folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Irkçıların Beyni Farklı Çalışıyor - Bilimsel Araştırma

Irkçıların Beyni Farklı Çalışıyor - Bilimsel Araştırma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

HaLFDeviL bunu yazdı:
    -----------------------------

EmiRReiS bunu yazdı:

Irkçıyım diyen insanların çoğu, en azından inancı olanların çoğu milliyetçi ve sağcı takılırlar.

Halbuki dinlerde ırkçılık diye bir şey yoktur...

Özellikle İslamda hiç yoktur. Biz Türküz diye, milliyetçiyiz diye ırkçılık yapmaya gerek yok.

Benimde sevmediğim ırklar var ama bu demek olmuyor ki acılarına üzülmiyeyim.

Düşün küçücük bir çocuğu oldürüyorlar, sen nasıl hasta bir zihniyetsin ki üzülmüyorsun...

sen biraz islamiyet tarihini okuda öyle gel hocam .

Diyelim ki okudum ama anlamayacak kadar özürlüyüm, örnek ver ?

Demiş ki;
    emeviler ve ondan sonra gelen islam devletlerinde yapılanlara bakarsan arap olan müslümanların üstünlüğünü bariz görürsün .

Ne yapmışlar merak ediyorum, biz mi araştırma yoksunuyuz ? Araştırmadan başkasına kalk araştır diyemezsin.

Örnek vereceksin anlatacaksın ki, yanlış biliyorsak düzelteceğiz, haklısın diyeceğiz.

Ama bana yada başkasına git su tarihi oku demen çok saçma...

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

diamonique bunu yazdı:

HaLFDeviL bunu yazdı:

sen biraz islamiyet tarihini okuda öyle gel hocam

Hmmm anlat bakalım, ne varmış İslam tarihinde. Bir de şovenistlerden dinleyelim İslam tarihini. Anlatmasan bile link ver. Okuyalım. Eğer Emevilerden bahsediyorsan belirtirsen iyi olur.

Türkiye nasıl bir ülke? Demokratik cumhuriyet. Atatürk cumhuriyeti ilan ettikten sonra onu demokrasi ile taçlandırmıştır. Peki şu an demokrasiden eser var mı? Yok. Şimdi bizim ülkemizin durumuna bakarak "Demokratik cumhuriyetle yönetilen ülke olan Türkiye'nin durumuna da bakın, ne kadar perişan." demek; demokratik cumhuriyet kavramının veya yönetiminin mi acizliğini ortaya koyar yoksa Türkiye Cumhuriyeti'nin mi? Buradan gerekli çıkarımları yap.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Beyler kavga küfür yok lütfen...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:

Beyler kavga küfür yok lütfen...

hocam kimse kimseye durduk yerde küfür etmez bazı ruh halleri dışında tabi ama adam ilk sayfa ırkçılarda beyin mi varmış dıyerek

ofsayttan gol atmaya çalışıyor. eğer hakem bu ofsaytı görmezden gelirde golü geçerli sayarsa ee doğal olarakta golü yiyen takımın oyuncusu

itiraz eder =)

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek

bu ülkeyide elbet sahipleri yönetecek birgün.Farklı çalışmayı o zaman görürüz ;)

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu araştırma sadece ırkçı insanların empati yeteneğinin görece daha zayıf olduğunu gösteriyor.

Bu duyarsızlığın sebebi beyinlerindeki kimyasallar veya işlev bozuklukları mı, yoksa sadece kişisel bir tercih sebebiyle mi beyinleri bu tepkiyi veriyor onu bilemediğimiz için birbirimize geri zekalı veya özürlü demenin bir manası yok.

Irkçılıkla alakalı açtığım konularda kendilerini aşırı milliyetçi/ırkçı olarak tanımlayan insanların yorumlarını okudukça onların bazı toplumsal olaylarda temsil ettikleri kesimin maruz kaldığı baskların yeterince anlaşılmadığını düşündükleri, bu anlaşılamamaya veya duyarsızlığa tepki olarak ise kendilerini marjinalleştirdiklerini gördüm.

Yani onlara hakaret ederseniz daha uç noktalara itileceklerdir. Anlayış gösterin, kardeşliğimizi vurgulayın ve acılarını paylaşın. Göreceksiniz onlar da bir süre sonra size ayak uyduracaklar.

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek

Z-CHAN bunu yazdı:

Bu araştırma sadece ırkçı insanların empati yeteneğinin görece daha zayıf olduğunu gösteriyor.

Bu duyarsızlığın sebebi beyinlerindeki kimyasallar veya işlev bozuklukları mı, yoksa sadece kişisel bir tercih sebebiyle mi beyinleri bu tepkiyi veriyor onu bilemediğimiz için birbirimize geri zekalı veya özürlü demenin bir manası yok.

Irkçılıkla alakalı açtığım konularda kendilerini aşırı milliyetçi/ırkçı olarak tanımlayan insanların yorumlarını okudukça onların bazı toplumsal olaylarda temsil ettikleri kesimin maruz kaldığı baskların yeterince anlaşılmadığını düşündükleri, bu anlaşılamamaya veya duyarsızlığa tepki olarak ise kendilerini marjinalleştirdiklerini gördüm.

Yani onlara hakaret ederseniz daha uç noktalara itileceklerdir. Anlayış gösterin, kardeşliğimizi vurgulayın ve acılarını paylaşın. Göreceksiniz onlar da bir süre sonra size ayak uyduracaklar.

kimse ben istemedikçe kardeşim falan değildir.

.

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

Z-CHAN bunu yazdı:

marjinallik ?

pardon ama anarşit marjinaller ve gomunist marjinalleri ayda bi kaç kez "vatandaşın evini arabasını, esnafın dükkanı taşlarken" görüyoruz televizyonlarda.

kardeşlik kardeşlik diyorsunda hoca sanırım polonyadaydın en son bi git bakalım yoldan geçen birine hoca biz senle aslında kardeş bana bi 10 euro versene de (:

bakalım sana ne cevab vericek :)

hayatı laylaylom şeklinde kraker tadında yaşamak ne kadar mantıklı anlarsın o zaman (=

madem okadar kardeşliğe bağlısın hangi çocugun egitim masrafını üstlendin ? kime ne yardım ettin ?

klavye basında ohh ne ala hepımız kardesız. hee canım bende winamptaki bilinmeyen artistim zaten (=

+ o araştırma ırkçı insanların her boktan konuyu kafasına takıp sinir stres yapmadıgını göstermiştir. benım ıcın degerı olmayan bırının basına gelenlerin

bana göre pek bi espirisi yoktur.

stres sağlığada zararlıdır. neden otu boku kafama takıp stres yapayım ?

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
Toplam Hit: 5784 Toplam Mesaj: 39