İran’A Şeriat ’Demokrasi’ Ve ’Özgürlük’ Vaatleriyle Geldi
-
Sufi bunu yazdı:
-----------------------------
tacir : bu kadar yazı okumayı başarıyorsun ama kuran şeriatı ile irandaki caferi/şii şeriatının çok çok farklı olduğunu bilmiyorsun..! amac belli insanları "şeriat" denilen yobaz gerici kara düzenden (!) soğutmak..Peki hiç Kuran'ı açıp Maide Suresi 44. Ayete bakmayı denedinmi? peki hiç kitapları açıp okuyup şeriatın manasının "Din,Kuran-ı Kerim,İslam" olduğuna bakmadınmı? peki hiç Kuran-ı Kerim'in Allah'ın sözleri,kelamı olduğunu duymadınmı?? cehalet dağ boyu amac ise belli..Şiilerin Ehli Sünnet vel Cemaat itikatından sapmış değiştirilmiş uydurulmuş bir itikat olduğunu biliyormuydun? şiilerin asıl kuran'a ve hz.ömere hz.ebu bekire hz.osmana düşman olduklarını biliyormuydun? Hz.Muhammed döneminde yaşayan dinsiz veyahut yahudi isevi putperest insanlar yokmuydu? o insanlar oruc tutmayınca tutuklanıyormuydu? peki Hz.Muhammed'in devlet düzeninin Kuran'a göre olduğunu biliyormuydun? peki Bu Kuran düzenine "Şeriat" dendiğini biliyormuydun? Allah hidayet nasip eylesin sanada bizlerede tüm gafillerede..!
Güzel kardeşim ben bu kadar okumayı başarıyorum ama sen okuyup cevap atmayı başaramıyorsunbu mesajı 1-2 kere gördüm yanılmıyorsam ..kopyala yapıştır usulu çalışıyorsun tamam da kişisine göre de değiştir be kardeşim
konuyla ilgili önceki yazılarıma bir bak sonra cevap at gözünü seveyim....
-
ismi gecen maide suresi 44. ayet
Gerçek şu ki, Biz Tevrat’ı, içinde bir hidayet ve nur olarak indirdik. Teslim olmuş peygamberler, Yahudilere onunla hükmederlerdi. Bilgin-yöneticiler (Rabbaniyun) ve yüksek bilginler de (Ahbar), Allah'ın Kitabı’nı korumakla görevli kılındıklarından ve onun üzerine şahidler olduklarından (onunla hükmederlerdi.) Öyleyse insanlardan korkmayın, Benden korkun ve ayetlerimi az bir değere karşılık satmayın. Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar, kafir olanlardır.
-
odun_komuru bunu yazdı:
-----------------------------fikrin düşüncen varmı abicim? yoksa sus allahını seversen dbyi boşa kasıorsun.. hala söylediklerimde hata arıyorsun
varsa bi sözün onu konuş söylediklerim üstüne konşuyorsun olmaz böyle
odun_kömürü:'1'si burda dini kitaplar üstüne bir tartışma dönmüyor siyasal sistemler üstüne konşuyoruz.'
odun_kömürü:'kitapları karışılaştırmaya zaten gerek yok asıl çünkü 2 tafarta zaten kitaplarına göre yönetiliyor'
şu 2 cümle arasında tezat giden bişeylermi var el insaf:D hala gelmişsin rezil oldun vs vs lan inan ağır
konuşmak istemiyorum baş belasımıdır nedir de get başımdan...
-----------------------------Ne kadar konuşsamda senin için birşey değişmeyecek şu 2 cümledeki tezatı görmek istemiyorsan haklısın ...Tezat yok diyorsan yoktur kardeşim
-
evet under abi orda dendiği gibi "Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar, kafir olanlardır." Maide 44. Ayetin Son Cümlesi..
-
Sufi bunu yazdı:
evet under abi orda dendiği gibi "Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar, kafir olanlardır." Maide 44. Ayetin Son Cümlesi..
-----------------------------Allah in indirdigiyle hukmetmez derken bu seriat kanunlari mi gecerli oluyor ?
Allahin ogrettigi dinin ogrettigi gibi Kuranin ogrettigi gibi adaletli yonetsen, kisasa kisas olarak yonetmesen yinede kafir mi oluyorsun ?
-
insanlar zaten milatın başlangıcından önce bile din korkusuyla bi güzel yönetildi. hepsinin ağzına sıçıldı bi miktarının üzerinde cadı yakma bi kısmında engizisyon yapıldı.hristiyanlık geldi halada düzen sağlanamadı kilise ortalıkta at koşturdu. ardından islam geldi peygamberimiz vefat etti yine birtakım problemler doğdu. şeriat insanların elinde oyuncak gibi. insanları bezdirene kadar uğraşıyorlar. insanlar elini eteğini birçok şeyden çekiyor. yöneticilerde cepleri dolduruyor. arafat bile cebi doldurmuştu. bi ton ağıt gözyaşı felan. ulan adam memleketin anasını bellemiş. ben şeriat istemem. şeriat gözü kapalı kulağı sağır yönetim seni koyun gibi güdüyolar. her ne kadar müslüman olsamda allah biliyor aklın yolu bir.
-
Bir devletin yönetimini almak isteyen herhangi bir ideolojik kavramın ilk vaadi her zaman için DEMOKRASİ ve ÖZGÜRLÜK'tür. Ne demesini bekliyordunuz? Gelecem şeriati kuracam, solcuları asacam karıları dövecem vs vs. mi diyecekti elbette ki demokrasi ve özgürlük diyecektir.. bu her zaman böyledir..