folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İran’A Şeriat ’Demokrasi’ Ve ’Özgürlük’ Vaatleriyle Geldi

İran’A Şeriat ’Demokrasi’ Ve ’Özgürlük’ Vaatleriyle Geldi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PeTaL
    PeTaL's avatar
    Dişi

Türkiye de sol ölmek uzere bu kavramı yok ettirmek için buyuk ugraslar dokuluyor bunu herkes bilir merkez sag var ılımlı diyebilecegimiz bir yapı olarak o da ne işe yarar..iranla Türkiye benzer özellik gösteriyor bence ama Türkiye de insanların olaylara tepkisi daha baskın olur diye düşünüyorum öte yandan irana benzemek için can atan insanlar da var bu ülkede çıkıp şeriat gelsin diyenlerde war şeriatın sozcuk anlamı ne olursa olsun olamaz her iki turlude yasanamaz Türkiye de yani insanlar ''şeriat'' derken gercek anlamından cok akıllarına ilk gelen ve daha cok şiddete meilli olan baskıcı bir yonetim sekli akıllarına geliyor ki bu kabul edilemez gercek anlamına gelince Mustafa Kemal Atatürk ile bu ülkeye demokrasi geldi ,onun kurdugu ülkede onun dusuncelerine saygı duymayan aman seriat ne guzelmiş diyen birileri varsa gidebilir ..

rüyaları gerceklestirmenin en guzel yolu uyanmaktır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tacir
    tacir's avatar
    Erkek

Sufi bunu yazdı:
    -----------------------------
    şeriatın sözlük manasını bilmeyen insanlar konusuyor burada..şeriatı inkar eden Kuranı,Peygamberi,İslamı,Allah'ı inkar etmiş demektir..

Maide Suresi 44.Ayet'e bakın!!
    ulan diyecek bişey bulamıyorum hala iranadaki şeriati savunup bize burda din dersi vermeye çalışıyosunuz .....arkadaşım şeriatin hakkıyla yapıldığı zaman hzmuhammet (s.a.v)le beraber bitmiştir. iranda yapılanlar sence müslümanlığa sığar mı elini kalbine koy söyle

Halen daha irandaki şeriati savunup ben müslümanım diyosunuz,biri yok kardeşim mevcut şeriatin eses şeriat le ilgisi yok bu baskıcı bi rejimdir diyen olunca tabiri caiz se milleti aforoz edip dinsiz diyorsunuz

kusura bakmayın ama asıl dinsizlik sizin yaptığınızdır

hürmetle.........

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tacir
    tacir's avatar
    Erkek
    odun_komuru bunu yazdı:

bi saçımı yıkamaya çıktım baktım bizim siyaset uzmanları,komplo teorisyenleri döktürmüş gine...

öncelikle bilmemiz gereken şeriatın ne olduğu yada devlet rejimi olarak neyi ifade ettiği bu konuda ben dahil hepmizin bir

bilgi eksikliği var bunu kapatarak konşmak daha yararlı olacaktır öncelikle.. ayrıcada nedense türkiyede yıllardır irandaki

şeriat örnek gösterilir artık yanıbaşımızda oldğndanmıdır "şeriat" denen kavramı çarpıtarak çok baskıcı bi rejim

oluşturduğnmadır bilemem ama bu konuda yanılıyoruz biraz.. birincisi iran halkı şii dir din açısından türk toplumuyla

farklılıklar göstermektedir.. ayrıca irandaki rejim gereğinden fazla çarpıtılmıştır şeriat düzeni adı altında aşırı totaliter bir

rejim gelmiştir... normalde islama uygun olan bir çok davranış iranda dini yasak adı altında yasaklanmış ve böylece

devletin halk üzerindeki otoritesi dahada güçlendirilmek istenmiştir yani bu olayın asıl altında yatan dinin yok olması

kaygısı ile din devleti oluşturmak değil devletin otoritesini güçlendirmek çabasıdır.. iranda devlet adamlarının

şiddet+rıza kavramının şiddet yanınında rıza yanınıda dine dayandırmıştır... böylece toplumsal bir tabu olan üstünde

konuşmanın suç sayıldığı bi kavram üstünden hem devlet egemenliği pekiştirilmiş hemde halkın demokrasiye giden

yolları tıkanmıştır...

bu yüzden iran şeriat devleti değildir

şeriat devleti adı altında dini hüveyi kullanarak halkın egemelik unsurunu elinden almış olan totaliter bir rejimdir.

o yüzden her fırsatta irana dönüyoruz demeye gerek yok çünkü türkiye devleti bir cumhuriyettir... ayrıcada devlet yapısının

değiştirilmesi için siyasi gücün yanında askeri gücede ihtiyaç vardır ki zaten ülkemizde siyasiler şeriat istese bile ordu

istemez ve sadece bu nedenden dolayı bile türkiye iran olmaz olamaz.. ayrıca israilde şeriat devletirdir mecilse

milletvekilleri bizim takkemize benzer bir dini başlıkla mecilse rahatça girip çıkabilmektedir... çıkacak bi kanun hahamların

fetvasına göre çıkmaktadır eğer hahamlar kanunun tevrata uygun olmadğnı söylerlerse asla o kanun meclise giremez

ayrıca israilde türkiyede oldğndan 2 katı kadar fazla dini okul vardır ve çocuklar koyu bir din eğitimiyle yetşiriler...

bide olaya böyle bakarsak farklı bi durum ortaya çıkacaktır.. hepiniz bilirsinizki israil dünyanın en güçlü devletlerinden

birisidir ve dünyanına anasını ağlatmaktadır.. yani gelişmiş sağlam bir devlettir şeriat düzeli olmasına rağmen.. olaya

böyle bakınca TEODOS müridin "şeriat düzeni 1000 yıl geriye götürür" tezide çürümüş olmaktadır..

birde şeriat gelince miili değerlerin yok edildiğinden bahsedilmiş şunuda söylemek gerekirki şeriat=din kurallardır

ve bir milletti bir arada tutan "din" kavramından başka hangi üstün değerdir bunu merak ediyorum...

kıssadan hisse gerçek anlamda şeriat düzeni bu kadar baskıcı ve korkulacak bi düzen değildirki 2007 yılının türkiyesinde

ne halk ne ordu nede başka kurumlar şeriat düzeninin olmasına izin vermez.. o yüzden yine sonuna kadar arkasındayım

bu yazı saçmalıktan ibarettir...

cevap atmayacaktım ama atmadan da duramayacağım israilin yönetim biçimiyle şeriati aynı kefeye koymuşsun tebrikler imkansızı da başarmışsın

1.Arkadaşım tevrat okumuş hatim etmiş gibi konuşmuşsun  bunu benzettiğine göre kuranı, yahudilerin saptırdığı,kendilerini nerdeyse insan ırkının en yücesi olarak gören; müslümanları,diğerdinlerden olanları öldürmenin çoğu zaman sevap olduğu(cihattada var fln deyip kendini rezil etme uyarayım!) tevratla bir görmüşsün

2.Arkadaşım yazı irandaki sözde!şeriatin oluşma sürecinin türkiyedekiyle ne kadar benzerlik gösterdiği üzerine... tutup bize şeriati anlatmaya kalkmışsın nekadarını okudun bilmiyorum ama okuyan normal bir insanın ayrıt edebileceği düzeyde bir yazı...

3.Türkiye iran olmaz olamaz demişsin..okudun varsayarak konuşuyorum adam bizde birşey olmaz olamaz dedik diyor,bizde onların destekçisi olduk zamanında diyor, olayı çözmüşsün gibime geldi. türkiye iran olmaz ,Herkes yatsın bence uyanmak yok uyumaya devam nasıl olsa birşey olmaz OLAMAZ!

4.Sadece 1 görüşten yazıları okuyup diğerlerini okumam deme laf değiştirmeye çalıp rezil olursun benden söylemesi

bu arada hipotez çürütme şekline bayıldım :P

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

Ne Demiştim Ben Haa Evt:"Beax  Türklerin Büyük yalancısı Soner Yalçın";Merak ediyorum madem bu kadar cesaret neden "irtica diyemisun Soner..O Beni anlar.."..

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek
    tacir bunu yazdı:
    cevap atmayacaktım ama atmadan da duramayacağım israilin yönetim biçimiyle şeriati aynı kefeye koymuşsun tebrikler imkansızı da başarmışsın

1.Arkadaşım tevrat okumuş hatim etmiş gibi konuşmuşsun  bunu benzettiğine göre kuranı, yahudilerin saptırdığı,kendilerini nerdeyse insan ırkının en yücesi olarak gören; müslümanları,diğerdinlerden olanları öldürmenin çoğu zaman sevap olduğu(cihattada var fln deyip kendini rezil etme uyarayım!) tevratla bir görmüşsün

2.Arkadaşım yazı irandaki sözde!şeriatin oluşma sürecinin türkiyedekiyle ne kadar benzerlik gösterdiği üzerine... tutup bize şeriati anlatmaya kalkmışsın nekadarını okudun bilmiyorum ama okuyan normal bir insanın ayrıt edebileceği düzeyde bir yazı...

3.Türkiye iran olmaz olamaz demişsin..okudun varsayarak konuşuyorum adam bizde birşey olmaz olamaz dedik diyor,bizde onların destekçisi olduk zamanında diyor, olayı çözmüşsün gibime geldi. türkiye iran olmaz ,Herkes yatsın bence uyanmak yok uyumaya devam nasıl olsa birşey olmaz OLAMAZ!

4.Sadece 1 görüşten yazıları okuyup diğerlerini okumam deme laf değiştirmeye çalıp rezil olursun benden söylemesi

1.si burda dini kitaplar üstüne bir tartışma dönmüyor siyasal sistemler üstüne konşuyoruz... ayrıcada ben tevratla

Kuran-ı kerimi karşılaştırmadım şeriatla yönetilen 2 ülkeyi karşılaştırdım.. siyasal sistemlerin uygulanışı ülkeden ülkeye

değişir iranda uygulanışı irana göre israilede uygulanışı israilie göredir.. o yüzden kitapları karışılaştırmaya zaten gerek yok

asıl çünkü 2 tafarta zaten kitaplarına göre yönetiliyor biz bu yönetim arasındaki farkları belirtmeye çalışıyoruz sen daha

benim ne demek istedğimi idrak edememişsin ben dinleri değil dini yönetimleri karışılaştırdım eğer bir yerde din

kurallarına dayalı yönetim varsa o sistemin adı şeriattır bunun hangi dine yada hangi kitaba göre yapılğdnı sorgulamaya

gerek yoktur çünkü dediğim gibi sistem üstüne konşuyoruz önce bi ne demek istedğimi kavra sonra verecek bi cewabın

varsa cevap ver ne yazdığnı kendinde bilmiyorsun

ayrıcada yazıyı daha sonra okudum fakat illede yazı üstüne konuşmak diye bi kural yokki ben kendi yorumu yazdım

sizede şeriatı anlatmak gibi bi derdim yok sadece iranla aramızda olan kültürel ve toplumsal farklılıkların bizim iran gibi

olamayacağımza neden oldğnu söylemeye çalıştım bak yukarda bişey dedim siyasal sistemleri değiştirmek sadece

siyasilerin istemesiyle olmaz bunu halkında istemesi gerekir... e madem sizin gibiler uyanık biz uyuyoruz sizde halksınız

bizde halkız e o zaman uyuymayan halk olarak gösterin kendinizi şeriat geliorsa madem nerde gidin bulun yok edin...

söylediğin şeylerin hepsinin içi boş kusura bakma.. eğer bi fikrin varsa buyur paylaş benim söylediklerimi oraya sırayla

yazık tek tek hepsine içi boş suçlamalar getirerek bi yere varamazsın gelmişsin tez çürüttüm felan yazdım diye aklınca

dalga geçiorsun eğer çok mantıksızsa söyledğim daha iyi fikir sun bende aa haksızmışım diyeyim evet şeriat 1000 yıl

geriye götürmüyormuş demek örnek; israil.. ama sen önce burda bahsedilen şeriatın siyasal sistem olarak ele alındğnı

ve her siyasal sistemin ülkeler toplumlara göre değişikilikler göstersede o siyasal sistemin temel özelliklerinden ödün

verilmediği için asıl ideolojinin değişmedini öğren sonra gel... ordudan bahsettim yazının bi kısmında.. geçmişe bakarsan

dünyada bir yerde bir devletin sistemi yada ideolojisi değiştirilmek istedği zaman silahlar konşur kan dökülür... yani

işin içine silah girmeden böyle değişimler sadece halk tarafından sağlanamaz çünkü insanların bir kısmı yahut bazı

kurumlar yeni sisteme karşı olabilirler onu engellemekte isteyebilirler.. tsk'da türkiye cumhuriyetinin temel ilkelerinin

koruyucusudur eğer böyle bir sistem değişikliğine gitmeye çalışırsa siyasiler elbet silahıyla tepkisini gösterecektir

ama eğerki ordu şeriat yanlısıyı olsaydı o zaman sizin şu meşhur " büyük tehlike şeriat" söylemleriniz haklı çıkardı

fakat türkiye öyle bir ülkeki ordu istemedikten sonra hiç bişey olmaz e orduda şeriata tam anlamıyla karşı oldğna göre

varılacak sonuç "türkiye iran olmaz" dır

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tranceport
    tranceport's avatar
    Erkek
    tacir bunu yazdı:
    odun_komuru bunu yazdı:

bi saçımı yıkamaya çıktım baktım bizim siyaset uzmanları,komplo teorisyenleri döktürmüş gine...

öncelikle bilmemiz gereken şeriatın ne olduğu yada devlet rejimi olarak neyi ifade ettiği bu konuda ben dahil hepmizin bir

bilgi eksikliği var bunu kapatarak konşmak daha yararlı olacaktır öncelikle.. ayrıcada nedense türkiyede yıllardır irandaki

şeriat örnek gösterilir artık yanıbaşımızda oldğndanmıdır "şeriat" denen kavramı çarpıtarak çok baskıcı bi rejim

oluşturduğnmadır bilemem ama bu konuda yanılıyoruz biraz.. birincisi iran halkı şii dir din açısından türk toplumuyla

farklılıklar göstermektedir.. ayrıca irandaki rejim gereğinden fazla çarpıtılmıştır şeriat düzeni adı altında aşırı totaliter bir

rejim gelmiştir... normalde islama uygun olan bir çok davranış iranda dini yasak adı altında yasaklanmış ve böylece

devletin halk üzerindeki otoritesi dahada güçlendirilmek istenmiştir yani bu olayın asıl altında yatan dinin yok olması

kaygısı ile din devleti oluşturmak değil devletin otoritesini güçlendirmek çabasıdır.. iranda devlet adamlarının

şiddet+rıza kavramının şiddet yanınında rıza yanınıda dine dayandırmıştır... böylece toplumsal bir tabu olan üstünde

konuşmanın suç sayıldığı bi kavram üstünden hem devlet egemenliği pekiştirilmiş hemde halkın demokrasiye giden

yolları tıkanmıştır...

bu yüzden iran şeriat devleti değildir

şeriat devleti adı altında dini hüveyi kullanarak halkın egemelik unsurunu elinden almış olan totaliter bir rejimdir.

o yüzden her fırsatta irana dönüyoruz demeye gerek yok çünkü türkiye devleti bir cumhuriyettir... ayrıcada devlet yapısının

değiştirilmesi için siyasi gücün yanında askeri gücede ihtiyaç vardır ki zaten ülkemizde siyasiler şeriat istese bile ordu

istemez ve sadece bu nedenden dolayı bile türkiye iran olmaz olamaz.. ayrıca israilde şeriat devletirdir mecilse

milletvekilleri bizim takkemize benzer bir dini başlıkla mecilse rahatça girip çıkabilmektedir... çıkacak bi kanun hahamların

fetvasına göre çıkmaktadır eğer hahamlar kanunun tevrata uygun olmadğnı söylerlerse asla o kanun meclise giremez

ayrıca israilde türkiyede oldğndan 2 katı kadar fazla dini okul vardır ve çocuklar koyu bir din eğitimiyle yetşiriler...

bide olaya böyle bakarsak farklı bi durum ortaya çıkacaktır.. hepiniz bilirsinizki israil dünyanın en güçlü devletlerinden

birisidir ve dünyanına anasını ağlatmaktadır.. yani gelişmiş sağlam bir devlettir şeriat düzeli olmasına rağmen.. olaya

böyle bakınca TEODOS müridin "şeriat düzeni 1000 yıl geriye götürür" tezide çürümüş olmaktadır..

birde şeriat gelince miili değerlerin yok edildiğinden bahsedilmiş şunuda söylemek gerekirki şeriat=din kurallardır

ve bir milletti bir arada tutan "din" kavramından başka hangi üstün değerdir bunu merak ediyorum...

kıssadan hisse gerçek anlamda şeriat düzeni bu kadar baskıcı ve korkulacak bi düzen değildirki 2007 yılının türkiyesinde

ne halk ne ordu nede başka kurumlar şeriat düzeninin olmasına izin vermez.. o yüzden yine sonuna kadar arkasındayım

bu yazı saçmalıktan ibarettir...

ya dostum agzına saglık cok guzel acıklamısın :)
    bende bişler yazcaktım usendim walla cıkcası anlatamıosunki nese benden once dawrandın..
    hee  bide soner soner diye gidior millet daa cok yazıyla ilgili okuyup konusursanızz

bide odun arkadasım ismini bilmiorm kusura bakma israil israil diosun.o ulke bizim toplumumuzn aynısı dilki sen geriye goturmuyor diyebilirsin.bızım ulkemizde  oruc tutmuyor die insanlar dövülüor , televızyonların icinde seytan war denebilior, Ataturk'e deccal vs vs denebilior ise bunun gibi sana ssabaha kadar sayarım bence orda biraz düşün.. bizim ulkemizde nekadar yobasz war die :)

Atatürkçülük ölmez bir hedef, yükselen bir şereftir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Erkek

:)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abendrot
    Abendrot's avatar
    Erkek
    tacir : bu kadar yazı okumayı başarıyorsun ama kuran şeriatı ile irandaki caferi/şii şeriatının çok çok farklı olduğunu bilmiyorsun..! amac belli insanları "şeriat" denilen yobaz gerici kara düzenden (!) soğutmak..Peki hiç Kuran'ı açıp Maide Suresi 44. Ayete bakmayı denedinmi? peki hiç kitapları açıp okuyup şeriatın manasının "Din,Kuran-ı Kerim,İslam" olduğuna bakmadınmı? peki hiç Kuran-ı Kerim'in Allah'ın sözleri,kelamı olduğunu duymadınmı?? cehalet dağ boyu amac ise belli..Şiilerin Ehli Sünnet vel Cemaat itikatından sapmış değiştirilmiş uydurulmuş bir itikat olduğunu biliyormuydun? şiilerin asıl kuran'a ve hz.ömere hz.ebu bekire hz.osmana düşman olduklarını biliyormuydun? Hz.Muhammed döneminde yaşayan dinsiz veyahut yahudi isevi putperest insanlar yokmuydu? o insanlar oruc tutmayınca tutuklanıyormuydu? peki Hz.Muhammed'in devlet düzeninin Kuran'a göre olduğunu biliyormuydun? peki Bu Kuran düzenine "Şeriat" dendiğini biliyormuydun? Allah hidayet nasip eylesin sanada bizlerede tüm gafillerede..!

Ode To Melancholy.. Acı Ve Şarap..Verebileceğin En Ölümlü Tadı Ver Bana!..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tacir
    tacir's avatar
    Erkek

odun_kömürü arkadaşıma.......

Arkadaşım bana ne dediğini bilmiyo diyosun bi yazdığına bak lütfen

ŞEKİL A

odun_kömürü:'1'si burda dini kitaplar üstüne bir tartışma dönmüyor siyasal sistemler üstüne konşuyoruz.'

(muhtemlen 2 yazı arasında 1-2 dakika var)

odun_kömürü:'kitapları karışılaştırmaya zaten gerek yok asıl çünkü 2 tafarta zaten kitaplarına göre yönetiliyor'

Bilmem anlatabildim mi?   

Ayrıca Orada kitapları karşılaştırıyosun değil bir kefeye koyuyorsun dedim ...

Yazdıklarının hepsine bir cevap vermeme gerek yok sanırım .Konununbaşı sonu şeklinde giden dizeler anlamak oldukça güç belki angut olduğumdandır....

ama yine tavsiyem olsun: Birşeyi adam gibi oku.konu üzerinde konuş.yazı yazmış olmak için yazma ŞEKİL A daki gibi kendi kendini çürütür rezil olursun Ama yine de sen bilirsin....

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

fikrin düşüncen varmı abicim? yoksa sus allahını seversen dbyi boşa kasıorsun.. hala söylediklerimde hata arıyorsun

varsa bi sözün onu konuş söylediklerim üstüne konşuyorsun olmaz böyle

odun_kömürü:'1'si burda dini kitaplar üstüne bir tartışma dönmüyor siyasal sistemler üstüne konşuyoruz.'

odun_kömürü:'kitapları karışılaştırmaya zaten gerek yok asıl çünkü 2 tafarta zaten kitaplarına göre yönetiliyor'

şu 2 cümle arasında tezat giden bişeylermi var  el insaf:D hala gelmişsin rezil oldun vs vs lan inan ağır

konuşmak istemiyorum baş belasımıdır nedir de get başımdan...

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
Toplam Hit: 5673 Toplam Mesaj: 38