İran’A Şeriat ’Demokrasi’ Ve ’Özgürlük’ Vaatleriyle Geldi
-
odun_komuru bunu yazdı:
-----------------------------tranceport bunu yazdı:
-----------------------------ne yani sen istemiosun die yazı yazamıcakmıyım?
pardon da sen kimsin?
begenmiosan okumak yada yorum yapmak dilsin dime
hoşuma giden şeyleri paylaşırım.isteyen okur isteyen okumaz
dime be biradaeerrr
he bu arada biz zaten rahatız sende rahat ol ;))
-----------------------------mesele benim isteyip istememe meselesi değil istedğini aç fakat gördüğün gibi açtığn şey tartışmalara açık bi konu
daha önceden siteyi takip ettiğim kadarıyla böyle konular uzayıp gidior yoksa banane anasını satayım ama sen millet
kawga edince hoşlanıorsan o ayrı... merak etme okuma gereği duymadım zaten böyle zırvalar yıllardır var okuyup inanan
angutta yeterince olduğu için ben neden okuyayımki =)
-----------------------------walla milletin kavga etmesini neden istiyom ki hepimiz bu ülkenin ewlatlarıyıs.kavga etmek çözümse hemen baslayalım dime :))önemli olan bişeyleri paylaşabilmek sen bana ön yargılı bakarsan, ben ona ön yargılı bakarsam nasıl olucak.osaman buişlere hic bulaşmayalım ne oluyosa olsun?millet ülkeyimi satıo satsın anası satim.ölduruomu oldursun anasını satim nolusa olssun mu yapalım?????
he bide oku hep oku butun görüşleri oku.farklı yerlerden bakabilmeyi ogren. oku ki farkın olsun sen okuyanangut olma ;)
bilincli angut ol
hade kal saglıcakla -
odun_komuru bunu yazdı:
-----------------------------yahu bidader senin derdin ne?? hayal gören bi adam millettin hassas değerlerine yönelik saçma salak konştu diye gelip
niye burda yayınlıyorsun?? amacın ne?? napacan siyasi tartışmamı çıkaracan? yok neymiş şeriatmş bilmemneymiş..
yok canım bu memlekete ne zaman sağ parti iktidara gelse bu söylenmiştir söylenecektirde ama hiç bi zaman böyle bir
tehlike olmamış olmayacaktırda adamın teki işkembeden sallıyor diye hemen gidip inanmayın.. rahat olun.. bu ülkeye
şeriat gelmez...
-----------------------------
Hayal olan nedir onu anlamadım.İran'da bunlar yaşandı ve yaşanıyor. Dünyada islamın baskıcı yanının bu kadar yükselmesinin sebebi uscu tavır alan SSCB ye karşı dogmaları yükseltmeye çalışan ABD dir. Aynı şekilde dünyada başgöstermeye başlayan yeni Çin, Rusya gücüne karşı ABD ülkemizdede nihayetinde baskıcı olacak olan ılımlı islam rejimini desteklemektedir. Herşey toz pembe değildir. Şeriat dünyadaki en büyük baş belasıdır. Geldiği ülkeleri 1000 yıl geriye götürür. Ufak bir esamesi bile göründüğünde kamu yararı için başı ezilmelidir. ABD nin ortadoğuda yaptığı önce ülkeye şeriat getirerek o ülkenin tüm milli değerlerini altüst edip insanları korkaklaştırmak, daha sonra İranda yapacağı gibi yoketmektir. Biz bunu izin vermeyeceğiz. Her zaman kukla olmuş şeriata asla!.. -
odun_komuru bunu yazdı:
-----------------------------merak etme okuma gereği duymadım zaten böyle zırvalar yıllardır var okuyup inanan
angutta yeterince olduğu için ben neden okuyayımki =)
Okuma gereği duymuyosan yorum yapma gereği neden duyuyosun yav,o zaman hakkaten batan bişey var demektir :DYazı güzel olmuş...
Ülkede 2. dönemine girmiş bir parti var..Bu ülkede uzun döneme bakılırsa ABD nin işine yaramayıp 2. dönemdede başa gelen parti varmı?
Ülkedeki karışıklığın yeni adı laik olanlar ve dinci olanlar...Çünkü 80 lerden ders alan Türkiye'de artık sağco-solcu vs.. kavramlarıyla birbirlerini yiyen bir halk yok.Ama laik-dinci taraflarıyla karışıklık çıkarmak mümkün ve çok kolay...
Türkiye İran'a benzer mi? Benzer tabii...ABD güdümünden çık bakalım neler oluyo..Şöyle oluyo ABD zaten bu ihtimali düşünerek son hadde kadar getirdiği laik-dinci muhabbetinde fitili dincilerden tarafa ateşliyo..Sonra din elden gidiyo yaygaraları yapılmaya başlanıyo...Sonra durum ya laiksin ya dincisine geliyo..Son aşamada madem dincisin laiklerden kurtuluşun şeriattır oluyo....Bunların olması mümkün...
-
gkhn759 bunu yazdı:
-----------------------------Soner Yalçın ı perk sevmesem de guzel bi calısma olmus.
2.Yazının uzerine yorumlara baktım da kimisi yazının icerigini hic gormeden s.yalcına saldırmıs kimisi ruya hayal demis.. Ya anlasılması bu kadar guc olan nedir Turkiye de bugun olanlar gayet ortada ulkenin nerelere goturuldugu(Maleya, iran vs.) hala bu at gozlukleri bagnazlıgınızdan mı yoksa zekanızdan mı??
Hayal ruya diyen benim , ve bu rüya 85 yıldır görülüyor .madem bu yazıya inanıyorsunuz ozaman ne diye didiniyorsunuz eninde sonunda şeriat gelecekse??geyik bunlar geyik daha öncede belirttiğim gibi bu tür makaleler asla bitmez,millet aç işsizlik var terör var bunlar hala kafayı türbana takmış bumudur politika ? yada demokrasi vs vs ??? birileri verdi elimize bir türban vakası bilmem kaçyıldır uğraşıyoruz bu yüzden muhtıra bile oldu ,anlayan bilen okumuş biri açıklasaya bunları bana bize bizehmet.gkhn759 kardeşim bizde at gözlüğü var bu demek oluyorki en azından iki gözümüz var e sende buda yok! kardeşim .
a.q bugün begenmediğimiz iran en azından tam bir bağımsız ülke. abd bize çuval geçiriyorken iran kara sularına giren 11 ingilizi gözleri elleri baglı esir aldı .biz ne yaptık? 2 amerikan uçagı g.doguda ihlal etti sınırı bide baktık israil uçaklarıda yakıt tankları atmışlar .bugün yakıt tankı atanlar yarın kafamıza bomba yagdıracak ve kim yetişecek imdada biliyormusun? iraN VE begenmediğin malezya ve diğer müslüman ülkeler .yoksa sen ispanyadan fransadan portekizdenmi yardım isteyeceksin?
sanada bir tavsiyem var dostum tanıdıgım bir psikolog var eger istersen numarasını verebilirim çünkü bizim zekamız yerinde.istersen sen bi baktır kendine.ama hakaret olarak algılama nasihat ve bilgi paylaşımı olarak algıla.
-
http://tr.wikipedia.org/wiki/Soner_Yal%C3%A7%C4%B1n
:D işte soner yalçın
sanırım özel karakterlerde bi sorun var siz google a soner yalçın yazın ilk vikipedia linkine tıklayıp bakın :))
-
erkan07 bunu yazdı:
gkhn759 bunu yazdı:
-----------------------------Soner Yalçın ı perk sevmesem de guzel bi calısma olmus.
2.Yazının uzerine yorumlara baktım da kimisi yazının icerigini hic gormeden s.yalcına saldırmıs kimisi ruya hayal demis.. Ya anlasılması bu kadar guc olan nedir Turkiye de bugun olanlar gayet ortada ulkenin nerelere goturuldugu(Maleya, iran vs.) hala bu at gozlukleri bagnazlıgınızdan mı yoksa zekanızdan mı??
Hayal ruya diyen benim , ve bu rüya 85 yıldır görülüyor .madem bu yazıya inanıyorsunuz ozaman ne diye didiniyorsunuz eninde sonunda şeriat gelecekse??geyik bunlar geyik daha öncede belirttiğim gibi bu tür makaleler asla bitmez,millet aç işsizlik var terör var bunlar hala kafayı türbana takmış bumudur politika ? yada demokrasi vs vs ??? birileri verdi elimize bir türban vakası bilmem kaçyıldır uğraşıyoruz bu yüzden muhtıra bile oldu ,anlayan bilen okumuş biri açıklasaya bunları bana bize bizehmet.gkhn759 kardeşim bizde at gözlüğü var bu demek oluyorki en azından iki gözümüz var e sende buda kardeşim .
a.q bugün begenmediğimiz iran en azından tam bir bağımsız ülke. abd bize çuval geçiriyorken iran kara sularına giren 11 ingilizi gözleri elleri baglı esir aldı .biz ne yaptık? 2 amerikan uçagı g.doguda ihlal etti sınırı bide baktık israil uçaklarıda yakıt tankları atmışlar .bugün yakıt tankı atanlar yarın kafamıza bomba yagdıracak ve kim yetişecek imdada biliyormusun? iraN VE begenmediğin malezya ve diğer müslüman ülkeler .yoksa sen ispanyadan fransadan portekizdenmi yardım isteyeceksin?
sanada bir tavsiyem var dostum tanıdıgım bir psikolog var eger istersen numarasını verebilirim çünkü bizim zekamız yerinde.istersen sen bi baktır kendine.ama hakaret olarak algılama nasihat ve bilgi paylaşımı olarak algıla.
ya arkadasım yazın ok güzel tebrik ediorm seni onumara yazmısın.bikacseydaha ekliiim sana hani biz iranı kotulemege calısmıyoruz emin ol abd karsındaki istikrarlı politikasını bende destekliorm.keske bunu benim ulkemdeki insanlarda yapabilse ama tersine onların usaşlıgını yapıolar.bizim demek istedigimiz birinin usaklıgını yapmayalım artık dimecuku bırak iranı daha kotu konumlara gelebiliriz.nasıl dersen işte en basitinden birbirimizi yeris.he bu arada iranı faln kucumsedıgımden felan dusunmeyin sakınhe bide bu ulkeden işşizlik war war yoksulluk war açlık war teror war war da war... biz kalkmısız turbanı tartısıos dime.sayın başbakınımız turbanı çankayaya cıkardı he noldu?butun dertler bitti dime...şimdi anayasa el atıolar butun dertlerimizi dindiriceklermiş sanki açlık işşizlik biticek...
-
bi saçımı yıkamaya çıktım baktım bizim siyaset uzmanları,komplo teorisyenleri döktürmüş gine...
öncelikle bilmemiz gereken şeriatın ne olduğu yada devlet rejimi olarak neyi ifade ettiği bu konuda ben dahil hepmizin bir
bilgi eksikliği var bunu kapatarak konşmak daha yararlı olacaktır öncelikle.. ayrıcada nedense türkiyede yıllardır irandaki
şeriat örnek gösterilir artık yanıbaşımızda oldğndanmıdır "şeriat" denen kavramı çarpıtarak çok baskıcı bi rejim
oluşturduğnmadır bilemem ama bu konuda yanılıyoruz biraz.. birincisi iran halkı şii dir din açısından türk toplumuyla
farklılıklar göstermektedir.. ayrıca irandaki rejim gereğinden fazla çarpıtılmıştır şeriat düzeni adı altında aşırı totaliter bir
rejim gelmiştir... normalde islama uygun olan bir çok davranış iranda dini yasak adı altında yasaklanmış ve böylece
devletin halk üzerindeki otoritesi dahada güçlendirilmek istenmiştir yani bu olayın asıl altında yatan dinin yok olması
kaygısı ile din devleti oluşturmak değil devletin otoritesini güçlendirmek çabasıdır.. iranda devlet adamlarının
şiddet+rıza kavramının şiddet yanınında rıza yanınıda dine dayandırmıştır... böylece toplumsal bir tabu olan üstünde
konuşmanın suç sayıldığı bi kavram üstünden hem devlet egemenliği pekiştirilmiş hemde halkın demokrasiye giden
yolları tıkanmıştır...
bu yüzden iran şeriat devleti değildir
şeriat devleti adı altında dini hüveyi kullanarak halkın egemelik unsurunu elinden almış olan totaliter bir rejimdir.
o yüzden her fırsatta irana dönüyoruz demeye gerek yok çünkü türkiye devleti bir cumhuriyettir... ayrıcada devlet yapısının
değiştirilmesi için siyasi gücün yanında askeri gücede ihtiyaç vardır ki zaten ülkemizde siyasiler şeriat istese bile ordu
istemez ve sadece bu nedenden dolayı bile türkiye iran olmaz olamaz.. ayrıca israilde şeriat devletirdir mecilse
milletvekilleri bizim takkemize benzer bir dini başlıkla mecilse rahatça girip çıkabilmektedir... çıkacak bi kanun hahamların
fetvasına göre çıkmaktadır eğer hahamlar kanunun tevrata uygun olmadğnı söylerlerse asla o kanun meclise giremez
ayrıca israilde türkiyede oldğndan 2 katı kadar fazla dini okul vardır ve çocuklar koyu bir din eğitimiyle yetşiriler...
bide olaya böyle bakarsak farklı bi durum ortaya çıkacaktır.. hepiniz bilirsinizki israil dünyanın en güçlü devletlerinden
birisidir ve dünyanına anasını ağlatmaktadır.. yani gelişmiş sağlam bir devlettir şeriat düzeli olmasına rağmen.. olaya
böyle bakınca TEODOS müridin "şeriat düzeni 1000 yıl geriye götürür" tezide çürümüş olmaktadır..
birde şeriat gelince miili değerlerin yok edildiğinden bahsedilmiş şunuda söylemek gerekirki şeriat=din kurallardır
ve bir milletti bir arada tutan "din" kavramından başka hangi üstün değerdir bunu merak ediyorum...
kıssadan hisse gerçek anlamda şeriat düzeni bu kadar baskıcı ve korkulacak bi düzen değildirki 2007 yılının türkiyesinde
ne halk ne ordu nede başka kurumlar şeriat düzeninin olmasına izin vermez.. o yüzden yine sonuna kadar arkasındayım
bu yazı saçmalıktan ibarettir...
-
Hiç olmayan bişeyden gerilim çıkarmak isteyen yada mesleği bu olan kişiler bildim bileli hep teorileriyle oturup yatıp kalktılar.
Şimdi birisinde zik var diye önüne geleni zikmesimi gerekiyor?)))
ve bu adamın ziki var diye tecavüzcü olarak mahkum edelimmi?)
Bahsettiğiniz şeriat-laiklik muhabbeti aynen bunun gibi hiç farkı yok.alakaya sarımsak doğra! bu memlekete kimse şeriat vs.. getiremez. Bir kez olsun alkışlamasını öğrenin .yeri geldimide sövün.Ama salakça teorilerle kafa yormayın.
-
şeriatın sözlük manasını bilmeyen insanlar konusuyor burada..şeriatı inkar eden Kuranı,Peygamberi,İslamı,Allah'ı inkar etmiş demektir..
Maide Suresi 44.Ayet'e bakın!! -
zigana bunu yazdı:
-----------------------------Bir kez olsun alkışlamasını öğrenin .yeri geldimide sövün.
Neyi alkışlayacaz ?