folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İran"Dan 300 Spartalı"Ya Tepki..

İran"Dan 300 Spartalı"Ya Tepki..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    DecaMeroN bunu yazdı:

Her hikayeyi gerçek gibi nitendirisen vay haline. Harry Potter a damı inanıyorsun sen :)

Al oku tarihçiler ne diyor,

Amerikalılar hoş bir halktır ama biraz hödüktür. İkincisi niye İranlıları siyah gibi gösteriyorlar onu da anlamadım, akılları sıra siyahlara mı pislik atıyorlar? Yani arada bahane bularak siyahları da yeriyorlar. Tarihsel olarak film çok kötü, tarihle hiçbir alakası olmayan berbat bir film. Çoluk çocuğun bu filmi seyretmesi son derece sakıncalı, bizim gençlerimiz zaten tarih bilmez, bu tür filmleri izlerlerse tarihi iyice yanlış öğrenirler, çünkü bu filmin tarihsel gerçeklerle uzaktan yakından bir alakası yok. Kısaca söylemek gerekirse İran karşıtı propaganda ile yapılmış çok kötü bir film

-Prof. İlber Ortaylı

"Sapkınlığı göstermek için Pers kralını eşcinsel yapıyorlar. Oysa ki eşcinsellik Sparta eğitiminin neredeyse bir parçasıydı" diye konuştu. İranlı yetkililer film için "Persleri cahil ve vahşi gösteriyor. Spartalılar olduklarından fazla cesur yansıtılmış. 2 günlük savaşta Sparta direnişi de filmdeki gibi değildi"

- Prof. Dr. Ephraim Lytle

daha niceleri.... Kısacası bir savaş sahnesinden kastım değil. Filmin bütününü ele alarak konuştum. Komple kurgu senaryo olarak İranlılara sataşma filmiydi , Sparta gibi bir ülkeyle koca Pers imparatorluğunu bir tutma. Ayrıyetten "phalanax" diye birşey yoktur. Doğru ismi" Phalanx dır, kökeni Sümerlere 2450 BC ye dayanır.

phalanx iste her neyse. sonucta zamanının en etkili askeri formasyonudur. tarihcilerin solediklerine gelince ben zaten tarihciyim. dediklerimi dikkatli okursan ilber ortaylı ile farklı bisey soylemedim. ben siyahlardan bahsetmedim olayın genel kurgusundan yani spartalıların perslere direnmesinden bahsettim. ayrıca tekrar soyluyorum bu filme tarih filmi gozu ile bakmayın. cunku bu bir tarih filmi degil bu bir cizgi roman uyarlaması.cizgi roman uyarlaması bir filmi tarihe yormak sacmalıktır. ayrıca savasın filmdeki gibi olup olmadıgını bilmiyoruz sadece iki dag arasındaki gecitte gectigi biliniyor. dedigim gibi yok spartalılar cesur yansıtılmıs yok zart yok zurt yapılcak yorumlar degil. cunku film cizgi roman uyarlaması. eger bir tarih filmi olsa idi ozaman oturup tarihciler yorum yapardık

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PeTaL
    PeTaL's avatar
    Dişi
    ya belki filmin cok reklamla cıkması böle bi sansasyon yarattı cizgi roman gibi yazıldı belki bi kaygı gudulmedi ama konu alınan toplulukların halen yasayan warlıkların atası olması böle bi tepkiye yol actı denebilir

rüyaları gerceklestirmenin en guzel yolu uyanmaktır
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Arap halkı o kadar satıcıki.Milyonlarca nüfusu olan Irak'ı Amerika 50.000 askerle almadımı.300 kişininde İranlılara direnmesi normaldir.

λ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    redLine
    redLine's avatar
    Erkek
    zamanındada Osmanlıyı ingilizlere Satmışlardı.

fak yu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:

Arap halkı o kadar satıcıki.Milyonlarca nüfusu olan Irak'ı Amerika 50.000 askerle almadımı.300 kişininde İranlılara direnmesi normaldir.

Yuh be birader,cahillik mi dikkatsizlik mi bu? Araplarla Perslerin ne gibi bir bağşantısı var hele bi deyiver yahu?

Perslerden bahsediyorsun,Acemlerden...

Çekil,Önümden Çekil...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tatarramazan
    tatarramazan's avatar
    Erkek
    gerçek zamanlı bi mohaç  bekliyorum ben...herhalde savaş filmleri içinde pek bi guzel yer edinirdi kendine

Bu niymiş la?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    Pers'ler ve Arap'lar tamamen farklı iki ırk'tır :) , ayrıca persleri fazla basite almayın tarihte bizleride çok zorlamışlardıR. ..yani kolay lokma değildirler..

dont think twice its all right
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Pers ve arapların kültürleri ortaktır.Perslerin yapılarına,kültürlerine,yaşam tarzına baktığınızdada arap kültürünü görürsünüz.Tamamen farklı değillerdir.

λ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

iranlılar çekemiyo tabi kuduruuyolar : )

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Prince of Persia kurtarsın :)

λ
Toplam Hit: 3994 Toplam Mesaj: 28