaüstünde duran Uludağ gazozunu bir dikişte içtim. Odan sonra bitti bırakıyorum dedim ve bıraktım. Sonrası daha berbattı. 

Mide normalde asit salgılar , ve kola geldiğinden asit üretimini düşürür (yoksa mideye büyük zarar verir). Kolayı bıraktıktan sonra  (hele 8 sene sonrasında) , asit miktarını düzenlemek için uğraması gerekti. Çünkü ilk günlerde asit yeterli olmadığından, mikroplar ölmediğinden bağırsaklara yayılan ve büyük sıkıntı çektiğim problemler yaşadım. Zaten kola yüzünden bağırsak sorunlarım vardı. Sonrasında asit yükseldi, düştü, yükseldi... 

3 ay kadar uyuşturucu bağımlısı gibi titrememin dışında, mide + bağırsak pertti. 8-9 ay kola içmedim. Sonrasında ise, tadı berbattı.

YANİ KOLAYI BIRAKIN !!!

Sonra havuç, elma, portakal suyuna falan yükledim. Ama şimdi öğrenciyiz. Ice-Tea almaya başladım, boku çıktı. Şimdilerde ise yemekle birlikte su içiyorum, normalde su içiyorum, devamlı su içiyorum. Asitli şeyleri, abur cuburları yememeye çalışıyorum.

------------------

Odaklanma Motivasyon

Meditasyon ve Zen Budizmi gibi şeylere baktım. Kaligrafi, vejetaryenlik gibi olaylarada baktım. Tek tek açıklayayım. Fakat şunu söylemek istiyorum : kilit olay MOTİVASYON. Eğer motivasyon yoksa, hiçbirşey başaramazsınız. Umud, hedef gibi şeyler önemlidir. Bu hayatta işiniz 3-4 bin kazanıp emekli olup ölmekse ; maalesef hayatınız çok zor geçecek. Daha büyük bir amaç edinin. İmkansız sadece kelimedir !

Kaligrafi : El yazım berbattı, düzelme yarattı ama en kötü 2 günde bir devam etmek laızm ve tahminimce br kaç ay devam etmek lazım. Yazı bir reflekstir. Yani otomatik yazarsın. Bu şekilde yazana kadar yapmak gerek. Odaklanma konusunda önemli birşey var ; eğer kendinden emin değilsen, yazı iğrenç oluyor. Kararlılıkla ve kendinden emin şekilde harfleri yazman, çizgileri çekmen gerek. Şart !

Meditasyon : Gerçekten önemli. Ben din gibi şeylere inanan bir adam değilim. Bu yüzden zen budizmindeki o ulvi şeylere inanmıyorum. Ama zen, karma vs.. gibi şeylerdeki bazı kurallara inanıyorum (zen sadeliği vs..). Fakat meditasyon bambaşka birşey. Şunu deneyin : 30 saniye hiçbirşey düşünmemeye çalışın. ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK zor !

Sürekli birşeyler düşünüyoruz, sürekli sürekli. Beyinimizi rahatlatmak gerek ve bu sadece uykuda oluyor. Meditasyon yaparak , 10 dakika kadar hiçbirşey düşünmeden durduğumu sanıyorum. Normalde 15-20 dk kadar meditasyon ama 1 senedir bu hale gelmez çok zor oldu. Aklımız yaramaz çocuk gibi. 

Kesinlikle meditasyon yani hiçbirşey düşünmememe durumunda , en az yaşınız kadar dakika kalmanız gerek.

Vejetaryenlik : Bunda amaç iradeydi. Yani hayvanlara yazık vs.. gibi bir amacım yoktu başta. Günde en az bir öğün et yemeyi severdim. Öğrenciyiz ; yediğimiz yemekler falan midemi mahfetti, evde yamak dert ; en basitinden sucuk yesen içinde ne var bilmiyorsun. Onu geçtim tavada iğrenç yağ kalıyor... Ohoo...

Fakat; şu an tam hatırlamıyorum ama insan hayatı boyunca toplamda 1.500'e yakın hayvanın hayatını karartıyor. 5-6 inek, 700 tavuk, vs.. gibi sayıları vardı. Balıktır şudur budur.

Dediğim gibi vejetaryenlik tartışması yapmak istemiyorum şu konuda ama vejetaryen ünlülere bakalım ;

Steve Jobs (ctrl+u'cular :)
    Bill Gates
    Brad Pitt (evet o kaslara etle ulaştı!)
    Voltaire
    Albert Einstein
    Leonardo da Vinci
    Leo Tolstoy
    Buddha
    Bernard Shaw
    Sokrates
    ISaac Newton
    Charles Darwin
    Benjamin franklin
    Joan Baez (S.J'un eski hatunu ve şarkıcı)
    Nikola Tesla
    Sting
    Thomas Edison
    Adolf Hitler
    Bill Clinton
    Pamela Anderson
    Avril Lavigine
    Angelina Jolie
    Natalie Portman
    Madonna

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_vegans

ve wiki answer'dan doğrulananlar

Türklerden Bulabildiklerim ;
    Leman Sam
    Ebru Şallı
    Füsun Önal
    Merve İldeniz
    Harun Kolçak

kaynak: ekşi (Türklerin doğruluğundan emin değilim).

---

Kısacası bu ve wiki listesindeki daha nice ünlü, bilim adamı, sporcu vs'de sizin kadar düşünüyor, çalışıyor, koşturuyordur. Yani bu adalar yapabiliyorsa olur değil mi ?

Fakat odaklanma kısmı için bahsedersem ;

Eti çok seven bir insanın (benim gibi) , eti birazcık yememesi; güzel bir irade, odaklanma ve motivasyon örneğidir. Ben 19 marttan beri yemiyorum. Daha önce 3-4 kez denemiş ve 1'er gün dayanabilmiştim. Şimdi 15. gün ve bir daha yemeyi düşünmüyorum. ARada sushi, somon ve hamsi kaçamağı yapabilirim.

Eti sevseniz bile 10 gün et yememek ; emin olsun sizi geliştirecek birşeydir. Odaklanmak önemlidir, irade sahibi olmak önemlidir !!!!

Yakın arkadaşlarım var, diyorlar ki 'ben yapamam, edemem' yada 'şimdi şurada bi X olsa yemezmisin ???'. Anlamadıkları konu şu ; ben yaparım dediğim için yapıyorum. İrade sahibi olmam gerektiğini düşündüğüm için denedim ve uğraşıyorum. Bunlar önemli şeyler. Şimdi adana vs.. kokusu aldığımda gerçekten yağını falan düşünüp bi uzaklaşıyorum. Sucuk sonrası o yağlar falan midemi bulandırıyor.

--------------------------

Gelelim Nasıl Yapılır ?

Öncelikle Meditasyondan bahsetmek istiyorum ;

Meditasyon

Zor gibi düşünülen ama çok kolay olan ama aslında zor olan birşey  (: 

Amaç şu ; yere veya sandalyeye oturun. Ayaklar falan derler de ben bağdaş kuruyorum. Gerek yok, onlara takılmayın. Daha sonra ellerinizi birazdan vereceğim videodaki gibi(zazen) birleştirin. Daha sonra hiçbirşey düşünememye çalışın. Tabi zor olacağından 1'den 10'a kadar sayın, sonra yine 1'e geri dönüp, 10'a kadar sayın.

NEfesinize odaklanın. Bu sırada aklınıza abuk subuk şeyler gelecektir. Birşey geldiğinde alıp, fikri düşünün. Çözümleyip sonra yine saymaya ve nefese odaklanın. Başta 10-15 saniye birşey üşünmeden duracaksınız (tabi odaklanma yeteneğinize bağlı). Ardından 30 sanite, 1 dakika, 2 dakika derken çoğalır (tabi tahmini söylüyorum). Fakat yarım saat aynı şekilde yerde oturduğumda olmuştur. Ne bacak uyuşmasını hissetitm ne başka birşey.

Dik durmak gerektiğinden, omurgayada faydası vardır.

http://www.youtube.com/watch?v=9QEtxFFNNiY

Bu videonun 2. ve 3. bölümleride var. Meditasyon hakkında bölüm yazarsanız youtube'da bulursunuz (yada kanala tıklayıp bakın).

Gelelim zazen olayına. Ben zen budizmini araştırdığım için (diğerlerine de baktım ama bununla S. Jobs yüzünden merak sarıp araştırdığımdan, devam ettim) zazen oturuşu Zen Budizminin olayıdır;

http://www.youtube.com/watch?v=Quqq9rjNLPM

Videolar alt yazılı.

--

Vejetaryenlik

Evet gelelim bu kısma. Genelde bir sürü şey denediğimden, yeni birşey denerken zorlanmıyorum. Fakat bunda ilk 3-4 gün zorlanmıştım. Yani sürekli aç hissediyordum. Öğrenci halimizle dzgün yemekte yok ama bir şekilde idare ettik. Şimdi açlık tamamen bitti. Vücut her ortama ve her duruma uyum sağlıyor.

Başlangıç ;

Et yemeyi bırakacağımıza karar verdiysek ; elma, muz gibi meyveleri depoladım. Yoğurt aldım. Ceviz, leblebi gibi kuru yemiş aldım. 

- 7-8 civarı : Sabah kahvaltıyı yapıyorum. Tahin pekmez gibi besleyici birşey yemeye dikkat ediyorum.
    - 10-10.5 civarı : sonra bir avuç ceviz, leblebi, badem (artık ne varsa).
    - 12-1 gibi çorba + taze fasulye yada haşlanmış sebze falan ne varsa
    - 2-3 gibi yoğurt olabilir, mevya olabilir
    - 6 gibi akşam yemeği
    - 9 gibide yoğurttur, süttür, meyvadır atıştırıyorum.

Bu sizin keyfinize kalmış. Diyetisyen, beslenme uzmanı vs.. olmadığımdan ben ; beni en çok tok tutacak şekilde idare ettim. Şu an gayet iyiyim. İnternetten bir sürü vejeteryan menüsü bulabilirsiniz.

Mısır gevreği, tahin pekmez, meyve, yoğurt, süt, kuru yemiş depolamak iyidir. Acıkınca meyve, acıkınca bir avuç kuru yemiş, acıkınca yoğurt... Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği haricinde 3-4 kez atıştırıyoruz. Az ve sık yiyioruz. böylece kilolarda gidiyor.

Proteine dikkat !

----------------------

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Kaligrafi biraz fantazi kalsa da ; meditasyon ve vejetaryenliği öneririm.

En en en kötü hayatınızdan 15 gün yeme içme dışında farklı alışkanlıklar kazanırsınız ve iradenizi denersiniz. Bence alınabilecek risk. Sonra ister yeyin ister yemeyin. ODaklanma, irade gibi yeteneklerinizi arttırır. FArklı düşünmeyi sağlar.

Mesela : etsiz ne yenir yaa ? diyordum, bir ton şey keşfettim. 

Aklıma birşey gelirse eklerim.

edit :

1.5 senedir birşeyler deniyordum ; bunlar en işe yarayanlarıdır. 1.5 senedir 3 projem var kendime ait ve derinden , sağlam şekilde geliyor. En azından 1.5 senedir ; sadece iş planı, analiz, arayüz ile çalışıyorum. Beni tanıyanlar bunun mucize olduğunu düşünür (: Hedefim 6 ay içinde siteyi açmak ve en az 5 sene devam ettirmek (açık kaldığında yenilikler gelecek).

meditasyon olayını deneyeceğim, merak ettiğim, gerçekten konsantreye fayda sağlıyor mu?

ama vejeteryanlık konusunu duşundum de zaten bi vejeteryan gibi besleniyorum, kuru yemiş,  kuru üzüm pekmez ceiz gibi şeyleri sürekli tüketen bir kişiyim.

et de yiyorum tabi ki ama yeri geldiği zaman.

dokunmak sanattır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    konpi bunu yazdı

Sen şimdi bol yağlı bir iskender de mi yemiyorsun, üzüldüm yeminle :|

10 gibi sınavdan dönerken 2 koyun kesmişler kapının önünde. Kanı, pis kokusunu falan görünce ; isker , mangal gibi şeyleri yememenin güzel bir karar olduğunu tekrar anladım..

ÖTe yandan güzel bir yazı yazmışlar ;

http://eksisozluk.com/entry/3875171

efendim burdaki yazilarin coook büyük bir kisminin damarima dokunmasindan dolayi söööyle güzeeel bir aciklama yazmak istegi icinde bulunuyorum

efendim simdi eeen bastan baslayalim

dogadaki tüm etciller kisa bir barsak sistemine sahiptir.ana enerji kaynagi olarak hayvansal yaglari kullanirlar.bunlarin en basinda da kollesterol gelir.sekerle alakalari yoktur.nisastayla hic.bitkisel kabuklarin cogu barsaklarina dokunur ve yemeleri gereken en sert bitkisel cisim ottur.hicbir etcil kalp yaglanmasi ya da kollesterol problemleri de yasamaz

gelelim otcullara

otcullar uzun barsak sistemine sahiptir tipki insan gibi ,ana enerji kaynagi olarak seker ve nisasta kullanir tipki insan gibi ve kollesterol sindiremez tipki insan gibi.ve her insan kollesterol sindiremedii icin kalp ve damar hastakliklarina yakalanma tehlikesi icindedir

etcillerin otcullari yönettigi dogru diildir.hitler de vejeteryandi ghandi de.

ya da gri sirt bi gorili ya da bir fili hatta bir gergedani yöneten herhangi bir etcil hayvana rastlamadim!!!hepsinin de köpek disleri oooooldukca gelismistir ve zekalari da pek de yerindedir.

gelelim tad meselesine.

zeytinyagli sarimsakliy emeklerin tadini veren bir et yemegi tanimiyorum.evet zevkler ve renkler tartisilmaz da dallamalarca bana agiz tadindan yoksun yaftasi yapistirilmasina da izin vericek diilim.

b12 konusunda oooldukca cahilce yazilar okumus bulunuyorum ki,vejeteryanlarin coook daha pozitif ve yararli bir barsak florasina sahip olduu gercegini tekrar vurguluyorum.

zeytinyagini düzenli yigen insanlarin kabizliindan söz edilemez.en azindan sebzeyle beslenmesi nedeniyle.sebzeyle beslenen bir insan gereksiz hayvansal toksinleri alamz.zekasi daha hizli calisir cünkü daha fazla taze besin ,mineral ve cesitli aromatik maddeler almaktadir

üstelik sebebi ne olursa olsun vejeteryan insan yedii seyin noolduunu ilk görüste tanir.nerden geldii belirsiz kalitesi ya da icerdii boktan maddelerin haddi hesabi bulunmayan ve les gibi kokan kiymadan yapilmis stadyum köftesio yemez.yediine dikkat eder.

efendim sözümü tamamlarken demek isterim ki etciller et yemeye devam edin ki gelecek nesiller en azindan vejetaryen olmak icin sebep aramasinlar.direk atalarina baksinlar.üstelik bitkisel proteinlerin de tas gibi olduunu ,en az hayvansal proteinler kadar yararli olduunu bilsinler.sevgiler

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Vejateryenlik hariç hepsini okudum azim meselesi hocam ne yazıkki bende sen gibiyim sigarayı bırakalı 1 ay oldu allaha şükür

ama bende daldan dala atlıyorum neyse ki bu aralar python'cuyumama inşallah böyle devam eder bazen çalışma azmi geliyor çalışıyorum ama çoğu zaman gelmiyor amk

üşengeçlikte tembellikte var bende bunları nasıl yenicez ah bi bilebilsem :( 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

@ umbatu :

Hocam beni öyle yıllardır bu işi bilen, herşeyi tamı tamıyla yapmış biri olarak görmeyin. Ben araştırır, uygular ; içinden iişime yarayanı alıp yaparım. 

Vejeteryanliğe geçişte etteki gibi protein alamadıklarından birde benim gibi ekmeğide azaltan varsa ; açlık hissedecektir. Bunu engellemek için meyve, yoğurt, kuruyemişe yüklenin dedim.

Normalde zaten mevsim meyve ve sebzelerinin yenilmesi ; kuru yemiş yenilmesi gerekmektedir. Doğal düzen ve bedensel ihtiyaçlar...

---

Meditasyona gelirsek ; kitap okumayı çok seviyorum ama 2 sayfayı hiç kesmeden okuyamazdım. Bir sürü şey düşünürdüm. Şimdi 10 sayfayı aşkın, hiç kesmeden okuyabiliyorum. Birde öğrenci mahallesindeyim (site gibi birşey). Sürekli gürültü var. Gece 2, 5 fark etmez. Birde canlı müzik çalan yer var yakında (hatta şimdi 3 tane oldu) ki haftasonu uyumak imkansız. Birde ev arkadaşım biraz dikkatsiz bu konuda, çokça uyanırdım.

Fakat şuanda hiçbirini sallamıyorum. Önceden kulaklıkla müzik dinleyip uyurken, şimdi nefesime odaklanıp uyuyorum. 

Önceden sabahları yada geceleri kalktığımda kafamda çınlama gibi birşey olurdu. Bazen çok çok rahatsız edici olurdu. Sürekli birşey düşünüyormuş gibi. Uykularımdan sık sık uyanıp abuk subuk şeyler hakkında birşeyler düşündüğümü hatırlıyorum.

Şimdi ise uzun vaadede kayboldu.

Meditasyon yanında 4 aya yakın süre ; gece 10.5 gibi yatıp, sabah 6'da kalkıp ; koşup yıkanıp sonra kahvaltı edip okula gidiyordum. Enerjim tavan yapıyordu (1 ay uyum sağlama sürecinde çok fenaydı). Sonra yaza girilince, gece dışarı çıkma falan gibi olaylar oldu ve bitti.

Dediğim şekilde uyuyup, öğlen yarım saat kestirirsem ; inanılmaz derecede enerjik oluyordum.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Et olmayan bir dünyada yaşayabileceğimi düşünmüyorum.

Varolsun Adana Kebap! Yanında da marulu domatesi olacak tabi.

Toplam Hit: 6443 Toplam Mesaj: 51