Is Degistirmeli Miyim?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Herkese selamlar tekrardan

    Bugün büyük bir sey oldu isyerinde ve fikir alabilecegim pek insan yok o yüzden burdan sormak istedim. Akillica tavsiyelere ihtiyacim var. Simdiden tesekkürler.

    Ben bir firmada yazilim mühendisi olarak calisiyorum ve firma bir kac yil önce fransa'daki bir firma ile birlesmis ancak bu birlesme biraz carpik olmus güc dengesi bakimindan. Yani ortaya iki tane yazilim gelistirme bölümü cikmis. Ben de bunlardan birine bagli olmakla birlikte Data Management (DAMA)'daki yazilim islerini de yapiyorum. Yani hem development hem DAMA grubuna is yapiyorum.

    Dün bir email geldi ve CEO bugün acil toplantiya cagirdi. Bizim firmadaki 6-7 kisi kovuldu. Bu kovulanlar arasinda vice president'den tutun da head of development'a kadar bir sürü tecrübeli insan vardi ve calistigim yerdeki yazilim departmani bölümünü kapatmaya karar verdi CEO. Ancak ben ve o gruptan 2 kisi kovulmadi. Benim kovulmama sebebim büyük ihtimalle fransa'daki sirket ile ortak yürütülen bir projede calisiyor olmam. Oradaki calisma arkadasi da gecen ay cikacagini belirttigi icin proje sadece bana kaliyor. Onlar yeni birilerini ise alana kadar projeyle ben ilgilenecegim. 

    Yazilim departmanindan sorumlu kisi fransa'daki kisi oldu ve projenin tüm kontrolünü kendinde toplamak derdinde o yüzden orada bir kac tane yeni mühendis alip isi onlara verecek ve benim gelecegim de belli degil. Cünkü benim aldigim maas o girecek mühendislerin 3-4 kati kadar. Sirket bu aralar biraz zarar ettigi icin kücülmeye gidiyor, haliyle ucuz elemanlarin oldugu fransa'yi tercih edecekler.

    Ben firmada kalabilirim elbette ancak bir garantisi yok. Yani DAMA'nin sefi de benden cok memnun ancak onun elinde de degil yarin öbürgün yollarlarsa ve en kötüsü bunun aniden gelmesi (kanuna göre söyledikten sonraki aydan itibaren 3 ay daha calisabiliyorsun yani cikarilanlar araligin sonuna kadar calisacak ve maaslarini alacaklar).

    Ben de pazartesi günü, önce DAMA'nin sefi ile sonra head of development ile konusup zwischenzeugnis denilen bir kagit isteyecegim.Bu kagitta, isvrenin senin hakkindaki düsünceleri yaziyor. Yani calisma etigin, caliskanligin, yaptigin isler vs. Daha cok yeni is aramada kullaniliyor. Ben bu kagidi isteyince zaten anlayacaklar yeni is arayacagimi. O yüzden acik acik, sirketin geleceginden emin olmadigim icin yeni is bakmak istiyorum gibi bir seyler söylemek istiyorum. 

    Aslinda bu son olaylar olmasaydi proje yöneticisi olacaktim ve maasima zam isteyecektim ancak bu durumda beni ne proje yöneticisi yapacaklar ne de zam verecekler :) 

    Kafamda daha büyük firmalara is basvurusunda bulunmak var ve is bulduktan sonra cikisimi verecegim. Verdikten sonraki aydan itibaren 3 ay calismam gerek (kullanilmamis izinlerimi kullanip biraz daha erken cikabilirim).

    Belki evham yapiyor da olabilirim. Aslinda yaptigim isi seviyordum ve pozisyon atlama imkanim da vardi. 90 yillik firma cocuk gibi davraniyor, zaten ben ise ilk girdigimde de bir cok calisan firmalarin birlesmesinden dolayi olan sorunlardan dolayi isten ayrildilar.. Eminim suanda da cikislar olacaktir, cünkü insanlar garanti görmedigi yerde neden zaman kaybetsinler. 

    Biraz uzun olmus olabilir, önerilerinizi bekliyorum. Tesekkürler

    EDIT:

    Arkadaslar sorun cözüldü, beni diger sirkete transfer ediyorlar. Yarin yeni kontratimi imzalayacagim ve kendi firmami kurmama da izin veriyorlar. Fransa'daki kisilerle de bir iliskim kalmayacak. Sefe tekrar tekrar söyledim, ben bu adamlarla calismayacagimi vs. O da artik onlarla bi iliskim kalmadigini vs belirtti. Dedim belki 1 yil sonra falan onlarin projelerine yardimci olabilirim ihtiyac olursa.. :) Suan sadece benim üzerimde olan projeleri karsi taraftaki kisiye aktaracagim (yeni bir kisi bulmuslar fransa'da).

    Cevap ve fikir veren herkese cok tesekkürler

    unbalanced tarafından 21/Kas/19 13:26 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    merhaba hocam. yanlis hatirlamiyorsam isvicredeydin. bence bir an önce yeni is aramaya ve bulmaya bak. yazdiklarindan anladigim kadariyla bir sonraki piyango sana vuracak ( maliyetten dolayi). ne kadar erken önünü görürsen o kadar iyi derim. hakkinda hayirlisi.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    merhaba hocam, tesekkürler cevap icin... Is bizim tarafta olsa sorun olmaz ancak bu fransadaki adam biraz degisik. Sirket beni fransa'ya gönderdiginde o da oradaydi gelip bir merhaba bile demedi (bazi fransizlarin davranislari acayip kötü).. Adamin kaprisleri yüzünden bizim firmadaki yazilim departmani kapandi.. O adama güvenmiyorum, yoksa benim calismamda bir sikinti yok. Sanirim firma ilk kez böyle bir sürü kisi cikardi ve yüksek mertebeden calisanlar. Kimsenin gözünün yasina bakmadiar. Acayip üzüldüm yazilim müdürürün cikarilmasina, vallahi beni cikarsalar bu kadar üzülmezdim. Adam da sok oldu cünkü CTO rütbesine sahip..

    Bu haftasonu uygun isleri listeleyecegim, bahsettigim referans kagidi bir kac güne hazirlanir, onsuz da basvurulur ancak genelde istenir cünkü suanki calistigin sirkette neler yapiyorsun, memnunlar mi bunlar cok önemli seyler isveren icin. Isten cikmam yadirganmayabilir ama belki dedigim gibi gereksiz evham da yapiyor olabilirim. 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Şubat/2012
    Erkek

    onu bunu geç de. döndüğüne sevindim (:

    yolun istanbula düşerse bizzat yüzyüze de tanışmak istediğim bir adamsın. ahmeti de alırız bi çay çorba muhabbet ederiz. vesilemiz olmasa onunla da görüşemiyoruz zaten (:

    he bu arada dönmeden evvel pireye kızıp yorgan yakma huyunu bırakmışsındır umarım (:

    muaythaist tarafından 20/Eyl/19 23:43 tarihinde düzenlenmiştir

    Ali & Dua & Zeynep'in Babası
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    tesekkürler hocam. Türkiye'ye uzun süredir gitmemistim askerlik tecil problemi yüzünden.Onu hallettim ancak yine de cok sik gelemiyorum. Geldigimde de zaten aile-akraba-eski arkadaslar zaman cabuk geciyor. Ahmet'le görüsmek istedim ama firsat olmadi bir türlü. Insallah görüsürüz hocam :) Ve o huy sanirim genetik olabilir babamdan gecme :) ama yanlis oldugunun farkindayim, tesekkürler uyarin icin. Daha dikkatli olmaya calisiyorum


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    Hicbir isin yarininin garantisi yok elbet ama bunca insanin cat diye gozden cikarilabildigi bir yerde goz gore gore durmak stres yaratir, seni yipratir. Bence git ama referans mektubunu almayi mumkun oldugunca ertele, basvurabiliyorsan onsuz basvur kafanda biraz netlestikten ihtimalleri azalttiktan sonra al. Yok ben yipranmam umrumda olmaz zaten is bulmam cok kolay diyorsan etkilenmeyeceksen dur, kovulduktan sonraki 3 ayda is arama hakkin herhalde vardir, o zaman ararsin. Ben olsam etkilenir ve ilkini tercih ederdim.


    sigara değil, balık olan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    cevap icin tesekkürler.. O referans kagidini istemem sorun olmaz, sadece is aradigimi bilsinler istiyorum arkalarindan is cevirmemek icin. Cünkü yeni yere basvurdugumda bahsettigim kagit olmasa o zaman biraz süpheli olur. Cünkü normal ise basvurma prosedürü böyle oluyor. Hatta o referans ile basvurusu olmayanlarin basvurularina bile bakilmiyor, o derece önemli. Daha önce is degistirdigimde ekstra maile yazdim kagit hazirlaniyor geldiginde yollayacagim diye. O kagit olmadan görüsmeye bile cagirmiyorlar, ciddiye almiyorlar. 

    Zaten kagidi istedigimde kagidin hazirlanmasi sürecek. Sef ile aram iyi oldugu icin cabuk hazirlar diye düsünüyorum ama mesela eski is arkadasim istemisti, 1 ay sonra vermislerdi, öyle olunca da buldugu isi kacirmisti. Kasitli olarak da gec verebiliyorlar o kagidi ama benim durumum öyle degil.

    Is bulmak sorun degil, ya da is aramak icin üc ay gibi bir sürem yok. Calisma izni konusunda bir sikintim yok. Sadece en iyi isi bulmak istiyorum. önceligim "begendigim" is. Suanki isimde elektronik, bilgisayar ve mobil yazilimin birlesimi olan isler yapiyorum ve tam aradigim is böyleydi (belki elektronik tarafi biraz daha agir olabilirdi). Isimden, is ortamindan memnunum ama pozisyondan memnun degildim, o da degisecekti ama simdi her sey degisti.

    Ceo'nun yaptigi yanlisti, cünkü yavas calisan fransa tarafiydi. 1 yildir dogru dürüst bir ürünü bile piyasaya cikaramayacak kadar aciz insanlar, avrupa'da calisan en tembel insanlar olarak görülüyor ama iste ucuz diye ceo böyle karar verdi. Ben de arkadan is cevirmek gibi bir duruma düsmek istemiyorum, cünkü burdaki insanlarla aram cok iyi ve bana güveniyorlar. O yüzden is arama planim varsa söylerim, ya da bekleyecegim.. 

    Büyük ihtimal is arayacagim, dedigin gibi garantisi yok hele suan hic yok en azindan ben önümü göremiyorum.


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    Umarim is degistirecegim dedigin anda guveniyorum seviyorum dedigin o insanlar gulyabaniye donusmez ve durust olduguna pisman etmez. Yolun acik olsun.


    sigara değil, balık olan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    haklisin ama dedigin seyi türkler yapiyor, eski is yerinde öyle oldu cünkü.Kendileri insanlari kovmaya gelince sorun yok, ama ayrilinca bir baska moda giriyorlar.. Digerlerinde öyle bir problem yok, mantiken bakiyorlar olaylara, duygusal degil. Tesekkürler iyi dileklerin icin


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    Hocam bence ayrılmamalısın, senin dönüm noktan olabilir.

    Benim öyle olmuştu uzuun uzuun yıllar önce.

    Hoşgeldin :)

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    tesekkürler kaan hocam :) Neden ayrilmamaliyim sebebini de yazsaydin? Artik bagli oldugum kisi fransa'dan biri ve muhtemelen uzaktan biriyle calismak istemeyecek. Sadece birilerini bulup yetistirene kadar göz yumacagini düsünüyorum. Elbette diger takim DAMA kendi bünyesine alabilir ama onlarin bütcesi AR&GE bütcesi kadar degil. 

    Bi yandan kendi firmami kurmayi düsünüyordum. Bir proje ile yola cikacaktim, ama isi birakip da kendi sirket macerama atilmak korkutucu geliyor. Ama ikisini ayni sürecte yürütebilirim, isler iyi gidince de isi birakabilirim. Böyle bir alternatif de mevcut.

    Bu arada sen hala türkiye'de misin hocam? Umarim her sey iyi gidiyordur.


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 6191 Toplam Mesaj: 69
işten istifa